بن سلمان به کاخ سفید می رود/ عربستان می خواهد جای قطر را بگیرد؟

سرویس: اخبار سیاسی کدخبر: ۷۴۹۴۵۵
اقتصادنیوز: روزنامه فایننشال تایمز نوشت که محمد بن سلمان، به ویژه با توجه به تحولات منطقه در دو سال گذشته، به دنبال افزایش همکاری‌های نظامی و اطلاعاتی با واشنگتن است.
بن سلمان به کاخ سفید می رود/ عربستان می خواهد جای قطر را بگیرد؟

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی که به دنبال امضای یک پیمان دفاعی با واشنگتن، مشابه با آن چیزی است که قطر پس از حمله رژیم صهیونیستی به دوحه در ماه گذشته (میلادی) امضا کرد، به زودی به کاخ سفید خواهد رفت تا با «دونالد ترامپ» رئیس جمهور ایلات متحده دیدار کند.

قطر در العدید، میزبان بزرگ‌ترین پایگاه نظامی ایالات متحده در غرب آسیا است. این کشور اکنون با سعودی‌ها روابط دوستانه‌ای دارد اما از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ هدف محاصره‌ای به رهبری عربستان سعودی قرار گرفت که شکاف ایدئولوژیک بین کشورهای عرب و مسلمان را که مجبور به انتخاب یک طرف بودند، برجسته کرد.

عربستان سعودی نیز میزبان سه پایگاه نیروی هوایی ایالات متحده است که عمدتاً در نزدیکی مرز غربی آن در دریای سرخ قرار دارند.

روزنامه فایننشال تایمز در ادامه نوشت که محمد بن سلمان، به ویژه با توجه به تحولات منطقه در دو سال گذشته، به دنبال افزایش همکاری‌های نظامی و اطلاعاتی با واشنگتن است.

شاید مهم‌تر از همه، دلیل خواسته‌های او این است که ریاض می‌داند شریک بسیار مشتاقی به نام ترامپ در پایتخت ایالات متحده دارد.

اولین سفر خارجی ترامپ در طول دوره اول و دوم ریاست جمهوری‌اش به عربستان سعودی بوده است. او بارها در مورد لزوم حمایت از کشورهای عربی حوزه خلیج فارس که بیشترین پول را در ایالات متحده و به تبع آن در کسب و کارهای مرتبط با خانواده‌اش خرج می‌کنند، صحبت کرده است. او همواره از انتقاد از سابقه نقش حقوق بشر در پادشاهی عربستان اجتناب کرده است.

بنابر این گزارش، «جارد کوشنر» داماد ترامپ که یک فرد کاملاً طرفدار اسرائیل است و این ماه برای کمک به تدوین طرح آتش‌بس غزه به کاخ سفید آورده شد، روابط مالی عمیقی با پادشاهی عربستان سعودی دارد.

ارتباط ترامپ و محمد بن سلمان، همچنین یک تغییر چشمگیر از روابط او با دولت «جو بایدن» است، زمانی که ولیعهد به عنوان یک فرد منفور در واشنگتن دیده می‌شد اما در نهایت رئیس جمهور سابق به ریاض رفت تا عملاً برای افزایش عرضه جهانی نفت درخواست کند.

ولیعهد سعودی نیز آخرین بار در سال ۲۰۱۸ به ایالات متحده رفت و در طول آن در سراسر کشور مورد استقبال قرار گرفت، زیرا او از این ساحل به آن ساحل سفر کرد، ده‌ها میلیون دلار به استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های بزرگ تزریق و با چهره‌های برجسته در سیاست، فناوری و هالیوود دیدار کرد.

اما این، پیش از آن بود که «جمال خاشقجی» ستون‌نویس میدل ایست آی و واشنگتن پست در اکتبر ۲۰۱۸ در کنسولگری عربستان سعودی در استانبول کشته شود. اتفاقی که به‌طور گسترده و جدی گفته می‌شود به دستور ولیعهد انجام شد.

ارسال نظر

پربازدیدترین‌ها
کارگزاری مفید