حسن روحانی رسما کاندیدای اصلاح طلبان در انتخابات 96 شد

کدخبر: ۱۶۳۵۱۲
روزنامه آرمان- طه یاسینی: هوای بهاری شامگاه یکشنبه بوی آن روز در سال ۹۲ را می‌داد که قلب‌ها مملو از امید بود. همان روزی که همه از عدم احراز صلاحیت آیت‌ا... هاشمی غمگین شدند اما وقتی خبر رسید که با توصیه رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت، عارف به نفع حسن روحانی کنار رفت، امیدهایی در دل‌ها جوانه زد که به پیروزی این طیف انجامید.
حسن روحانی رسما کاندیدای اصلاح طلبان در انتخابات 96 شد

حالا هم بار دیگر غمی در چهره حامیان اعتدال است چرا که ۱۹ دی ماه در وادعی تلخ با آیت‌ا... هاشمی خداحافظی کردند اما دوراندیشی او زنده است که شب گذشته نمایانگر شد و بار دیگر حسن روحانی به عنوان کاندیدای جریان اصلاحات معرفی شد. با توجه به اشتراکات روزهای انتخاب کاندیدا در سال‌های ۹۲ و ۹۶ باید منتظر پیروزی دیگری در اردیبهشت بود و بار دبگر تدبیر و امیدی که لبخند را بر لب ملت می‌نشاند.

باز هم همان شد که آیت‌ا...هاشمی می‌خواست. روزشامگاه یکشنبه تصمیم نهایی اتخاذ شد؛ اصلاح‌طلبان به جمع‌بندی انتخاباتی رسیدند و در نهایت حسن روحانی کاندیدای نهایی اصلاح‌طلبان برای انتخابات ۹۶ شد. این تصمیم دور از انتظار نبود اما به در طی روزهای اخیر برخی بر لزوم معرفی کاندیدایی با برند اصلاح‌طلبی تاکید داشتند که در صورت تحقق این امر، روحانی کاندیدای حقیقی جریان اصلاحات نمی‌شد. با معرفی روحانی نامزدی کابینه پوششی هم به فراموسی سپرده می‌شود.

در جلسه اصلاح‌طلبان چه گذشت؟

شب گذشته رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان گفت: بعد از پیشنهادات مختلف رای‌گیری کردیم و در نهایت آقای روحانی به اتفاق آرا نامزد جریان اصلاحات شد. محمدرضا عارف در جلسه‌ای عنوان کرد: گفتمان اصلاحات به عنوان یک گفتمان اصیل که در صحنه‌های انقلاب و در صحنه‌های سیاسی مورد اقبال بود، در دهه ۹۰ رویکرد جدیدی را در نظر گرفت که براساس واقعیـت‌ها و توجه بیشتر از گذشته به منافع ملی بود. او افزود: با رویکرد جدید در انتخابات ۹۲ شرکت کردیم و کاندیدای ما در روزهای آخر به نفع روحانی کنار کشید و نتیجه ارزشمندی را در گام اول گرفتیم. در همان روزهای حادثه ۲۴خرداد استمرار این رویکرد در دستور کار قرار گرفت. راهبرد ما حمایت از روحانی شد و هدفگذاری دوم، اسفند ۹۴ بود که در این مسیر گام دوم را بهتر از گام اول برداشتیم.

رئیس شورای‌عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان با بیان اینکه دستاورد گام دوم تشکیل شورای عالی سیاستگذاری برای فرماندهی این جریان بود، گفت: نتیجه‌ آن انتخابات سال ۹۴ بود. استمرار این رویکرد در گام سوم انتخابات اردیبهشت ۹۶ است. او افزود: چندین ماه ارزیابی و آسیب‌شناسی عملکرد شورای عالی سیاستگذاری در دستور کار قرار گرفت و ادامه کار این شورا برای راهبری جریان اصلاحات به تصویب رسید.

با تحلیل دولت روحانی به این نتیجه رسیدیم که از ادامه  فعالیت دولت یازدهم حمایت کنیم. عارف یادآور شد: یک کار جدی را در دو ماهه گذشته انجام دادیم. ابتدا هیات رئیسه شورای عالی با روحانی دیدار کرد و بحث‌های خوبی داشتیم و بعد با نماینده یا نمایندگان ایشان دیدار داشتیم و در نهایت کمیته سه نفره از شورا مامور شد با نمایندگان روحانی بحث کند تا در مورد اشتراکات به نقطه اشتراک برسیم. او خاطرنشان کرد: دیشب جلسه فوق‌العاده شورای عالی را داشتیم و در هفته گذشته بحث نامزد جریان اصلاحات مطرح بود، اما ابهاماتی وجود داشت تا در این جلسه این مباحث بررسی شود. در جلسه دیروز همه اعضا حضور داشتند و تصور می‌شد جلسه کوتاهی باشد، اما دو ساعت و ربع طول کشید و همه نقطه نظرات خود را مطرح کردند و در نهایت بعد از پیشنهادات مختلف رای‌گیری کردیم و در نهایت آقای روحانی به اتفاق آرا نامزد جریان اصلاحات شد. عارف تاکید کرد: روز دوشنبه ما جلسه فراکسیون امید با‌ آقای روحانی را خواهیم داشت. بعدازظهر جلسه شورای استان‌ها را خواهیم داشت و درباره چگونه عمل کردن در انتخابات شوراها و ریاست جمهوری کار می‌کنیم تا حرکت جدی برای انتخابات را آغاز کنیم. البته تا زمان تبلیغات قانونی کاری نخواهیم کرد، اما بسترها را ایجاد خواهیم کرد.

فردی را از کاندیداتوری منع نمی‌کنیم

عارف در پاسخ به سوالی در مورد نامزد پوششی جریان اصلاحات گفت: قطعا ما نمی‌توانیم هیچ فردی را از کاندیدا شدن منع کنیم. حتی نزدیک‌ترین دوستان، اگر خود را صالح و توانمند می‌دانند، کاندیدا می‌شوند. گروهی نظرش این است که ما نباید کاندیدا داشته باشیم. در مقابل دوستانی می‌گویند جریان اصلاحات بزرگ است و ما باید چهره‌ای معرفی کنیم. در جلسه امروز [یکشنبه] در این باره تصمیم‌گیری نکردیم و قبل از ثبت‌نام نامزدها نظر شورای عالی سیاستگذاری را درباره نامزد پوششی به طور رسمی اعلام خواهیم کرد. رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان تاکید کرد: ما رویکردی را از سال ۹۲ شروع کردیم که مسئولیت‌پذیری است و اگر در شرایطی خرد جمعی نظری گرفت، بر اساس آن عمل کنیم. مرجع تصمیم‌گیرنده در جریان اصلاحات شورای عالی است که نظر این شورا حضور با یک نامزد در جریان انتخابات است. او درباره برنامه اصلاح‌طلبان برای مواجهه با تخریب‌ها علیه روحانی عنوان کرد: البته ما عادت کردیم و یاد ندارم انتخاباتی برگزار شده باشد و ما مورد تخریب قرار نگیریم. حتی در انتخابات گذشته به لیست انگلیسی متهم شدیم. ما می‌خواهیم برنامه‌های خود را مطرح کنیم و سعی داریم درباره دستاوردهای دولت روحانی در سخنرانی‌ها مردم را آگاه کنیم. ما نقدهای جدی داریم و امیدواریم با طرح نقدها کارایی ما بیشتر شود. عارف در پاسخ به سوالی در مورد ستادهای انتخاباتی روحانی گفت:‌ ستاد آقای روحانی ماموریتش انتخابات ریاست جمهوری است. ممکن است در استان‌ها ما با روحانی یک ستاد داشته باشیم و یک ستاد مستقل هم برای شورای عالی، و اکثرا استان‌ها به این شکل است که در یک ستاد هم دولت و هم حامیان دولت باشند. سناریو دیگر است که دو ستاد جدا، اما مشترک با هم همکاری کنند. به‌نظرم باید این مساله را به عهده خود شوراها بگذاریم. او گفت: در شهر تهران احتمالا یک ستاد تشکیل بدهیم. ستاد روحانی و اصلاح‌طلبان در شهر تهران یکی خواهد بود که در این ستاد، هم اعضای شورای ‌عالی سیاستگذاری، هم نمایندگانی از فراکسیون امید و هم اعضای ستاد روحانی حضور خواهند داشت.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید