گزارش اقتصادنیوز از بازار طلاوارز پایتخت| رفت‌وبرگشت سردرگم‌کننده نرخ‌ها/ زنگ استراحت دلاروسکه پس از سه صعود متوالی

کدخبر: ۳۳۸۳۵۸
اقتصادنیوز؛ امروز سه‌شنبه 30 اردیبهشت دلار و سکه پس از 3 افزایش متوالی در مسیر کاهشی قرار گرفتند. هر چند دلار به‌رغم 200 تومان کاهش توانست سطح 17 هزار و 500 تومانی را حفظ کند، اما سکه با ریزش 180هزار تومانی مرز 7.5 میلیون تومانی را شکست و تا نیمه پایین محدوده 7و4 میلیون تومانی عقب‌نشینی کرد.
گزارش اقتصادنیوز از بازار طلاوارز پایتخت| رفت‌وبرگشت سردرگم‌کننده نرخ‌ها/ زنگ استراحت دلاروسکه پس از سه صعود متوالی

 روز سه شنبه، شاخص ارزی 200 تومان افت قیمت را به ثبت رساند و بر روی عدد 17 هزار و 600 تومانی قرار گرفت. این کاهش قیمت در شرایطی صورت گرفت که دلار طی 3 روز ابتدای هفته حدود 900 تومان افزایش قیمت را تجربه کرده بود.

رفت‌وبرگشت سردرگم‌کننده

نوسانات بازار ارز نیز امروز حالت رفت و برگشتی داشت و به نظر می رسید، توافق زیادی در مورد روند آینده قیمت میان معامله گران وجود نداشت.

به گفته فعالان، بازار در ابتدای روز سه شنبه تحت تاثیر ریزشی قرار داشت که در ساعات انتهایی روز دوشنبه در معاملات رخ داد؛ به واسطه این موضوع، معاملات دلار امروز در محدوده 17هزار و 450 تومانی آغاز شد که 350تومان کمتر از قیمت ساعت 4 بعدازظهر روز دوشنبه بود.

شروع کاهشی دلار با مقاومت جدی عده ای از معامله گران مواجه شد و آن ها توانستند قیمت را در مقطعی تا آستانه 17 هزار و 740 تومان هم بالا بیاورند؛ با این حال، بازار امروز هم مانند روز دوشنبه توان شکست محدوده 17 هزار و 800 تومانی را از خود نشان نداد و با افزایش فروش ها در شرایطی که چندان انتظار نمی رفت تا محدوده 17 هزار و 600 تومانی عقب رفت.

این رفت و برگشت قیمتی کمی بیشتر از قبل معامله گران بازار را سردرگم کرد. از یک سو امروز سطح مهم 17 هزار و 500 تومانی حفظ شد که می تواند نشانه ای برای بازیگران افزایشی بازار باشد؛ از آن سو بازار توان شکست سطح 17 هزار و 800 تومانی را از خود نشان نداد که می توان آن را به عنوان یک سیگنال کاهشی تعبیر کرد. اگر بازار هم در دامنه 17هزار و 500 تا 17 هزار و 800 تومان نوسانات خود را انجام دهد، می توان گفت که در دوره استراحت به سر می برد.

با این حال، هم کاهشی ها و هم افزایشی ها بر دیدگاه خود تاکید داشتند. باید دید در روزهای بعد زور یک گروه بر گروه دیگر خواهد چربید یا شاهد نوسانات رفت و برگشتی در دامنه ای محدود خواهیم بود.

مسلما نقش حواله درهم نیز در آینده قیمتی دلار بسیار اهمیت دارد. امروز حواله درهم رویه افزایشی نداشت و حتی به زیر مرز 4هزار و 900 تومانی رفت. به طور قطع افت نرخ حواله درهم و کاهش نوسانات آن نیز نقش مهمی در افت قیمت دلار بازار داخلی پس از 3 افزایش متوالی داشت.

در این میان، عده ای نیز باور داشتند، عرضه مناسب ارز توسط بازارساز منجر به افت قیمت دلار در بازار داخلی شد. امروز صرافی ملی و سایر صرافی‌های منتخب بازارساز جهت عرضه ارز، قیمت فروش دلار خود را 17 هزار  و 150 تومان تعیین کردند که 50 تومان کمتر از روز دوشنبه بود. در واقع بازارساز از یک سو نشان داد که به دنبال ایجاد هیجان در قیمت ها نیست،ولی از سوی دیگر چنین فکری را در ذهن معامله گران ایجاد کرد که به دنبال کاهش آرام قیمت هاست.

رییس کل بانک مرکزی نیز دیروز وعده بازگشت ثبات به بازارها را داده و عنوان کرده بود که وضعیت فعلی بدتر از سال 97 نیست. در واقع رئیس‌کل به‌صورت غیر مستقیم این نکته را مطرح می‌کرد که زمانی که شرایط به آن دشواری بود، بازارساز توانست با اقدامات و تدابیر خود قیمت را مدیریت کند؛ پس در شرایط فعلی که اوضاع به دشواری سال ۹۷ نیست‌، باز هم می‌تواند ثبات را به بازار بازگرداند.

در روزی که دلار در مسیر کاهشی قرار گرفت، انتظار افت قیمت سکه و طلا هم می رفت، مخصوصا اینکه بهای طلا در بازارهای جهانی هم تا ساعت 4 بعدازظهر نوسان خاصی نداشت. روز سه شنبه، سکه تمام بهار آزادی 180 هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و با پایین رفتن از مرز 7 میلیون و 500 هزار تومانی به بهای 7 میلیون و 420 هزار تومان رسید. البته صرافی ها سکه را در حجم خرد به سختی زیر 7 میلیون و 500 هزار تومان می فروختند و در بازار عنوان می شد که عده ای سکه معاملات فردایی را با درکانال 7 میلیون و300 هزار تومان به فروش می رساندند..

 سکه برای اینکه افت بیشتری را تجربه کند، هم نیاز دارد که دلار نشانه های افزایشی جدیدی را از خود بروز ندهد و هم اینکه اونس بار دیگر به بالای مرز هزارو 750 دلاری نرود.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید