کنایه بولتون به ترامپ درباره حمله به ایران: اگر یک بار هم به نقشه نگاه می‌کرد، به اهمیت تنگه هرمز پی می‌برد/ قطعاً نتانیاهو دلیل این حمله نبود

سرویس: اخبار سیاسی کدخبر: ۷۸۳۷۳۳
اقتصادنیوز: بولتون اظهار کرد که لازم بود احتمال حمله ایران به کشورهای حوزه خلیج فارس در نظر گرفته شود و خاطرنشان کرد که اگر ترامپ متوجه این موضوع نشده، من توضیحی ندارم.
کنایه بولتون به ترامپ درباره حمله به ایران: اگر یک بار هم به نقشه نگاه می‌کرد، به اهمیت تنگه هرمز پی می‌برد/ قطعاً نتانیاهو دلیل این حمله نبود

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از شفقنا، جان بولتون گفت: “هر کسی که نگاهی گذرا به نقشه بیندازد، می‌داند که تنگه هرمز یک گلوگاه استراتژیک بالقوه است.”

بولتون در مصاحبه‌ای با برنامه “نظام جدید” که متن کامل آن روز یکشنبه منتشر خواهد شد، افزود: “ترامپ احتمالاً به نظرات کارشناسان در این زمینه توجهی نکرده است و اگر توجه می‌کرد، اهمیت تنگه هرمز را درک می‌کرد.”

در پاسخ به این سؤال که آیا “معتقد است اکنون می‌توان در جنگ با ایران پیروز شد و آیا ترامپ نصیحت او را خواهد پذیرفت و سعی در اصلاح آنچه او اشتباهات قلمداد کرده، خواهد داشت یا خیر، و در این صورت نتیجه صرفاً شکستی دیگر پس از افغانستان، لیبی و ویتنام خواهد بود؟”، بولتون گفت: “من آن‌ها را شکست نمی‌نامم… من افغانستان را عقب‌نشینی اشتباه می‌نامم… معتقدم اگر ترامپ آنچه را من برای تغییر نظام پیشنهاد دادم انجام می‌داد، موفق می‌شد، اما نمی‌دانم واقعاً چه خواهد کرد.”

او ادامه داد: “من بر تغییر نظام به عنوان هدفمان اصرار دارم.. به هر حال، نتانیاهو نیز این کار را کرد. نمی‌دانم چه چیزی ترامپ را وادار به این حمله کرد، اما قطعاً نتانیاهو دلیل آن نبود.”

مشاور سابق امنیت ملی آمریکا اشاره کرد که دولت بایدن فرصت‌های زیادی را از دست داده است و چهار سال را صرف تلاش برای دستیابی به توافق هسته‌ای دیگر با عراقچی و پیش از او کرد.

وی افزود: “من معتقدم این امر به نظام ایران زمان بیشتری برای تثبیت و ساخت انبارهای عظیم زیرزمینی برای پهپادهای شاهد داد.”

در طول مصاحبه، مجری صحبت او را قطع کرد و گفت: “برنامه شما برای ترامپ در زمانی که مشاور امنیت ملی بودید، زمینه مهمی را برای تنگه هرمز در بر می‌گرفت که به نظر می‌رسد برخی در واشنگتن را غافلگیر کرده است.” بولتون پاسخ داد: “خب، می‌توانم به شما اطمینان دهم که در طول دوره اول، تمام احتمالات مورد بحث قرار گرفت.. و هر کسی که به نقشه نگاه کرده باشد، می‌داند که تنگه هرمز یک گلوگاه بالقوه است.”

او اظهار کرد که لازم بود احتمال حمله ایران به کشورهای حوزه خلیج فارس در نظر گرفته شود و خاطرنشان کرد که اگر ترامپ متوجه این موضوع نشده، من توضیحی ندارم.

در مورد اعلام تعجب ترامپ از حمله ایران به کشورهای حوزه خلیج فارس، بولتون تصریح کرد که “شاید او توجه نکرده بود.. این اولین بار نبود.. فرض بر این است که او توصیه‌های مربوط به امنیت ملی و جنگ با ایران را می‌خوانده است.. خب، اگر آن‌ها را می‌خوانده، به آن‌ها عمل نکرده است.”

 

پربازدیدترین‌ها
لوتوس پارسیان - O