پاسخ صریح پوتین درباره حمله احتمالی روسیه به اروپا/ سخن اوکراین از مذاکرات به خاطر پاسخ‌های دردناک روسیه است/ از هرگونه توافق مثبت میان چین و آمریکا استقبال می کنیم

سرویس: اخبار سیاسی کدخبر: ۸۰۸۸۶۶
رئیس‌جمهور روسیه گفت: می‌خواهم بار دیگر تأکید کنم: ما برای هیچ‌گونه درگیری نظامی با اروپا آماده نمی‌شویم؛ ما چنین برنامه‌هایی نداریم.
پاسخ صریح پوتین درباره حمله احتمالی روسیه به اروپا/ سخن اوکراین از مذاکرات به خاطر پاسخ‌های دردناک روسیه است/  از هرگونه توافق مثبت میان چین و آمریکا استقبال می کنیم

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، رئیس‌جمهور روسیه تأکید کرد: مسکو برای هیچ گونه درگیری نظامی با اروپا آماده نمی‌شود و چنین برنامه‌ای نیز در دستور کار ندارد.

 این سخنان را ولادیمیر پوتین شامگاه جمعه در حاشیه دوازدهمین مجمع بین‌المللی فرهنگ‌های متحد در سن‌پترزبورگ و در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره سخنان وزیر دفاع استونی – از کشورهای عضو ناتو - درباره سودمندانه بودن حمله پیش‌دستانه به روسیه بیان کرد.

رئیس‌جمهور روسیه در پاسخ گفت: بدون تردید این اقدام از جانب کشورهای اروپایی، در راستای افزایش عمدی تنش‌ها و نوعی تحریک است؛ همه - و بسیاری در اروپا- از انتظار حمله فدراسیون روسیه سخن می‌گویند و مدعی‌ هستند که به همین دلیل باید برای عملیات رزمی و جنگ با روسیه آماده شوند.

وی ادامه داد:‌ می‌خواهم بار دیگر تأکید کنم: ما برای هیچ‌گونه درگیری نظامی با اروپا آماده نمی‌شویم؛ ما چنین برنامه‌هایی نداریم. به‌علاوه - و این مهم‌ترین نکته است - هیچ دلیلی، و قطعاً هیچ انگیزه واقعی‌ای، برای ما برای افزایش تنش با اروپا وجود ندارد؛ صرف‌نظر از اینکه دیگران، از جمله مقامات کشورهای حوزه بالتیک، چه می‌گویند.

پوتین افزود: ما می‌دانیم که حقوق جمعیت روس‌زبان در آنجا نقض می‌شود، اما از قبل می‌دانیم که چگونه باید واکنش نشان دهیم و رویکرد مشخصی برای این مسأله تدوین کرده‌ایم.

وی ادامه داد:‌ ما همچنان برای احقاق حقوق هم‌وطنانمان مبارزه خواهیم کرد، اما در چارچوب حقوق بین‌الملل. ما هرگز قصد استفاده از ابزارهای دیگر را نداشته‌ایم، استفاده نکرده‌ایم و نخواهیم کرد.

می‌خواهند پیشرفت روسیه را متوقف کنند

رئیس‌جمهور روسیه در ادامه اظهار داشت: جنگ‌طلبیِ برخی محافل تهاجمی تنها یک دلیل دارد؛ آنها می‌خواهند همچنان از اوکراین و مردم آن به عنوان «گوشت دم توپ» استفاده کنند و اوکراین را به عنوان یک دولت، به ابزاری برای نبرد با روسیه بدل سازند؛ تا مانع توسعه ما شوند، رشد ما را محدود کنند و پیشرفت روسیه را متوقف سازند.

وی افزود: آنها برای توجیه تداوم سرمایه‌گذاری بر این رفتار آشکارا تهاجمی - و برای توضیح اقداماتشان به شهروندان خود - تلاش می‌کنند افکار عمومی کشورهای اروپایی را با این ادعا که روسیه ظاهراً قصد حمله به جایی را دارد، منحرف کنند. این حرفی کاملاً بی‌اساس و مهمل است.

وی درباره سخن وزیر دفاع استونی درباره حمله پیش‌دستانه به روسیه گفت: این سخنان مصداق همان ماجرای لطیفه قدیمی است که می‌گوید سیرک از شهر خارج شده اما دلقک‌ها جا مانده‌اند. این سخنان مصداق دلقک‌بازی سیاسی است.

