واعظی: جریان‌های تندرو همواره از نام رهبری برای اختلاف‌افکنی استفاده کرده‌اند/ هیچ جنگی در جهان بدون ورود به مذاکره به سرانجام پایدار نرسیده است

سرویس: اخبار سیاسی کدخبر: ۷۸۳۸۵۳
اقتصادنیوز: واعظی تأکید کرد: تجربه تاریخ نشان می‌دهد که هیچ جنگی در جهان بدون ورود به عرصه گفت‌وگو و مذاکره به سرانجامی پایدار نرسیده است.
واعظی: جریان‌های تندرو همواره از نام رهبری برای اختلاف‌افکنی استفاده کرده‌اند/ هیچ جنگی در جهان بدون ورود به مذاکره به سرانجام پایدار نرسیده است

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبرآنلاین، محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور در دولت دوازدهم ، با اشاره به رابطه مذاکره و جنگ گفت: از نظر من، مذاکرات ادامه همان جنگ ۴۰ روزه است و چیزی جدای از جنگ نیست.

وی افزود: چنان‌که در طول تجاوز نامشروع، تمامی مسئولان، جریان‌های سیاسی، احزاب و آحاد ایرانیان شریف و آگاه با تمام توان و از صمیم قلب به حمایت در کنار رزمندگان دلاور ایستادند، این همبستگی ملی و پشتیبانی فراگیر زمینه‌ساز تحقق دستاوردی بزرگ و پیروزی عزتمندانه شد.دستاوردی که در پرتو آن، دشمن علی‌رغم صرف هزینه‌های چند ده میلیارد دلاری و طراحی‌های گسترده، نتوانست به هیچ‌یک از اهداف اعلامی خود دست یابد. 

واعظی ادامه داد: بی‌تردید این موفقیت صرفاً یک پیروزی مقطعی در میدان نبرد نیست، بلکه سرمایه‌ای ملی و تاریخی است که باید با تدبیر، انسجام نهادی و سیاست‌گذاری‌های سنجیده در عرصه‌های مختلف تثبیت و نهادینه شود.

وزیر اسبق ارتباطات گفت: تثبیت این دستاورد مستلزم آن است که همبستگی ملی که در شرایط بحران شکل گرفت، به الگویی پایدار در حکمرانی و مدیریت کلان کشور بدل گردیده و کلیه ظرفیت‌های اجتماعی، سیاسی و فرهنگی جامعه را در مسیر تقویت امنیت ملی، افزایش سرمایه اجتماعی و ارتقای قدرت بازدارندگی کشور به کار گیرد.

معاون اسبق وزارت امور خارجه افزود: از منظر تحلیلی، چنین پیروزی‌هایی زمانی به دستاوردی ماندگار تبدیل می‌شوند که علاوه بر عرصه نظامی، در حوزه‌های سیاسی به ویژه عرصه دیپلماتیک و متعاقبا حوزه اقتصادی و فرهنگی نیز بازتاب یافته و در قالب راهبردهای بلندمدت تثبیت شوند. 

واعظی ادامه داد: در این چارچوب، حفظ انسجام داخلی، تقویت اعتماد عمومی، و بهره‌گیری هوشمندانه از این تجربه تاریخی می‌تواند زمینه‌ساز تحکیم موقعیت کشور در معادلات منطقه‌ای و بین‌المللی باشد و از تکرار تهدیدهای مشابه در آینده جلوگیری کند.

هیچ جنگی در جهان بدون مذاکره به سرانجامی پایدار نرسیده است

واعظی تأکید کرد: تجربه تاریخ نشان می‌دهد که هیچ جنگی در جهان بدون ورود به عرصه گفت‌وگو و مذاکره به سرانجامی پایدار نرسیده است. 

وزیر اسبق ارتباطات تصریح کرد: پیروزی نهایی زمانی معنا می‌یابد که دستاوردهای بازدارنده نظامی در عرصه دیپلماسی تثبیت شود و ثمره مجاهدت‌ها و فداکاری‌ها در قالب دستاوردی پایدار و قابل دفاع ثبت گردد؛مذاکره در حقیقت ادامه راه رزمندگان است، نه نقطه پایان. به تعبیری دیگر مذاکره ابزاری هوشمندانه برای تبدیل اقتدار میدانی به ثبات سیاسی و بسط امنیت ملی است.

وی ادامه داد: زمانی که گفت‌وگو جای تخاصم را می‌گیرد، ملت می‌تواند با اطمینان خاطر به سوی بازسازی، بازآفرینی اقتصاد و ترمیم بافت‌های اجتماعی و انسانی گام بردارد. 

قائم مقام و رییس دفتر سیاسی حزب اعتدال و توسعه افزود: در این مسیر، دیپلماسی نقش معماری خردمند که فداکاری‌های دلاوران میدان را به آرامش مردم و رشد پایدار کشور پیوند می‌زند را ایفا می نماید.

واعظی گفت: مذاکره، اگر با عزت و منطق و در چارچوب منافع ملی پیش رود، تجلی بلوغ سیاسی یک ملت است. این فرآیند نشان می‌دهد که ملت پس از سرافرازی در میدان، با تدبیر و عقلانیت در پی تثبیت پیروزی و آغاز فصل جدیدی از حیات ملی است.فصلی که در آن تلاش، دانش، تولید و امید جایگزین آتش و ویرانی می‌شود.

وی افزود: بنابراین، گفت‌وگو و تعامل سازنده نه نشانه ضعف بلکه روی دیگر قدرت حقیقی است که از درک زمان و نیاز جامعه سرچشمه می‌گیرد و مسیر بازسازی و پیش روی را هموار می‌سازد. 

وزیر اسبق ارتباطات گفت: هنگامی که شمشیر میدان با قلم مذاکره در موازنه قرار گیرد، آن‌گاه می‌توان یقین داشت که جنگ نه تنها پایان یافته، بلکه به نقطه آغاز صلحی پایدار تبدیل شده است.این رویه‌ای است که در عصر مدرن همواره وجود داشته و دارد.

 رئیس دفتر رئیس جمهور در دولت دوازدهم، ادامه داد: ما نیز در جریان انقلاب اسلامی ایران یک مرتبه در همین مسیر گام نهاده‌ایم. مگر جنگ هشت‌ساله‌ای که بر ما از سوی صدام تحمیل شد، جز از رهگذر گفت‌وگو و مذاکره به نقطه پایان رسید؟

وی افزود: آن نبرد طولانی و فرساینده، با همه تلخی‌ها و فداکاری‌ها، سرانجام در میزی از مذاکره و در قالب توافقی رسمی خاتمه یافت و بدین‌سان روشن شد که حتی سخت‌ترین و خون‌بارترین جنگ‌ها نیز ناگزیر در میدان دیپلماسی ختم میگردند.

واعظی تاکید کرد: در حقیقت، همان‌گونه که آن تجربه تاریخی با ایستادگی در میدان و تدبیر در عرصه مذاکره به سرانجام رسید، امروز نیز ما با تکیه بر همان الگو می‌کوشیم تا پیروزی های میدانی خود را نه تنها در صفحات تاریخ، بلکه در متن واقعیت سیاسی و حقوقی جهان تثبیت کنیم.

 روند مذاکرات را نمی‌توان صرفاً تصمیم یک وزارتخانه یا ابتکار یک گروه یا جریان دانست

معاون اسبق وزارت امور خارجه گفت: از این رو، آغاز روند مذاکرات را نمی‌توان صرفاً تصمیم یک وزارتخانه یا ابتکار یک گروه یا جریان دانست. این تصمیم حائز اهمیت برآمده از اراده‌ای جمعی و تدبیری سنجیده در عالی‌ترین سطح تصمیم‌سازی کشور است. این تصمیم در چارچوب شورای عالی امنیت ملی به عنوان نهادی که محل تلاقی دیدگاه‌های عالی‌ترین ارکان حاکمیت به شمار می‌رود اتخاذ شده است.

واعظی تاکید کرد: بنابراین، روند گفت‌وگوهای پیش‌رو نه تصمیمی فردی، گروهی و مقطعی، بلکه حاصل یک جمع‌بندی راهبردی و محصول اجماع در عالی‌ترین سطوح نظام و رهبری است که با هدف صیانت از منافع ملی و تثبیت دستاوردهای نظامی کشور دنبال می‌شود.

وی ادامه داد: در این شورا، سران سه قوه، نمایندگان مقام معظم رهبری و مسئولان دستگاه‌های گوناگون نظامی، امنیتی، اطلاعاتی و اجرایی حضور دارند و مسائل راهبردی کشور با نگاه جامع و همه‌جانبه مورد بررسی قرار می‌گیرد. 

واعظی گفت: پس از ارزیابی دقیق شرایط، سنجش ابعاد مختلف و در نظر گرفتن منافع ملی، این جمع به این نتیجه رسیده‌اند که آغاز و پیگیری این مذاکرات در مقطع کنونی اقدامی نافع و مبتنی بر مصالح کلان کشور است. پیشنهاد آن بود که مذاکرات در سطحی عالی و هم‌تراز با وزن و اهمیت موضوع برگزار شود.تجربه‌های پیشین در تعاملات با ایالات متحده نشان داده است که هرگاه گفت‌وگوها در سطوحی پایین‌تر از مراجع نهایی تصمیم گیر انجام شده، روند مذاکرات با کندی، ابهام یا خلف وعده مواجه شده است.

وی تصریح کرد: در واقع، هنگامی که موضوعی با این درجه از اهمیت ملی و بین‌المللی مطرح است، اقتضای عقلانیت دیپلماتیک آن است که گفت‌وگوها در تراز عالی‌ترین سطوح تصمیم‌سازی صورت پذیرد تا هم شأن مذاکرات حفظ شود و هم امکان دستیابی به توافقی جامع و اجرایی فراهم آید. از این منظر، این انتخاب را می‌توان تصمیمی سنجیده، مبتنی بر تجربه و با هدف افزایش کارآمدی و تضمین نتیجه‌بخشی مذاکرات دانست. تأیید رهبری پشتوانه محکمی برای تیم مذاکره‌کننده است و امیدواریم با ادامه این مسیر، نتایج مطلوب برای کشور حاصل شود.

مخالفت تندروها با مذاکرات تأییدشده توسط رهبری، پدیده جدیدی نیست

معاون اسبق وزارت امور خارجه، در پاسخ به این سؤال که چرا برخی افراد تندرو با مذاکراتی که به تأیید رهبری رسیده مخالفت می‌کنند، گفت:به گمان من این واکنش های سلبی پدیده تازه‌ای نیست و سابقه‌ای طولانی در عرصه سیاسی کشور دارد.

واعظی افزود: جریان‌هایی که با رویکردی تند و حذفی به مسائل می‌نگرند، همواره اهداف خاص و برنامه‌های خود را در سایه متهم کردن مسؤلین و اختلاف افکنی دنبال کرده‌اند و برای پیشبرد آن، عمدتا کوشیده‌اند از جایگاه و نام رهبری نظام، بهره‌برداری ابزاری کنند. این رویکرد نه تنها به وحدت ملی آسیبی جدی می‌زند، بلکه چهره واقعی همگرایی و انسجام درونی را نیز مخدوش می‌سازد. چنین رفتارهایی در مقاطع مختلف تاریخ انقلاب نیز مشاهده شده است.در دوران رهبر شهید فرزانه‌مان نیز نمونه‌هایی از همین شیوه ناصواب وجود داشت.

وی ادامه داد: همان گروه قلیلی که به جای تبعیت خالصانه از رهنمودهای رهبری، برداشت‌های محدود خود را به نام ایشان عرضه می‌کردند و از این طریق می‌کوشیدند جریان‌های مخالف یا منتقد را کنار بزنند.

واعظی نکید کرد: واقعیت آن است که جایگاه رهبری، فراتر از دسته‌بندی‌های سیاسی و منافع جناحی است و نباید به ابزاری برای رقابت‌ها یا تسویه‌حساب‌های درون‌ساختاری تبدیل شود.اقتضای خرد و وفاداری به آرمان‌های انقلاب آن است که همه نیروها بکوشند حرمت این جایگاه را نگاه دارند و از آن به‌عنوان محور وحدت ملی بهره گیرند، نه سپر اختلاف و تقابل سیاسی.

معاون اسبق وزارت امور خارجه با اشاره به روند مذاکرات بین ایران و آمریکا افزود: اگر رهبری با اصل این مذاکرات مخالفتی می‌داشتند، بی‌تردید این موضع راهبردی به‌صراحت اعلام می‌شد. 

وی ادامه داد: آنچه روشن است این است که در ساختار تصمیم‌گیری کشور، اقداماتی با چنین ابعاد و پیامدهای حائز اهمیتی ابدا بدون اطلاع، اذن و موافقت رهبری آغاز نمی‌شود.

واعظی گفت: بر پایه آگاهی و تجربه‌ طولانی که از روندهای تصمیم‌سازی کلان در کشور دارم، مجموعه دبیرخانه، دولت و شورای عالی امنیت ملی به‌هیچ‌وجه در موضوعی با این درجه از اهمیت، بدون هماهنگی و اخذ نظر رهبری وارد عمل نمی‌شوند.از همین رو، آغاز این روند و حتی سرانجام آن نیز در چارچوب همین سازوکار و با طی شدن مسیرهای قانونی و راهبردی پیش خواهد رفت.

رئیس دفتر رئیس جمهور در دولت دوازدهم خاطرنشان کرد: بدیهی است که در چنین مسائل کلان و سرنوشت‌سازی، تصمیم‌گیری نه بر پایه ابتکارهای فردی، بلکه بر اساس اجماع نهادهای مسئول و در پرتو هدایت‌های رهبری نظام شکل می‌گیرد و به پیش می‌رود.این نکته را باید در صدر توجه نشاند که مذاکرات پیش رو، در حقیقت امتداد همان دفاع مقدس رمضان است؛نباید چنین پنداشت که جنگ تحمیلی چهل‌روزه به پایان رسیده و اکنون در ساحتی جداگانه به گفت‌وگو نشسته‌ایم.
 
وی افزود: آنچه امروز در قالب مذاکره جریان دارد، تداوم همان نبرد و دفاع در برابر تجاوز نامشروع دشمن غدار است که طی ۴۰ روز به شکل نظامی بود و با تغییر در شکل رویارویی، هم اکنون در میدان سخن و تدبیر ادامه دارد.

رییس دفتر سیاسی حزب اعتدال و توسعه گفت:همان‌گونه که رزمندگان دلاور این سرزمین، با پشتیبانی صمیمانه، استوار و همه جانبه ملت ایران، توانستند پیروزی‌ عزتمندانه را به ایران عزیزمان پیشکش کنند، امروز نیز ضروری است که همه مردم، جریان‌ها و مسئولان کشور از رئیس و اعضای هیئت مذاکره‌کننده پشتیبانی کنند,همان‌گونه که در آن چهل روز نبرد مردم عزیزمان از رزمندگان غیورمان حمایت کردند.

