رئیس جمهوری مطرح کرد:

زمان جراحی اقتصاد ایران است

کدخبر: ۱۹۶۳۸۰
حسن روحانی، رئیس‌جمهوری دیروز در نشستی با روسای کمیسیون‌های تخصصی مجلس با تشریح وضعیت اقتصادی و سیاسی کشور بر لزوم جراحی اقتصاد ایران تاکید کرد و گفت: همیشه نمی‌شود مریض را با قرص خوب کرد و گاهی جراحی می‌خواهد. حالا اگر خانواده‌ای که باید این مریض را به جراح بسپارند، بین‌شان اختلاف‌نظر شود؛ یعنی یکی بگوید این باید جراحی شود، پزشک متخصص هم می‌گوید جراحی شود، آن طرف هم بگوید من می‌دانم باید جراحی شود، اما می‌ترسم و نمی‌توانم تحمل کنم، می‌ترسم طوری شود، نگرانی پیدا می‌کند. حالا وقتی دعوا می‌شود پزشک و جراح باید چه کار کند، بایستد؟
زمان جراحی اقتصاد ایران است

به گزارش اقتصادنیوز ، رئیس‌جمهور در ادامه به ذکر مثالی برای این موضوع پرداخت؛ او یادآوری کرد: مثلا مساله موسسات اعتباری غیرمجاز را اگر جراحی نمی‌کردیم، چه می‌شد؟ غده‌ای بود که همه بدن اقتصاد ایران را می‌گرفت. خوب جراحی شد. البته برای دولت به تنهایی کار سختی بود؛ با قوه‌قضائیه همکاری لازم بود و مجلس و دیگران همه دست به دست هم دادند؛ اما اگر این کار را نمی‌کردیم چه می‌شد. نمی‌توانیم این کار را نکنیم.

همچنین حسن روحانی رئیس‌جمهوری دیروز هم به ماجرای اعتراضات خیابانی اشاره کرد؛ این بار اما تاکید کرد: «نمی خواهم وارد بحث در این باره بشوم که ریشه این حوادث که ایجاد شد، از کجا شروع شد و چه بود، زیرا درباره این مساله در یک فرصت و زمان دیگر می‌شود بحث کرد. منتها امروز باید متحد باشیم. همه دست به دست هم دهیم. دیگر بحث سر این نیست که این برای کدام جناح و حزب است و دارای چه تفکری است. بحث، بحث خود نظام و انقلاب و منافع و امنیت و مصالح ملی و ثبات ما و منطقه است.» روحانی اولین قدم برای حل مشکلات را وحدت مسوولان خواند. رئیس‌جمهوری، همدلی و همراهی بیش از پیش همه قوا را برای رفع مشکلات مردم ضروری خواند و با استناد به آمارهای رسمی از روند توسعه و پیشرفت کشور به‌رغم همه تلاش‌های دشمنان خبر داد و تاکید کرد: «شرایط اقتصادی ما از شرایط متوسط دنیا بهتر است، اما این به آن معنا نیست که همه مشکلات حل شده است، برخی مشکلات هنوز هست اما باید با وحدت و همدلی و دست در دست یکدیگر، برای رفع آنها تلاش کنیم.»

وحدت مسوولان

او با بیان اینکه بهترین پاسخ در برابر اینگونه حوادث، چه مشکلات و چه اینگونه مسائل وحدت ملی است، اضافه کرد: اولین مصداق وحدت هم، وحدت مسوولان است. یعنی مجلس، دولت، قوه‌قضائیه، نیروهای مسلح و همه افرادی که در این کشور مسوولیت دارند، همه باید کنار هم قرار بگیرند و متحد و یکصدا شوند.

روحانی با بیان اینکه الان مشکل بیکاری و معضل اشتغال داریم، گفت: باید به شکلی آن را حل کنیم. شما می‌گویید بودجه اشتغال را از جای دیگری بیاورید. اهلا و سهلا، شما نمایندگان مجلس هستید. خب بگویید از کجا بیاوریم؟ هر جا بگویید ما حرفی نداریم. روحانی با اشاره به برنامه‌های انتخاباتی‌اش گفت: من برنامه دادم، به مردم قول دادم که فقر مطلق را می‌خواهم از بین ببرم. به مردم گفتم که می‌خواهم مشکل اشتغال را درست کنم. حالا من باید به مردم چه بگویم؟ بگویم من برای اشتغال برنامه ندارم؟ باید بگویم برنامه دارم، برای اینکه برنامه داشتم و در بودجه دادم به مجلس، اما مجلس به هر دلیلی آمد گفت من رأی نمی‌دهم. باید به مردم شفاف بگوییم.