پوتین اظهار داشت: جمعیت استونی شامل تمام شهروندان این کشور حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر است، در حالی که شمار نیروهای ارتش روسیه به تنهایی به یک میلیون و ۵۳۵ هزار نفر می‌رسد؛ روشن است که سخنان مطرح شده، کاملاً بی‌معنی است اما متأسفانه، امروزه در اروپای غربی با چنین افرادی سروکار داریم.

سخن اوکراین از مذاکرات به خاطر پاسخ‌های دردناک روسیه است

خبرنگاری نیز از رئیس‌جمهور روسیه پرسید: پیش‌تر گفته بودید که مذاکرات در قالب سه‌جانبه - روسیه، ایالات متحده و اوکراین - ممکن است پس از انتخابات دومای دولتی از سر گرفته شود؛ اکنون که انتخابات دوما برگزار شده است. دور جدید مذاکرات کجا و چه زمانی ممکن است برگزار شود؟

پوتین در پاسخ گفت:‌ طرف اوکراینی پیش‌تر مذاکراتی را که در استانبول در جریان بود، متوقف کرد. با این حال، آنها حدود ۱۰ روز یا یکی دو هفته قبل از انتخابات دوما- آمادگی خود را برای از سرگیری این گفتگوها اعلام کرده‌اند.

وی افزود: ما گفته بودیم که بعید است پیش از انتخابات دومای دولتی امکان مذاکره وجود داشته باشد، اما پس از آن برای از سرگیری این تماس‌ها آماده خواهیم بود؛ اما همه به خوبی از وقایع اخیر نیز آگاه هستند. در شبِ منتهی به روز اصلی رأی‌گیری، تلاشی برای انجام یک حمله گسترده به مسکو صورت گرفت. بیش از ۱۶۰۰ پهپاد وارد منطقه مسکو شدند.

رئیس‌جمهور روسیه گفت: علاوه بر این، حملاتی علیه حوزه‌های رأی‌گیری در روسیه انجام شد؛ در یک مورد، حوزه رأی‌گیری در یک مدرسه قرار داشت و آن مدرسه بر اثر حمله عملاً ویران شد. حملاتی به منازل رؤسای کمیسیون‌های انتخاباتی منطقه‌ای آغاز شد. در یک مورد، رئیس کمیسیون، همسر و فرزندش مجروح شدند؛ و در موردی دیگر رئیس کمیسیون انتخاباتی منطقه‌ای بر اثر حمله به خانه‌اش کشته شد.

وی در ادامه حملات اوکراین به سن‌پترزبورگ همزمان با برگزاری مجمع اقتصادی بین‌المللی و در ادامه عملیات ۴۰ روزه حمله به پالایشگاه‌های نفت روسیه را یادآور شد و گفت:‌ علاوه بر این، آنها تلاش کردند تا محاصره‌ای دریایی علیه سواحل ما در دریای سیاه ایجاد کنند. آنها به بیش از ۱۰۰ کشتی و شناور - چه روسی و چه آن‌هایی که با پرچم کشورهای دیگر تردد می‌کردند - آسیب رساندند؛ ما همه آن شناورها را تعمیر کردیم؛ اما این اقدامات اوکراین، خصمانه‌ بودند.

پوتین یادآور شد: پس از آن، نوبت به حملات علیه تأسیسات غیرنظامی روسیه مانند انبارهای شرکت‌های وایلدبریز و اوزون رسید؛ اینکه این حملات چه معنایی داشت و هدف از آن چیست؛ به هر حال این حملات اتفاق افتاد.

رئیس‌جمهور روسیه گفت: پس از آن، ما شروع به پاسخگویی در تمام جبهه‌ها کردیم. و ظاهراً اقدامات تلافی‌جویانه نیروهای مسلح روسیه چنان برای دشمن دردناک و ویرانگر بوده است که آن‌ها اکنون فعالانه دوباره موضوع آتش‌بس را مطرح می‌کنند.

پوتین افزود: به تعبیر خودشان آماده آتش‌بس در بخش انرژی هستند، به این معنا که اکنون تمایل دارند از حمله به پالایشگاه‌های روسیه دست بردارند و همچنین آتش‌بس در بخش هوایی در قالب توقف متقابل حملات.

وی اظهار داشت: به نظر می‌رسد آنها مشتاق هستند که جلوی حملات پهپادی مدرن روسیه را بگیرند که هیچ پدافند و یا راه مقابله‌ای در برابر آنها ندارند و یا اینکه دست کم هنوز قادر به توقف این حملات نیستند؛ آنها همچنین به دنبال پایان دادن به محاصره سواحل (اوکراین) در دریای سیاه هستند اما خود آنها بودند که همه این اقدامات را آغاز کردند.

پوتین با طرح این پرسش که آیا اقدامات اوکراین نوعی بازی کودکانه است؟، گفت: آنها باید تأثیر حملات تلافی‌جویانه روسیه را احساس کنند و دریابند که هیچ‌گونه اقدام تحریک‌آمیز یا تشدید تنشی، نتایج مطلوب آن‌ها را به بار نخواهد آورد. چنین اقداماتی تنها وضعیت خودشان را وخیم‌تر می‌کند.

رئیس‌جمهور روسیه گفت: تمام این تحرکات با هدف به‌اصطلاح آشتی و پیشنهادهایی برای ازسرگیری مذاکرات مطرح است که همه آنها روی میز است و همچنان به عنوان گزینه‌هایی مطرح هستند. با این حال، پس از تمام اقدامات خصمانه‌ای که اوکراینی‌ها انجام داده‌اند، ما گام‌های بعدی خود را در پاسخ با دقت بررسی خواهیم کرد.

وی افزود: در هر صورت، ما تمام تصمیمات در این زمینه - از جمله در مورد احتمال ازسرگیری روند مذاکرات - را بر اساس منافع فدراسیون روسیه اتخاذ خواهیم کرد.

به گزارش ایرنا، مناقشه اوکراین که از اسفند ۱۴۰۰ وارد مرحله درگیری نظامی شد، همچنان ادامه دارد. روسیه «عملیات ویژه نظامی» خود در اوکراین را متأثر از موج‌های گسترش ناتو به سمت شرق و بی‌توجهی به امنیت مسکو عنوان کرده است. در مقابل، کشورهای غربی ضمن اعمال تحریم‌های ضد روسی، حمایت گسترده مالی و تسلیحاتی از اوکراین انجام داده‌اند.

استقبال از گفتگوهای چین و آمریکا

پوتین در پاسخ به این پرسش که آیا با توجه به دیدار رؤسای جمهور چین و آمریکا، احساس حسادت می‌کنید؟، گفت: گمان نمی‌کنم چنین مفاهیمی در سیاست بین‌الملل کاربرد داشته باشند؛ ما از گفتگوها میان ایالات متحده و جمهوری خلق چین استقبال می‌کنیم.

وی درباره دلیل استقبال روسیه از این مذاکرات گفت: چین و آمریکا، دو اقتصاد بزرگ جهان هستند. نحوه حل‌وفصل مسائل مورد مناقشه توسط آن‌ها - از جمله مشکلاتی که ناشی از تحریم‌های غیرقانونی ایالات متحده است - و ماهیت توافق‌هایی که به آن دست می‌یابند، بر کل اقتصاد جهانی، از جمله اقتصاد ما، تأثیر خواهد گذاشت.

رئیس‌جمهور روسیه افزود: روابط ما با ایالات متحده در حال حاضر عملاً برقرار نیست؛ با این حال، حجم مبادلات تجاری ما با چین به ۲۴۰ میلیارد دلار می‌رسد. این رقم قابل‌توجهی است و حجم تجارت رو به افزایش است.

وی ادامه داد: علاوه بر این، ما مسیر حیاتی و مشترکی برای توسعه آینده با جمهوری خلق چین داریم. و البته، وضعیت کلی روابط اقتصادی بین‌المللی نیز حائز اهمیت است. بنابراین، ما از هرگونه توافق مثبتی که میان چین و ایالات متحده حاصل شود، استقبال می‌کنیم.

پوتین در پاسخ به پرسشی درباره احتمال دیدار سه جانبه وی با رؤسای جمهور چین و آمریکا در حاشیه اجلاس اپک گفت: باید تصمیم نهایی گرفته شود. همه چیز به وضعیت کشور روسیه بستگی خواهد داشت. هر زمان که بخواهم درباره شرکت یا عدم شرکت در یک رویداد بین‌المللی تصمیم بگیرم، تصمیم خود را بر اساس شرایط جاری در فدراسیون روسیه اتخاذ می‌کنم.

وی افزود:‌ در مجموع، این رویدادی بزرگ و مهم است و من دعوت‌نامه‌ای برای شرکت در آن دریافت کرده‌ام و معتقدم مشارکت و فعالیت در چنین بستری مفید است. این موضوع را به شی جین‌پینگ رئیس‌جمهور چین هم گفته‌ام. تمایل به شرکت در این اجلاس را دارم. با این حال،در نهایت، همه چیز به وضعیت روسیه بستگی خواهد داشت.

سی و سومین اجلاس سران اپک «مجمع همکاری‌های اقتصادی آسیا-پاسیفیک» اواخر آبان ۱۴۰۵ در چین برگزار می‌شود.

 

پربازدیدترین‌ها
آخرین اخبار
لوتوس پارسیان - O