این بحران راه‌حل نظامی ندارد

رضا نصری: ترامپ روایتی از جنگ ساخته که با واقعیت‌های موجود فاصله دارد | آمریکا باید با ایران واقعی مواجه شود نه «ایرانِ ذهن ترامپ در تروث سوشال» | واقعیت دیر یا زود سرانجامِ جنگ را می‌نویسد

سرویس: اخبار سیاسی کدخبر: ۸۰۴۸۶۵
اقتصادنیوز: رضا نصری درباره جنگ آمریکا علیه ایران گفت: واقعیت این است که این یک راهبرد نیست که در حال عبور از مراحل مختلف باشد. اساساً سیاستی وجود ندارد. یک نفر، از سر استیصال، مدام هر ابزاری را که در اختیار دارد امتحان می‌کند، چون حاضر نیست حقیقت آشکار را بپذیرد: این بحران راه‌حل نظامی ندارد.
رضا نصری: ترامپ روایتی از جنگ ساخته که با واقعیت‌های موجود فاصله دارد | آمریکا باید با ایران واقعی مواجه شود نه «ایرانِ ذهن ترامپ در تروث سوشال» | واقعیت دیر یا زود سرانجامِ جنگ را می‌نویسد

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایلنا، رضا نصری حقوقداد و کارشناس بین‌المللی در صفحه خود در شبکه‌های اجتماعی با اشاره به رفتار اخیر ترامپ و آمریکا نوشت: ترامپ در چارچوب یک حقیقت بدیل و برساخته عمل می‌کند. او روایتی از این جنگ ساخته که بیرون از اظهارات خودش هیچ جای دیگری وجود ندارد و حالا می‌کوشد سیاست آمریکا را در چارچوب همان روایت پیش ببرد.

خبر مرتبط
شهادت 4 نیروی هوافضای سپاه در جریان حمله آمریکا/ اسامی اعلام شد

اقتصادنیوز: بنا بر اعلام روابط عمومی سپاه حضرت نبی اکرم(ص) استان کرمانشاه چهار نفر از رزمندگان هوافضای سپاه استان در جریان حمله آمریکا به شهادت رسیدند.

وی افزود: در این روایت، ایران کنترل تنگه هرمز را از دست داده، توان پاسخ نظامی‌اش درهم شکسته و آنچه باقی مانده، دولتی شکست‌خورده است که تنها باید منتظر بماند تا شروطی را به آن تحمیل کنند. اما واقعیت سرانجام خودش را تحمیل می‌کند. تنگه هرمز باز نشده است. ایران هر کجا و هر زمان که خود بخواهد پاسخ می‌دهد. اما هر بار واقعیت با روایتی که از واشنگتن بیرون می‌آید در تضاد قرار می‌گیرد، روایت اصلاح نمی‌شود. در عوض، لحن تهدیدها تندتر و متناقض‌تر می‌شود، اقدامات غیرمنطقی‌تر و نسنجیده‌تر، و ترامپ بیش از پیش در برابر واقعیتی که جلوی چشمش در حال شکل‌گیری است، سردرگم به نظر می‌رسد.

نصری خاطرنشان کرد: چند ماه گذشته دقیقاً همین الگو را تکرار کرده است. حمله. سپس القای این تصور که آمریکا جنگ را برده است. بعد، کارزار تحریمی که «بی‌سابقه و تاریخی» توصیف می‌شود: «روز دی اقتصادی» (ECONOMIC D-DAY). سپس تهدید به نابودی ایران، همراه با انتشار ویدئوهای تولیدشده با هوش مصنوعی از جزیره خارک در میان شعله‌های آتش، در حساب شخصی رئیس‌جمهور آمریکا. بعد، اعزام مقام‌های آمریکایی برای اعلام اینکه واشنگتن آماده گفت‌وگوست. سپس ادعای اینکه تنگه هرمز اکنون بخشی از خاک آمریکاست. و دوباره بازگشت به جنگ. تهدیدهای بیشتر. و در نهایت اعلام اینکه توافق اساساً منتفی است.

وی با بیان اینکه این چرخه ادامه دارد و پایانی برای آن در چشم‌انداز دیده نمی‌شود، گفت: واقعیت این است که این یک راهبرد نیست که در حال عبور از مراحل مختلف باشد. اساساً سیاستی وجود ندارد. یک نفر، از سر استیصال، مدام هر ابزاری را که در اختیار دارد امتحان می‌کند، چون حاضر نیست حقیقت آشکار را بپذیرد: این بحران راه‌حل نظامی ندارد.

نصری تاکید کرد: ماه‌ها بمباران نتوانسته هیچ‌یک از اهداف سیاسی مورد نظر واشنگتن را محقق کند. نه تسلیم ایران، نه ایجاد کریدور در هرمز و نه هیچ دستاورد دیگری. تحریم‌ها هم به چنین نتیجه‌ای منجر نخواهند شد. ایران از سال ۲۰۱۸ تحت فشار حداکثری قرار داشته و هر دور تازه تحریم‌ها به جای واداشتن ایران به عقب‌نشینی، با گسترش توانمندی‌های ایران پاسخ داده شده است. اینکه کارزار تحریمی دیگری را «تاریخی» بنامیم، چیزی درباره ماهیت آن تغییر نمی‌دهد: همان ابزار قدیمی است که این بار با هیاهوی بیشتری به کار گرفته می‌شود، آن هم پس از سال‌ها که بازده آن پیوسته کاهش یافته است.

این حقوقدان بین‌المللی خاطرنشان کرد: کم‌هزینه‌ترین گزینه برای آمریکا، در عین حال ساده‌ترین گزینه است: بازگشت به حقیقت. آمریکا باید جنگ را برای همیشه پایان دهد. به یادداشت تفاهمی که در اسلام‌آباد امضا شد و تنها چند هفته بعد آن را کنار گذاشت، بازگردد. و با ایران همان‌گونه که در عالم واقع وجود دارد برخورد کند، نه با ایرانی که در یک پست «تروث سوشیال» در ذهن ترامپ ساخته شده است. جنگ‌ها با بازنویسی واقعیت پیروز نمی‌شوند. دیر یا زود، این واقعیت است که سرانجام جنگ را می‌نویسد.

پربازدیدترین‌ها
لوتوس پارسیان - O