رئیس‌جمهوری تصریح کرد: در قدیم مجلس می‌گفت که دولت باید شهامت به خرج دهد. وقتی انجام نمی‌دهیم، می‌گویند دولت شهامت این کار را ندارد که معضل را حل کند، می‌ترسد. خیلی از کارهایی که می‌خواهیم انجام دهیم ممکن است عده‌ای موافق نباشند و عده‌ای مخالف باشند. مگر شما در قانون نگفتید که حامل‌های انرژی چگونه باید اصلاح شود. قانون خودتان است. شما می‌دانید اگر اشتغال را حل نکنیم به یک نقطه‌ بحران می‌رسیم. رئیس‌جمهوری با بیان اینکه مجلس اگر منابع بهتری دارد، آنها را اعلام کند و ما در این موضوع بحثی نداریم، گفت: از بین رفتن فقر مطلق در کشور، نیاز به منابع دارد و طرح دولت در بودجه این است که در سال آینده به مردم اعلام کنیم کسانی که درآمد آنها از حداقل مستمری که به افراد ضعیف داده می‌شود، کمتر است، ثبت‌نام کرده و ما به آنها کمک کنیم.

رئیس‌جمهوری با بیان اینکه سالانه ۶۰ هزار میلیارد تومان از جیب دولت به‌خاطر کمبود‌های صندوق‌های بازنشستگی می‌رود، گفت: دلیل آن عمدتا به تصمیمات مجلس و دولت در گذشته مربوط می‌شود؛ با تصویب بازنشستگی زودهنگام، ورودی پول به این صندوق کم شده و خروجی آن زیاد می‌شود و نتیجه آن کسری در صندوق است که هر سال هم بدتر می‌شود و سال آینده باید پول بیشتری برای آن بگذارید. روحانی افزود: از ۳۶۰ هزار میلیارد تومان بودجه عمومی، ۶۰ هزار میلیارد تومان برای صندوق‌های بازنشستگی و بیشتر از ۴۰ هزار میلیارد تومان برای یارانه نقدی تخصیص پیدا می‌کند؛ ۶۰ هزار میلیارد تومان نیز به صندوق توسعه ملی و ۱۰ تا ۱۱هزار میلیارد تومان هم به‌عنوان پاداش بازنشستگی می‌دهیم؛ علاوه بر آن برای توسعه کشاورزی نیز یارانه‌هایی ارائه می‌کنیم که در مجموع نزدیک به ۲۰۰ هزار میلیارد تومان از این ۳۶۰ هزار میلیارد تومان به‌خاطر مسائلی که در اختیار دولت نیست، از دست ما می‌رود.

او گفت: امسال سال انتخابات نیست و در موقعیت خوبی قرار دارید؛ حالا اگر در بهترین موقعیت مجلس و دولت نمی‌توانیم مسائل را حل کنیم، معنایش این است که نمی‌توانیم این ۵ مشکل بزرگ را حل کنیم و به یک نقطه بسیار خطرناک و ناجور خواهیم رسید.

مشکلی بالاتر از بیکاری نیست

روحانی در بخش دیگری از اظهاراتش به موضوع تبصره ۱۸ بودجه ۹۷ درباره افزایش قیمت حامل‌های انرژی اشاره کرد و گفت: در این تبصره دنبال اشتغال و  مسکن هستیم. روحانی با اشاره به اینکه در منبع دست شما باز است، تصریح کرد: به نظر من اگر مجلس، فکر می‌کند منبع بهتری دارد، در تبصره ۱۸ بیاید از منبع بهتر استفاده کند، ولی اگر ما برای اشتغال سال‌های آینده، امسال تصمیم‌گیری درستی نداشته باشیم، نمی‌توانیم. شما بدانید، هیچ مساله‌ای بالاتر از مساله اشتغال نیست و هیچ مشکلی بالاتر از بیکاری نیست. رئیس‌جمهوری تاکید کرد: ما در حسن نیت مجلس و نمایندگان هیچ تردیدی نداریم.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید