تصمیم آمریکا برای اخراج دیپلمات های روسیه

کدخبر: ۴۰۴۱۵۶
تصمیم آمریکا برای اخراج دیپلمات های روسیه، درخواست روسیه از ایران برای تصویب کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر، سفر رئیس موساد به آمریکا برای لابی علیه ایران، ورود کشتی‌های جنگی روسیه به دریای سیاه و امضای توافق امنیتی میان روسیه و اسرائیل از مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند.
تصمیم آمریکا برای اخراج دیپلمات های روسیه

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبرگزاری تابناک؛ تصمیم آمریکا برای اخراج دیپلمات های روسیه، درخواست روسیه از ایران برای تصویب کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر، سفر رئیس موساد به آمریکا برای لابی علیه ایران، ورود کشتی‌های جنگی روسیه به دریای سیاه و امضای توافق امنیتی میان روسیه و اسرائیل از مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند.

تصمیم آمریکا برای اخراج دیپلمات های روسیه

شبکه خبری بلومبرگ به نقل از منابع مطلع گزارش داد، دولت بایدن در حال بررسی اخراج دیپلمات‌های روسیه بر سر مداخله ادعایی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و حملات سایبری علیه ایالات متحده است.

 براساس گزارش روز چهارشنبه بلومبرگ، دولت آمریکا یک بررسی اطلاعاتی درباره نقش ادعایی روسیه در نفوذ سایبری "سولارویندز" و مداخله در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ را به اتمام رسانده است. این دولت در نظر دارد اقدامی علیه دیپلمات‌های روسیه انجام دهد، به ویژه تحریم افراد نزدیک به ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه و آژانس‌های مرتبط با ادعاهای مداخله انتخاباتی.

روسیه بارها تمام ادعاهای آمریکا مبنی بر مداخله در انتخابات و عملیات‌های هکری را رد کرده است. براساس گزارش بلومبرگ، مقام‌های دولت آمریکا چهارشنبه برای تصمیم‌گیری درباره اقدامی که باید صورت پذیرد، تشکیل جلسه دادند.

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا دولتش را موظف ساخت تا سیاستش در قبال روسیه، به ویژه ادعاهایی مبنی بر پیشنهاد روسیه به شبه‌نظامیان افغانستان علیه نیروهای آمریکایی را مورد بررسی قرار دهند. آنها همچنین مسمومیت الکسی ناوالنی، رهبر اپوزیسیون روسیه را هم مدنظر دارند. دولت بایدن ماه گذشته تحریم‌هایی علیه هفت مقام ارشد روسیه اعمال کرد.

درخواست روسیه از ایران برای تصویب کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر

«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه امروز (پنجشنبه) در کنفرانس خبری مشترک با «مختار تیلو بردی» وزیر خارجه قزاقستان از ایران خواست تا هرچه زودتر کنوانسیون حقوقی دریای خزر را تصویب کند.

بنا بر گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، وی در کنفرانس خبری با همتای قزاق خود در این خصوص تصریح کرد: «ما انتظار داریم که فرایند تصویب وضعیت حقوقی دریای خزر در ایران به زودی به پایان برسد. این کنوانسیون مهم که سه سال پیش در آکتائو به امضا رسید، اجرایی خواهد شد و اساس همکاری ما در دریای خزر را تقویت خواهد کرد».

«محمدجواد ظریف» وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز روز گذشته در دیدار با همتای قزاق خود تصریح کرد: «استفاده صلح آمیز از دریای خزر که توسط ایران و قزاقستان به صورت مشترک انجام می‌شود و سه کشور دیگر همسایه دریای خزر بسیار مهم است و امیدواریم مذاکرات برای ترسیم خط مبدا هر چه سریع‌تر به نتیجه برسد».

کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر ۲۱ مردادماه سال ۹۷ پس از ۲۱ سال گفت‌وگو و بدون مباحث تحدید حدود بستر و زیربستر و تعیین خطوط مرزی در آکتائوی قزاقستان در ۲۴ ماده به امضای سران پنج کشور ساحلی دریا یعنی ایران، روسیه، قزاقستان، جمهوری آذربایجان و ترکمنستان رسید.

موافقتنامه‌ حمل و نقل بین کشورهای ساحلی خزر، موافقتنامه بین دولت‌های ساحلی خزر درباره همکاری‌های تجاری و اقتصادی، موافقتنامه پیشگیری از حوادث در دریای خزر، پروتکل مبارزه با جرائم سازمان یافته در دریای خزر، پروتکل مبارزه با تروریسم و همچنین پروتکل همکاری و تعامل نهادهای مرزبانی کشورهای ساحل دریای خزر شش موافقتنامه‌ای بودند که در اجلاس سران در آکتائو با حضور وزرای مربوطه امضا شد.

