خبری از خروج اسرائیل نیست

دولتِ جولانی ناتوان در تامین امنیت سوریه | بازگشت تحریم‌های سزار نزدیک است؟

سرویس: اخبار سیاسی کدخبر: ۷۶۴۸۴۱
اقتصادنیوز:با توجه به گسترش مجدد ناآرامی ها میان دولت الشرع و نیروهای قسد، روز گذشته هیئتی آمریکایی وارد منطقه دیر حافر واقع در شرق شهر حلب شد. این منطقه تحت کنترل تشکیلات قسد قرار داشته و ارتش سوریه این منطقه را نظامی اعلام کرده است.
دولتِ جولانی ناتوان در تامین امنیت سوریه | بازگشت تحریم‌های سزار نزدیک است؟

به گزارش اقتصادنیوز، از زمان سقوط حکومت بشار اسد در سوریه، احمد الشرع رئیس دولت موقت یا همان محمد جولانی، موفق به برقراری امنیت و کاهش درگیری ها در داخل مرزهای سوریه نشده است.

روز شنبه، مارکو روبیو معاون رئیس جمهور آمریکا در واکنش به ازسرگیری درگیری ها در سوریه، رئیس دولت موقت این کشور را تهدید به بازگشت تحریم های سزار کرد و از او خواسته تا به طور جدی از هرگونه عملیات نظامی علیه نیروهای دموکراتیک سوریه، قسد، دست بردارد.

قانون سزار چیست؟

قانون سزار که چندی پیش با سفر الشرع به آمریکا و دیدار با دونالد ترامپ لغو شد، کارزاری آمریکایی برای افزایش فشار بر حکومت اسد و حامیان آن بود که در سال 2019 تصویب، و در سال 2020 به اجرا درآمد.

در دسامبر سال گذشته، کنگره آمریکا قانونی را برای شرایط لغو این تحریم ها وضع کرد.

درگیری ها دوباره در حلب شعله ور شد

درحالی که دولت جولانی چندی پیش پس از یک هفته درگیری خونین با نیروهای کرد دموکراتیک سوریه، قسد، اعلام کرد که طی توافقی شبه نظامیان قسد مناطق شرقی شهر حلب سوریه را تخلیه کرده و از آن خارج شدند، چند روز پیش مجدد شعله درگیری ها میان این نیروها با دولت الشرع بالا گرفت.

خبرگزاری دولتی سوریه سانا روز چهارشنبه 24 دی ماه اعلام کرد که درگیری‌ها در شرق حلب بین نیروهای دولت موقت سوریه و شبه نظامیان قسد بار دیگر در شرق حلب از سر گرفته شده است.

بر اساس این گزارش، نیروهای ارتش سوریه در مقابل به سمت مناطقی که از آنجا تیراندازی شده، شلیک کرده اند.

نگرانی واشنگتن

بنابر گزارش واشنگتن پست، آمریکا نسبت به گسترش اقدامات جولانی علیه نیروهای قسد با حمایت ترکیه، نگران است و به همین منظور از زبان تهدید در مقابل دولت جولانی استفاده کرده است.

چندی پیش هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه خواستار توقف حملات نیروهای قسد در حلب شد و ادامه درگیری ها را مانع از برقراری ثبات در این کشور دانست.

همچنین به گزارش العربیه، ترکیه در موضع‌گیری خود درباره تحولات شمال سوریه، خواستار عقب‌نشینی نیروهای دموکراتیک سوریه از دو محله شهر حلب است

ورود هیئت آمریکایی برای میانجیگری

با توجه به گسترش مجدد ناآرامی ها میان دولت الشرع و نیروهای قسد، روز گذشته هیئتی آمریکایی وارد منطقه دیر حافر واقع در شرق شهر حلب شد. این منطقه تحت کنترل تشکیلات قسد قرار داشته و ارتش سوریه این منطقه را نظامی اعلام کرده است.

