گزارش اقتصادنیوز از بازار طلاوارز پایتخت؛ آغاز کاهشی دلاروسکه در خردادماه

کدخبر: ۳۳۹۱۳۷
اقتصادنیوز؛ بازار ارز هفته جدید را با کاهش قیمت آغاز کرد؛ روز شنبه دلار 30 تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای 17 هزار و 660 تومان رسید. این دومین افت پیاپی دلار در خردادماه بود.
گزارش اقتصادنیوز از بازار طلاوارز پایتخت؛ آغاز کاهشی دلاروسکه در خردادماه

به گزارش اقتصادنیوز؛ دومین افت دلار در سومین ماه سال در حالی رقم خورد. اینکه دلار در روز شنبه افزایشی نشد، اهمیت دارد، چرا که برخی نوسان گیران عنوان می کردند که به دلیل تعطیلی روزهای شنبه و یک شنبه ممکن است بخشی از تقاضا سعی کند در همان ابتدای هفته وارد بازار شود و نیاز خود را مرتفع کند.

با این حال، صحبت های اکثر فعالان نشان می دهد که روز شنبه معاملات زیادی در بازار انجام نمی شد و خرید و فروش ها محدود بود. در واقع حتی می توان گفت بازار حالت نیمه تعطیل داشت. در چنین شرایطی باید دید بازار در روز جاری به افت دو روز ابتدایی خرداد چه واکنشی نشان خواهد داد، مخصوصا اینکه تقاضاهای حواله ای جدیدی که در روزهای تعطیل نمی توانستند وارد بازار شوند، احتمالا در روز سه شنبه میتوانند قیمت را تحریک کنند.

در مقابل، دسته دیگری باور دارند، بازار پس از اینکه دو بار نتوانست محدوده 17 هزار و 800 تومانی را بشکند،‌ اکنون بیشتر از آنکه میل به رشد داشته باشد،‌ نیازمند اصلاح قیمتی است. از نظر آن ها دلار در صورتی بار دیگر افزایشی خواهد شد که در مسیر اصلاح بتواند سطح حمایتی 17 هزار و 500 تومانی را حفظ کند. این مرز برای معامله گرانی که قصد خرید دوباره در بازار دارند از اهمیت زیادی برخوردار است.

در کنار این مسلما روند قیمتی دلار در شهرهای مرزی چون سلیمانیه عراق و هرات افغانستان نیز بر انتظارات معامله گران بازار داخلی اثر خواهد داشت. شروع کاهشی یا افزایشی نرخ حواله درهم دیگر عاملی است که انتظارات معامله گران بازار داخلی را معمولا در مورد افزایشی یا کاهشی بودن قیمت دلار تحت تاثیر قرار می دهد. به این دو عامل، نوع قیمت گذاری بازارساز در صرافی های منتخب را نیز باید اضافه کرد. در واقع می توان گفت این ها مجموعه عواملی هستند که به صورت روزمره شرایط بازار ارز داخلی را تحت تاثیر تغییرات خود قرار می دهند.

با این حال، در تصویر بزرگتر مسلما میزان درآمدهای ارزی و دسترسی به آن است که بیشترین اهمیت در تعیین مسیر بازار را خواهد داشت. در واقع بخش زیادی از فعالان باور دارند آنجه موجب شده است  که قیمت دلار در هفته های اخیر در مسیر صعودی قرار بگیرد، ضعفی است که در سمت عرضه به وجود آمد. از نظر آن ها گسترش ویروس کرونا و بسته شدن مرزها موجب شد که درآمدهای ارزی کشور کاهش پیدا کند و به تبع آن قیمت ظرفیت بیشتری برای افزایش پیدا کند.

در چنین شرایطی برخی فعالان باور دارند یافتن مقاصد جدید برای صادرات نفتی چون ونزوئلا می توانند منجر به تقویت درآمدهای ارزی شود که در نهایت به مدیریت بازار ارز کمک می کند. در این میان، عده ای از فعالان عنوان می کنند، در روزهای گذشته جوسازی زیادی توسط نوسان گیران پیرامون ایجاد مشکل توسط آمریکایی ها برای نفت کش هایی که از سوی ایران به سمت ونزوئلا در حرکت بودند، شنیده می شد.

با این حال،‌ چنین مشکلی حداقل تا بعدازظهر دیروز به وجود نیامد و همین موضوع می تواند کمی سمت جوسازی های افزایشی را تعدیل کند. با این حال،‌چنانچه گفته شد باید دید در سمت واقعی عرضه و تقاضا چه تغییراتی صورت خواهد گرفت.

همانطور که در اولین روز هفته، دلار در مسیر کاهشی قرار گرفت، سکه تمام بهار آزادی نیز راه نزولی را برای حرکت انتخاب کرد. روز شنبه،‌سکه امامی 30 هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای 7 میلیون و 460 هزار تومان رسید. این فلز گران بها روز پنج شنبه  نیز افت قیمت را به ثبت رسانده بود و از مرز 7 میلیون و 500 هزار تومانی پایین رفته بود.

در این میان، روند بهای طلای جهانی نیز برای معامله گران داخلی از اهمیت زیادی برخوردار است. طلا در صورتی که بتواند به بالای محدوده هزار و 750 دلاری سرک بکشد، می تواند قیمتهای بازار داخلی را نیز تحت تاثیر قرار  دهد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید