درخواست فوری سناتورهای آمریکایی از اروپا علیه ایران

سرویس: اخبار سیاسی کدخبر: ۷۳۲۷۳۶
اقتصادنیوز: سناتور «پیت ریکتس» از ایالت نبراسکا که از اعضای کمیته روابط خارجی سنا است، در جریان سخنرانی در صحن سنا گفت: «آمریکا و متحدانش باید بیشترین فشار ممکن را اعمال کنند تا ایران را به توقف دائمی و قابل راستی‌آزمایی برنامه هسته‌ای‌اش وادار کنند.»
درخواست فوری سناتورهای آمریکایی از اروپا علیه ایران

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، ۱۹ سناتور جمهوری‌خواه با ارسال نامه‌ای رسمی به دولت‌های انگلیس، فرانسه و آلمان (موسوم به گروه E3) خواستار اعمال تحریم‌های فوری علیه جمهوری اسلامی ایران شده‌اند. 

طبق گزارش روزنامه انگلیسی «دیلی‌تلگراف»، آنان ادعا کرده‌اند که این اقدام برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای ضروری است.

سناتور «پیت ریکتس» از ایالت نبراسکا که از اعضای کمیته روابط خارجی سنا است، در جریان سخنرانی در صحن سنا گفت: «آمریکا و متحدانش باید بیشترین فشار ممکن را اعمال کنند تا ایران را به توقف دائمی و قابل راستی‌آزمایی برنامه هسته‌ای‌اش وادار کنند.»

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که قرار است مقامات انگلیس، فرانسه و آلمان روز جمعه در آنکارا با نمایندگان ایران دیدار و درباره آینده برنامه هسته‌ای گفت‌وگو کنند؛ دیداری که نخستین مذاکره رسمی میان این چهار کشور از زمان تجاوز هوایی ماه گذشته آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران محسوب می‌شود.

براساس گزارش دیلی تلگراف، دولت‌های اروپایی هشدار داده‌اند که در صورت عدم دستیابی به توافق جدید تا پایان ماه آگوست، »مکانیسم ماشه» برای بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل علیه تهران را فعال خواهند کرد؛ تحریم‌هایی که پیش‌تر در سال ۲۰۱۵ با امضای توافق هسته‌ای لغو شده بودند.

در همین حال، «دیوید لمی» وزیر خارجه انگلیس نیز در اظهاراتی تهدید کرده که در صورت عدم شفاف‌سازی ایران درباره برنامه هسته‌ای خود، تحریم‌هایی «شدید و چشمگیر» اعمال خواهد شد.

سناتور ریکتس با هشدار نسبت به کندی روند اروپایی‌ها با اتهام‌زنی به ایران مدعی شده است: «جمهوری اسلامی طبق روال همیشگی، با تاکتیک‌های تأخیری در حال مانع‌تراشی در برابر اجرای اسنپ‌بک (مکانیسم ماشه) است.»

وی همچنین با اشاره به تجاوز اخیر آمریکا به سه سایت هسته‌ای ایران اظهار داشت: «این حملات فرصتی فراهم کرده که می‌تواند مسیر تحولات منطقه را به‌طور کامل تغییر دهد اما اگر نتوانیم ایران را قانع کنیم که ادامه برنامه هسته‌ای‌اش تحمل نخواهد شد، این فرصت از دست خواهد رفت.»

در پاسخ به تهدیدهای طرف غربی، «کاظم غریب‌آبادی» وزیر امور خارجه ایران، تأکید کرد که هیچ پایه حقوقی برای بازگرداندن تحریم‌ها وجود ندارد و هشدار داد که تهران ممکن است در واکنش به فشارهای جدید، از پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) خارج شود.

ایران بار دیگر اعلام کرده است که به‌دنبال تولید سلاح هسته‌ای نیست و برنامه هسته‌ای آن صرفاً اهداف غیرنظامی دارد.

علی‌رغم تعلیق همکاری ایران و آژانس پس از تجاوزات رژیم صهیونیستی و آمریکا به خاک ایران، تهران اعلام کرده که در هفته‌های آینده هیأتی فنی از آژانس را برای رایزنی‌های فنی خواهد پذیرفت تا در خصوص نحوه همکاری و شرایط همکاری ایران با آژانس در آینده بحث و گفت‌وگو شود.

با این‌حال، از سوی دیگر، سناتور ریکتس هشدار داد که اروپا نباید فشارها بر ایران را کاهش دهد و گفت: «گمانه‌زنی‌هایی وجود دارد مبنی بر این‌که ممکن است اروپایی‌ها شروطی را برای تعویق مکانیسم ماشه بررسی کنند، اما ما تأکید می‌کنیم که باید در برابر ایران محکم ایستاد.»

 

ارسال نظر

پربازدیدترین‌ها
کارگزاری مفید