واعظی گفت: چنین حمایتی باید استوار و فراگیر استمرار یابد که دشمن طماع اطمینان یابد که این هیئت مذاکره‌کننده بدون پشتوانه نیست، بلکه نماینده کشوری بزرگ و برخوردار از پشتوانه‌ای سترگ مردمی و توانمندی های نظامی است.

اختلاف‌افکنی و دامن زدن به شکاف ها، بازی در زمین دشمن است

واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهور در دولت دوازدهم، با تأکید بر لزوم حمایت از تیم مذاکره‌کننده گفت: کسانی که تفرقه می‌اندازند، بدانند در شرایطی که بیش از هر زمان به وحدت و انسجام نیاز داریم، اختلاف‌افکنی و دامن زدن به شکاف ها، بازی در زمین دشمن است و با این رویکرد اشتباه، روحیه توسعه طلبی و طمع دشمن تقویت شده و مستمرا به دنبال کسب امتیاز مضاعف حرکت میکند؛لذا ضروری است با حفظ اتحاد و هم گرایی مانع این خواسته شوم شویم.

وی افزود: نکته اصلی این است که مخالفان مذاکره تا امروز هیچ بدیل واقع‌بینانه ای ارائه نکرده‌اند؛اگر از مسیر تعامل و گفت‌وگو چشم بپوشیم، کشور ناگزیر با دو گزینه محتمل روبه‌رو می‌شود؛نخست، جنگ است که حاصل هر جنگی چیزی جز ویرانی زیرساخت‌ها و از دست رفتن ارزشمندترین نیروهای انسانی از فرماندهان نظامی تا مدیران و سیاست‌ورزان باتجربه نخواهد بود.

وی افزود: ما از دفاع و جنگ بر سر حفظ تمامیت ارضی کوچکترین ابایی نداریم اما آیا می‌خواهیم تخاصم غیر ضرور انقدر به درازا بکشد که چیزی جز سرزمین سوخته برای ایران کهن به‌جا نگذارد؟

واعظی تأکید کرد: آنان که بر طبل مخالفت با مذاکره می‌کوبند، باید با صراحت اعلام کنند که نفی منطق گفت‌وگو، در معنای نهایی خود، حمایت از منطق جنگ است.نمی‌توان راه دیپلماسی را سد کرد و از پیامدهای ناگزیر آن شانه خالی نمود.

وی ادامه داد: اگر عده ای قلیل بر این مسیر پای می‌فشارند، شایسته است مسئولیت تمامی خسارت‌های مادی و معنوی برآمده از ویرانی های جنگ، از تحلیل رفتن سرمایه‌های ملی تا زخم‌های جبران‌ناپذیر انسانی و اجتماعی را بی‌پرده پذیرا شوند و با مردم صادقانه سخن بگویند.تاریخ، نه سکوت را می‌پذیرد و نه فرافکنی را؛ گزینه دوم استمرار تحریم و تهدیداست که بدون مذاکره در وضعیت نه جنگ نه صلح همانند جنگ دوازده روزه بهار است.

رئیس دفتر رئیس جمهور در دولت دوازدهم، با اشاره به پیامدهای شرایط «نه جنگ نه صلح» گفت: در چنین وضعیتی، مردم نه بهره‌ای می‌برند و نه افقی از گشایش ها، پیش روی خود مییابند و نهایتا بار سنگین فشارها را آنان بر دوش می‌کشند؛ معیشت و توان زیستی جامعه در وضعیت «نه جنگ، نه صلح» فرسوده می‌شود.وضعیتی که بی‌تردید از دشوارترین و زیان‌بارترین حالات برای یک کشور است. چنان‌که قائد شهیدمان نیز تصریح کرده‌اند که شرایط «نه جنگ، نه صلح» وضعیت‌ بدی است که ممکن است بر یک ملت تحمیل شود.

واعظی افزود: در وضعیت «نه جنگ، نه صلح»، بنیان‌های اقتصادی یک کشور در حالت تعلیق و رکود فرو می‌رود.در چنین شرایطی، سرمایه‌گذاران، چه داخلی و چه خارجی حاضر به پذیرش ریسک ورود سرمایه نیست.چرا که بی ثباتی سیاسی و امنیتی، محاسبه هر نوع بازده و ارزش افزوده اقتصادی را مبهم می‌سازد. این فضای مبهم، نه فقط جریان سرمایه‌گذاری را متوقف می‌کند، بلکه زنجیره تولید، اشتغال و نوآوری را نیز از حرکت بازمی‌دارد. 

وی ادامه داد:صنایع، در ابهام آتیه دچار سکون منفی می‌شوند، بازارها واکنش‌پذیری خود را از دست می‌دهند و نظام بانکی، در نبود اطمینان، به جای تسهیل تولید، به انباشت منابع ، هزینه انقباضی و احتیاط مالی روی می‌آورد. در نتیجه، فشار تورمی افزایش می‌یابد، شاهد تعدیل گسترده منابع انسانی میشویم و در نهایت قدرت خرید مردم بسیار کاهش می‌یابد و احساس بی‌ثباتی بر روان جمعی جامعه سایه می‌افکند.همه این پیامدهای منفی نیز مسقیما بر افزایش نارضایتی ها و تحلیل سرمایه اجتماعی نظام تاثیر دارد.

رئیس دفتر رئیس جمهور در دولت دوازدهم تأکید کرد: این وضعیت، نه بازدهی دوران صلح را داراست و نه استقامت و انسجام دوران جنگ را بلکه نوعی فرسایش خاموش است که اقتصاد، اجتماع و حتی روحیه ملی را به کندی تحلیل می‌برد.کسانی که با مذاکره مخالفت دارند، شرعا و عرفا موظفند تبعات وضعیت نه جنگ نه صلح که همان ادامه تحریم و تهدید است را برای مردم به تفصیل شرح دهند.

مخالفان مذاکره بگویند که چه باید بکنیم تا کلیه تهدیدها یک به یک رفع شوند 

واعظی خاطرنشان کرد: آنها باید بگویند راهکار جایگزین عبور از این شرایط غیر سازنده چیست. مخالفان بگویند که چه باید بکنیم تا کلیه تهدیدها یک به یک رفع شوند و هر آنچه امتیاز است، بگیریم. اگر جایگزینی ندارند، سکوت کنند و با مسیری که به نفع کشور است مخالفت نکنند.در منطق مذاکره، هرگز چنین نیست که یک طرف اراده و مطالبات خود را یکطرفه تحمیل کند و طرف مقابل ناگزیر به تسلیم باشد.مذاکره، ذاتاً فرایندی دوسویه و مبتنی بر چانه‌زنی و تعدیل مواضع است. از همین رو، هنگامی که طرف آمریکایی آن پانزده بند را ارائه کرد، ما آن را نپذیرفتیم و بازگرداندیم.

وی افزود: در مقابل، ده بند پیشنهادی خود را ارائه دادیم و اعلام کردیم که گفت‌وگو باید بر محور این موارد ادامه یابد. چراکه معنای حقیقی مذاکره آن است که دو طرف بتوانند به سطحی از رضایت متقابل دست یابند.

رئیس دفتر رئیس جمهور در دولت دوازدهم تأکید کرد: توافقی ماندگار و پایدار خواهد بود که بر پایه رضایت دو طرف شکل گرفته باشد.آنان که با اصل مذاکره مخالفت می‌ورزند و رئیس تیم مذاکره‌کننده را آماج اتهامات قرار می‌دهند، باید به این حقیقت توجه کنند که وی در دشوارترین شرایط، مسئولیت خطیری را بر عهده گرفته است.پذیرش مسئولیت مذاکره در عرصه‌ای چنین حساس، خود گونه‌ای از قبول مخاطره و ایستادن در خط مقدم تصمیم‌های سرنوشت‌ساز است.