دریای خزر بزرگترین پهنه آبی محصور در خشکی است. طول آن حدود ۱۰۳۰ تا ۱۲۰۰ کیلومتر و عرض آن بین ۱۹۶ تا ۴۳۵ کیلومتر است. سطح دریای خزر در حدود ۲۸ متر پائین‌تر از سطح دریاهای آزاد است.

۶۵۷ کیلومتر ساحل این دریا متعلق به ایران است و ۱۹۰۰ کیلومتر به قزاقستان، ۸۲۰ کیلومتر به آذربایجان و ۳۲۲۰ کیلومتر باقیمانده به روسیه و ترکمنستان تعلق دارد.

سفر رئیس موساد به آمریکا برای لابی علیه ایران

همزمان با اعلام آمادگی دولت جدید آمریکا برای بازگشت به برجام و رفع تحریم‌های ایران، «یوسی کوهن» رئیس سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) به واشنگتن سفر می‌کند.

شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی بامداد پنجشنبه گزارش داد که کوهن قرار است طی چند روز آینده به آمریکا سفر کند تا با مقام‌های ارشد کاخ سفید و جامعه اطلاعاتی این کشور، دیدار داشته باشد.

بر این اساس، این اولین سفر رسمی یک مقام عالی‌رتبه اسرائیلی به واشنگتن، بعد از روی کار آمدن دولت «جو بایدن»‌ رئیس‌جمهور آمریکا در ماه ژانویه است.

به نوشته وبگاه «تایمز اسرائیل» به نقل از این گزارش، تل‌آویو در تلاش است تا دیداری را بین کوهن و بایدن ترتیب دهد.

این گزارش تلویزیونی ادعا می‌کند که رئیس موساد قرار است به رایزنی علیه ایران بپردازد تا دولت آمریکا را از بازگشت به برنامه جامع اقدام مشترک (توافق هسته‌ای) منصرف کند.

شامگاه چهارشنبه نیز «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی مدعی شده بود هر گونه توافق جدید آمریکا با ایران، الزامی برای این رژیم ایجاد نخواهد کرد.

پیش از این اما روزنامه «نیویورک‌تایمز» به نقل از یک مقام دولتی آمریکا گزارش داد رژیم صهیونیستی عامل وقوع انفجار در بدنه یک کشتی ایرانی در دریای سرخ است.

ورود کشتی‌های جنگی روسیه به دریای سیاه

خبرگزاری اینترفکس امروز (پنجشنبه) به نقل از وزارت دفاع روسیه گزارش داد که بیش از ۱۰ کشتی از جمله قایق و کشتی‌های جنگی توپخانه‌ای برای مانورهایی از دریای خزر به دریای سیاه منتقل می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، کشورهای غربی و اوکراین بر سر تقویت حضور نظامی روسیه در نزدیکی اوکراین ابراز نگرانی کرده اند. مسکو گفته است که نیروهایش تا زمانی که مناسب باشد، در آنجا باقی می مانند و هیچ تهدیدی ندارند.

روز سه‌شنبه روسیه از آغاز بازرسی آمادگی رزمی برنامه‌ریزی شده نیروهایش خبر داد که این ماه بیش از ۴۰۰۰ مانور انجام خواهند داد.

وزارت دفاع روسیه امروز پنجشنبه اعلام کرد: در راستای بررسی آموزش زمستانی، بیش از ۱۰ قایق و توپخانه دوزیست و توپخانه در منطقه نظامی جنوب در حال انجام یک حرکت بین ناوگانی از دریای خزر به دریای سیاه هستند. آنها در چندین مانور مشارکت خواهند داشت.

ناوگان دریای سیاه روسیه در شبه جزیره کریمه مستقر است که در سال ۲۰۱۴ از اوکراین ضمیمه روسیه شد. کی‌یف خواستار بازگشت این شبه جزیره شده است.

امضای توافق امنیتی میان روسیه و اسرائیل

«امیر اوحانا» وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی گفت که در نشست مجازی روز چهارشنبه (دیروز) با «ولادیمیر کالاکولتسف» وزیر کشور روسیه، توافق امنیتی در حوزه داخلی امضا کرده‌اند.

به نوشته وبگاه روسیا الیوم، او گفت که طبق این توافق دو طرف در حوزه مبارزه با جرائم خشن، جرائم مالی، تجارت غیر قانونی سلاح و مبارزه با اقدامات تروریستی و دیگر مسائل امنیتی همکاری خواهند کرد.

وزیر داخلی رژیم صهیونیستی سپس مدعی شد که این توافقنامه یک پیروزی دیپلماتیک است که موجب افزایش ضریب امنیت ساکنان روسیه و سرزمین اشغالی خواهد شد و همزمان روابط دو طرف را توسعه می‌دهد.

روزنامه هاآرتص نیز نوشت که دو وزارتخانه از سال ۲۰۱۳ در جهت امضای یک توافقنامه امنیتی با یکدیگر در ارتباط بودند.

روسیه هنوز بیانیه رسمی در خصوص این توافقنامه صادر نکرده است.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید