جنگ ۱۲ روزه چه شوکی به اقتصاد کشور وارد کرد؟/ مردم تاب محدودیت های بیشتر مالی را ندارند

به گزارش اقتصادنیوز، جعفر قادری نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتگو با روزنامه اطلاعات با اشاره به تبعات اقتصادی جنگ ۱۲ روزه و تاکید بر اینکه «اقتصاد ایران شرایط پرچالشی را پشت سر می گذارد» اظهار داشت: در شرایطی که بازار اقتصادی منتظر تعیین تکلیف مذاکرات و دیپلماسی بود تا به قول معروف تکانی بخورد، تهاجم نظامی غیرمنتظره رژیم صهیونیستی هم امید به گره گشایی را به کمترین حالت ممکن رساند، هم اینکه مناسبات اقتصادی را در موقعیت سختی قرار داد. بنابراین نه تنها تیم اقتصادی دولت، بلکه همه ارکان نظام حکمرانی باید آستین ها را بالا بزنند تا از طریق مدیریتی واقع بینانه و استفاده بهینه از پتانسیل های موجود، مقدمات را برای عبور از تنگتنای اقتصادی فراهم کرد.
نماینده شیراز در مجلس دوازدهم در ادامه گفت: جنگ با اسرائیل تبعاتی چون ریسک تورمی، به هم ریختگی بازار ارز و موج منفی در سرمایه گذاری برای اقتصاد ایران به همراه داشت. نیازی به توضیح اضافه نیست که مدیریت این شرایط بدون توجه به سیاست انعطاف پذیر مالی و نگاهی واقع بینانه به فرصت ها و تهدیدها میسر نخواهد شد. بنابراین دست اندکاران اقتصادی که شامل وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه می شوند، باید با رصد دقیق شرایطی که حاکم است، برنامه هایی کارشناسی را مدنظر قرار بدهند تا اقتصادی که تحت تحریم آسیب هایی جدی دیده است، بیشتر از این با بحران مواجه نشود.
این نماینده مجلس همچنین با اشاره به سهم تجارت خارجی در رونق اقتصادی توضیح داد: اینکه اقتصاد ایران بنا به دلائلی که ریشه در تحرکات سیاست خارجی و نوع نگاه نظام سیاسی به ارتباط با غرب دارد، نمی تواند در بازار جهانی اقتصاد حضوری موثر داشته باشد، واقعیتی هزینه ساز و تلخ است که نزدیک به ۲ دهه مناسبات تجاری ما را تقریبا قفل کرده است. با این وجود از آنجایی که بدون رونق صادرات و واردات نمی توانیم به نظم مالی برسیم، باید به این بخش مهم توجهی خاص داشته باشیم.
قادری در پایان یادآور شد: همه ارکان نظام حکمرانی برای آرامشِ مردمی که در حساس ترین روزها پای نظام و کشور ایستادند، باید شبانه روز فعالیت کارشناسی داشته باشند تا انشاءالله بتوانیم، ذهن جامعه را به لحاظ معیشتی آرام کنیم.
ارسال نظر