پولیتیکو: تماس سران قطر، امارات و پاکستان با ترامپ درباره ایران
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، پولیتیکو به نقل از دو مقام دولت آمریکا و یک دیپلمات نوشت که در پی این تهدید، تمیم بن حمد آلثانی امیر قطر، محمد بن زاید آلنهیان رئیس امارات و عاصم منیر فرمانده ارتش پاکستان با ترامپ گرفتند.
این گزارش به نقل از یک مقام دولت آمریکا که نامش فاش نشده است، افزود که اطمینانی که این مقامهای ارشد درباره توافق به ترامپ دادند باعث شد که رئیس جمهور آمریکا از برنامه حمله عقبنشینی کند.
ترامپ در شبکه اجتماعی خودش تروث سوشال نوشت که ممکن است توافق در اواخر هفته امضا شود. ترامپ عصر پنجشنبه (به وقت محلی) نیز در جمع خبرنگاران در کاخ سفید اعلام کرد: ما به تازگی به یک توافق عالی در مورد جنگ با ایران رسیدهایم و قرار است اسناد نهایی شوند که باید طی چند روز آینده انجام شود.
با این حال، مقامهای آمریکایی و عربی هنوز در مورد اظهارات روز پنجشنبه ترامپ در مورد یک توافق واقعی بااحتیاط خوشبین بودند، هرچند موانع زیادی بر سر راه یک راهحل پایدار برای این درگیری چهار ماهه وجود دارد.
پولیتیکو به نقل از یک مقام اسرائیلی و یک فرد دیگر که از فعالیتهای دیپلماتیک مطلع شده است، نوشت که به نظر میرسد آنچه که روی میز قرار دارد صرفا توافقی در مورد بازگشایی تنگه هرمز و پایان محاصره آمریکا در این تنگه است.
همچنین یک مقام اروپایی و یک فرد دیگر که نخواستند نامشان فاش نشود، گفتند که آمریکا و ایران در بخشی از مذاکرات درباره فراهم کردن دسترسی تهران به داراییهای مسدودشدهاش در قطر و جاهای دیگر که بالغ بر بیش از ۱۶ میلیارد دلار است، رایزنی کردهاند.