پس از پایان جلسه که در مورد کاهش تنش‌ها بین کردها و مقامات سوری در دیر حافر تشکیل شد، سخنگوی فرماندهی مرکزی آمریکا سنتکام به العربیه گفت: ما از نزدیک تحولات سوریه را زیر نظر داریم. نیروهای ما برای ارزیابی وضعیت به دیر حافر، در شرق حلب، رسیده‌اند. ما با شرکای خود در سوریه برای کاهش تنش در دیر حافر همکاری می‌کنیم.

از سویی تام باراک، فرستاده ویژه آمریکا در سوریه، روز جمعه تأیید کرد که آمریکا با همه طرف‌ها در سوریه در تماس است و برای جلوگیری از تشدید تنش و از سرگیری مذاکرات ادغام بین دولت سوریه و نیروهای دموکراتیک سوریه تلاش می‌کند.

ترامپ و جولانی

دولت سوریه: به ارتش بپیوندید

روز جمعه، هیات عملیات ارتش دولت موقت سوریه اعلام کرد که که درها برای جدایی سوری های کرد و عرب ملحق شده به گروه شبه نظامی قسد از این گروه باز است؛ نیروهای قسد می توانند از این گروه جدا شده و به ارتش مراجعه کنند.

واحد اطلاع رسانی وزارت دفاع دولت جولانی اعلام کرد که تعدادی از عناصر قسد سلاح های خود را زمین گذاشته و از این گروه جدا شده اند. همچنین تامین امنیت این عناصر به محض رسیدن به مراکز نظامی ارتش، تضمین کرد.

خبری از خروج اسرائیل نیست

با وجود مداخله آمریکا برای پایان دادن به درگیری ها، دولت الشرع همچنان در کنترل عمومی امنیت کشور با مشکل مواجه است.

دولت سوریه در تلاش است تا با ایجاد توافقی با اسرائیل، مقدمات خروج نیروهای این رژیم را از دمشق فراهم کند. با این حال، المیادین روز شنبه نوشت که، آنا بارسکی، تحلیلگر نظامی اسرائیلی، از احتمال شکست مذاکرات با سوریه به دلیل درخواست قاطع دمشق برای خروج اسرائیل از جبل الشیخ صحبت کرده و گفته که در غیر این صورت تحولی رخ نخواهد داد.

بنا بر گزارش ایرنا، مذاکرات فشرده دو روزه با حضور نمایندگان اسرائیل، سوریه و آمریکا، هفته گذشته در پاریس برگزار شد. این مذاکرات منجر به تفاهم‌های محدودی شد که شامل ایجاد یک مکانیسم هماهنگی با هدف جلوگیری از درگیری در میدان، با مشارکت فعال آمریکا بود؛ با این حال، به گفته بارسکی، هیچ پیشرفتی ثبت نشد.

بارسکی در گزارشی در روزنامه اسرائیلی معاریو اظهار داشت که به دلیل این درخواست دمشق که اسرائیل قاطعانه آن را رد می‌کند، در این مرحله هیچ امکانی برای دستیابی به توافق امنیتی با سوریه وجود ندارد.

به گفته این مقام سیاسی، هدف اسرائیل متوقف کردن وضعیت فعلی بدون خروج ارتش اسرائیل از جبل الشیخ، بدون تقویت نظامی سوریه و بدون حضور نظامی خارجی است که عملیات ارتش اسرائیل را محدود کند.

از سوی دیگر با وجود فشار دونالد ترامپ، رئیس جمهوری، بر اسرائیل و سوریه برای دستیابی به توافق بین آنها، به گفته این مقام سیاسی، در این مرحله، هیچ درخواستی برای خروج اسرائیل از جبل الشیخ در سوریه یا از مناطق اضافی تصرف شده پس از سقوط نظام بشار اسد وجود ندارد.

حتی اگر موضع آمریکا در آینده تغییر کند، اسرائیل با خروج از سوریه موافقت نخواهد کرد و رایزنی های سیاسی با واشنگتن انجام خواهد داد.

این مقام در پایان گفت: امنیت و منافع استراتژیک اسرائیل بر همه چیز اولویت دارد و رئیس جمهوری آمریکا، فعلاً، این موضع را می‌پذیرد.

ارسال نظر

پربازدیدترین‌ها
کارگزاری مفید