واعظی گفت: به تعبیری دیگر همان قبول مسئولیت در میدان نبرد نظامی است با قالبی دیگر.کسی که این مسئولیت را می‌پذیرد، شایسته است با همان نگاهی سنجیده شود که به پذیرندگان مسئولیت در میدان‌های سخت نظامی نگریسته می‌شود.در آوردگاه‌های بزرگ، سهم فداکاری یکسان نیست و یکی جان خویش را در طبق اخلاص می‌نهد و دیگری آبرو و اعتبار خود را در معرض داوری و تیرهای تهمت.

وزیر اسبق ارتباطات گفت: برای اینکه منافع و امنیت کشورمان حفظ شود و سایه جنگ برای همیشه از سر ما برداشته شود، باید همانند ۴۰ روز مقاومت عزتمندانه در برابر تجاوز دو قدرت هسته ای تا بن دندان مسلح، از همه داشته هایمان مایه بگذاریم تا به اهداف متعالی برسیم. بر این باورم که ما دوره‌ای از مقاومت و دفاعی چهل‌روزه را با عزت و سربلندی پشت سر گذاشتیم و این تجربه‌ای است که نشان داد ملت ایران در لحظات دشوار قادر است با اتکا به سرمایه‌های انسانی، انسجام ملی و ظرفیت‌های راهبردی و بازدارندگی های نامتقارن خود، از منافع و کرامت خویش و از همه مهمتر تمامیت ارضی مام میهن پاسداری کند.

وی ادامه داد: از نگاه من، ارزش واقعی چنین ایستادگی‌ کم نظیر یک تمدن کهن در مقابل دو قدرت هسته ای هنجار شکن با تاریخ شکل گیری بسیار محدود، زمانی آشکارتر می‌شود که بتوان آن را به دستاوردی پایدار در عرصه دیپلماسی تبدیل کرد.از این روی مذاکره نه نشانه عقب‌نشینی، بلکه ادامه همان مسیر مقاومت در میدانی دیگر است؛ میدانی که در آن عقلانیت، تدبیر و قدرت استدلال جایگزین صحنه‌های پرهزینه تقابل می‌شود.

واعظی افزود: تثبیت دستاوردهای یک مقاومت عزتمندانه در فرآیند گفت‌وگو، می‌تواند امنیت، ثبات و افق‌های تازه‌ای از توسعه را برای کشور تضمین کند. در جهان امروز، جایگاه کشورها تنها با قدرت نظامی تعریف نمی‌شود، بلکه ترکیبی از قدرت ملی، نفوذ منطقه‌ای، تاثیر گذاری فرهنگی، ظرفیت‌های اقتصادی، و توانایی اثرگذاری در معادلات جهانی است که موقعیت یک کشور را شکل می‌دهد.

قائم مقام حزب اعتدال و توسعه گفت: ایران، با برخورداری از ظرفیت‌های تمدنی، منابع انسانی توانمند و موقعیت ژئوپلیتیکی کم‌نظیر، از امکان آن برخوردار است که به عنوان قدرت مؤثر منطقه‌ای و بازیگری قابل اعتنا در سطح منطقه و جهانی بیش از پیش تثبیت شود. بهره‌گیری سنجیده از این ظرفیت‌ها در عرصه دیپلماسی می‌تواند دستاوردهای نیروی های مسلح غیورمان را به سرمایه‌ای پایدار تبدیل کند.

وی در پایان تصریح کرد: اگر این مسیر با واقع‌بینی، انسجام ملی و نگاه راهبردی دنبال شود، بی‌تردید می‌توان افقی را متصور شد که در آن ایران با حفظ عزت و منافع خود، به جایگاهی بایسته در معادلات منطقه‌ای و جهانی دست یابد و پیروزی‌ نهایی به شکل پایدار برای نسل‌های آینده رقم بخورد.

پربازدیدترین‌ها
لوتوس پارسیان - O