حضور پر رنگ گوشی های قاچاق تا سه سال آینده

کدخبر: ۱۵۴۲۳۷

حتی اگر از همین امروز با ورود گوشی‌های موبایل قاچاق به داخل کشور جلوگیری شود حداقل تا سه سال آینده این  گوشی های غیر قانونی در بازار  وجود خواهند داشت. 

آمار گوشی‌های هوشمند بدون گارانتی در حالی منتشر می‌شود که پیش‌تر عضو هیأت عامل سازمان فناوری اطلاعات گفته بود: «از هر دو نفر حداقل یک نفر گوشی هوشمند در اختیار دارد که برآورد می‌شود شمار کاربران گوشی‌های هوشمند به ۴۰‌ میلیون نفر می‌رسد».

او ادامه داده بود: «رسیدن آمار دو میلیون گوشی هوشمند در سال ۹۲ به ۲۰‌ میلیون گوشی در سال ۹۳ نشان‌دهنده فراهم‌شدن ابزار دولت موبایل است و رسیدن این عدد در سال ۹۴ به ۴۰‌ میلیون و از ابتدای سال ٩٥ تا به الان حدود ٥٠‌ میلیون گوشی هوشمند در کشور نشان از افزایش رو به رشد استفاده از گوشی همراه در کشور دارد.

حال به نظر می‌رسد آمارهای ارائه‌شده از سوی مسئولان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، گویای آن است که عدد ٤٠‌ میلیون گوشی تلفن همراه در کشور از مبادی غیرقانونی وارد می‌شود.

بنابراین اگر میزان گوشی‌های قاچاق را از تعداد گوشی‌های اصلی تفکیک کنیم، حدود ١٠ تا ١٥‌ میلیون گوشی با گارانتی در کشور وجود دارد. البته علاوه بر گوشی‌هایی که ممکن است گارانتی آنها معتبر نباشد، گوشی‌های مختلفی نیز هستند که مدت گارانتی آنها به پایان رسیده، اگر به این فهرست گوشی‌های فاقد گارانتی را هم اضافه کنیم، مشخص می‌شود چندین‌ میلیون گوشی در کشور وجود دارد که هنگام خرابی و بروز مشکل، پیداکردن تعمیرکاری مناسب برای آنها می‌تواند به یک معضل تبدیل شود. کارشناسان اتحادیه تجهیزات مخابراتی می‌گویند: «براساس تحقیقات صورت‌گرفته، اگر حتی بحث قاچاق گوشی‌های موبایل برطرفشود حداقل در دو تا سه سال آینده در بازار گوشی‌های وجود دارد که نیاز به خدمات دارند. حال آنکه با توجه به آشفته بازار موجود لازم است ساماندهی خاصی دراین‌باره صورت گیرد تا تعمیرکاران خیابانی که فاقد تخصص و تجهیزات لازم هستند برای شهروندان مشکل ایجاد نکنند». مراجعه به تعمیرگاه‌های غیرمجاز در موارد مختلف برای مردم مشکلات متعدد ایجاد می‌کند برای مثال، ممکن است در مواردی قطعات غیراصلی برای تعمیر گوشی مورد استفاده قرار گرفته و برای آنها هزینه قطعه اصلی دریافت شود.

گاهی نیز ممکن است هزینه‌های چندبرابری از مشتری دریافت شده و حتی دستگاه‌ها بدون تست کنترل کیفیت تحویل مشتری داده شده و پس از مدتی بسیار کوتاه دوباره دچار مشکل شوند. از سوی دیگر، در مواردی هزینه تعویض قطعاتی مثل ال‌سی‌‌دی با قیمت‌هایی بالغ بر ۵۰۰‌ هزار تومان انجام می‌شود اما تعمیرکاران برای این قطعات هیچ گارانتی‌ای ارائه نکرده و این احتمال وجود دارد فرد پس از مدتی بار دیگر با هزینه بالا مجبور به تعمیرات مجدد شود. حتی گاهی بهتر آن است اصلا برای تعمیر یک گوشی هزینه‌ای صرف نشود، چراکه عمر مفید گوشی‌های هوشمند زمانی بین ٢,٥ تا پنج سال است و پس از این مدت شاید تعمیر گوشی نیز فایده‌ای نداشته باشد.

 

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید