کمپین نمایندگان مجالس جهان به رهبری برنی سندرز برای لغو بدهی‌ها کشورهای فقیر

کدخبر: ۳۳۷۴۳۶
اقتصادنیوز: بیش از ۳۰۰ قانونگذار از سرتاسر جهان از صندوق بین المللی پول و بانک جهانی خواستند تا در پاسخ به کرونا، بدهی فقیرترین کشورهای جهان را لغو و برای مقابله با یک رکود جهانی منابع اعتباری خود را تقویت کنند.
کمپین نمایندگان مجالس جهان به رهبری برنی سندرز برای لغو بدهی‌ها کشورهای فقیر

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از رویترز، این جنبش که به رهبری «برنی سندرز» نامزد سابق ریاست جمهوری آمریکا و «ایلهان عمر» نماینده دموکرات اهل مینیسوتا به راه افتاده است، در حالی شکل گرفته است که نگرانی ها از اینکه کشورهای در حال توسعه و اقتصادهای نوظهور تحت تاثیر پاندمی ویران شوند، افزایش یافته است.

ویروس کرونا تاکنون بیش از ۴.۲ میلیون نفر از مردم جهان را درگیر کرده و بالغ بر ۲۸۷ هزار و ۳۴۹ تن را به کام مرگ کشانده است.

تعطیلی گسترده با هدف تهدید شیوع ویروس، تاثیرات منفی عمیقی را بر اقتصاد جهان گذاشته و می گذارد؛ به ویژه در کشورهای فقیر با ساختار بهداشتی ضعیف، بدهی زیاد و منابع معدود برای مدیریت بحران دوگانه بهداشتی و اقتصادی.

«کریستالینا جورجیوا» رییس صندوق بین المللی پول روز گذشته اعلام کرد که این نهاد «به احتمال فراوان» پیش بینی کاهشی خود را از تولید ناخالص داخلی جهان بار دیگر با روندی نزولی اصلاح خواهد کرد؛ براساس پیش بینی صندوق اقتصاد جهان در سال ۲۰۲۰ به اندازه ۳درصد کوچک خواهد شد. جورجیوا در ادامه گفت که کشورهای در حال توسعه برای گذر از توفان، به بیش از ۲.۵ تریلیون دلار اعتبار نیاز دارند.

این قانونگذاران از ایده اقدام صندوق بین المللی پول برای پوشش بدهی های ۲۵ کشور از فقیرترین کشورهای جهان را برای مدت ۶ ماه استقبال کردند اما بر این باورند که تلاش های بیشتری مورد نیاز است.
بانک جهانی نیز اعلام کرده است که رد حال بررسی روش های گسترش حمایت خود از کشورهای فقیر جهان است اما هشدار داد که لغو بدهی ها می تواند به رتبه سنجی اعتباری این نهاد خدشه وارد کرده و توانایی آن را برای فراهم کردن اعتبارهای کم هزینه برای اعضای این سازمان تضعیف کند.

نمایندگان ۲۴ کشور از هر ۶ قاره جهان، در نامه ای اعلام کردند که الزامات و تعهدات بازپرداخت بدهی های فقیرترین کشورهای جهان به جای تعلیق صرف، باید مطابق توافق صورت گرفته از سوی گروه جی۲۰ در ماه آوریل، بلافاصله لغو شود.

این نمایندگان در ادامه تاکید کرد که عدم انجام چنین اقدامی به معنای این است که این کشورها قادر نخواهند بود تا به هزینه های موردنیاز خود برای مقابله با ویروس، اولویت بخشیده و در نتیجه اختلال در زنجیره تولید و بازارهای مالی جهان تداوم خواهد یافت.

این قانونگذاران علاوه بر این از جورجیوا و دیوید مالپاس رییس بانک جهانی خواستند تا از طرح ایجاد تریلیون ها دلار در قالب حق برداشت ویژه ( SDR/واحد پول صندوق) حمایت کنند زیرا به اعتقاد آنان چنین اقدامی برای ممانعت از افزایش قابل توجه فقر، گرسنگی و بیماری در جهان الزامی است.

آمریکا به عنوان عمده سهامدار و تامین کننده مالی صندوق بین المللی پول با تخصیص ... مخالفت کرده است.ایلهان عمر در این خصوص گفت که ایالات متحده باید طلایه دار تلاش ها در راستای تامین کمک به کشورهای بسیار آسیب پذیر باشد.

وی در ادامه گفت: سرنوشت تمام ما بهم پیوسته است. اگر از مردمی در رنج و مصیب آن سوی مرزها غفلت کنیم، در نهایت خودمان آسیب خواهیم دید.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید