واکنش‌های جهانی به کودتا در ترکیه/ محکومیت ناامنی و تحرکات غیردموکراتیک

سرویس: اخبار کدخبر: ۱۴۷۹۸۵
بان‌کی‌مون، دبیرکل سازمان ملل متحد ضمن ابراز نگرانی در خصوص تحولات اخیر ترکیه خواستار برقراری آرامش و ثبات در این کشور شد.
واکنش‌های جهانی به کودتا در ترکیه/ محکومیت ناامنی و تحرکات غیردموکراتیک

دبیر کل ناتو هم با انتشار بیانیه‌ای خواستار آرامش و خویشتن‌داری در ترکیه شده است. ینس استولتنبرگ اعلام کرد: خواهان احترام کامل به نهادهای دموکراتیک و قانون اساسی ترکیه هستیم. ترکیه یک هم‌پیمان ارزشمند برای ناتو است.

فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم در واکنش خواهان خویشتنداری و احترام به نهادهای دموکراتیک شده است. رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت که با نمایندگان این اتحادیه در آنکارا در تماس است.

وی در صفحه توئیتر خود نوشت: به طور مداوم با نمایندگان خود در آنکارا و بروکسل در تماس هستیم. موگرینی همچنین خواستار خویشتنداری از سوی جناح‌های مختلف در ترکیه شد.

روسیه نیز از تحولات ترکیه به شدت ابراز نگرانی کرده است.

در همین حال وزارت امور خارجه‌ی کانادا نیز نسبت به کودتای نظامی در ترکیه ابراز نگرانی کرد و خواستار برقراری امنیت در این کشور شد.

وزیر امور خارجه‌ ترکیه نیز گفت که همتای آمریکایی و رؤسای دستگاه دیپلماسی کشورهای اروپایی از دولت آنکارا در مقابل کودتای نظامی این کشور اعلام حمایت کرده‌اند.

مولود چاووش‌اوغلو اظهار کرد: من تماس‌هایی از جان کری، رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا داشته‌ام و وی با دولت منتخب ترکیه اعلام حمایت و همبستگی کرده است.

وزیر امور خارجه‌ ترکیه در ادامه خاطرنشان کرد: من همچنین تماس‌هایی از نخست‌وزیر انگلیس و همتایان خود از کشورهای مختلف داشته‌ام که آن‌ها نیز با دولت آنکارا اعلام همبستگی کرده‌اند.

صدر اعظم آلمان نیز خواستار احترام به نظام دموکراتیک شد.

هیلاری کلینتون، نامزد احتمالی حزب دموکرات آمریکا نیز گفته است که رویدادهای ترکیه را با نگرانی دنبال می‌کند.

قطر هم که روابط نزدیکی با ترکیه دارد تلاش برای کودتا در ترکیه را محکوم کرده است.

هم‌چنین کمال قلیچداراوغلو، رهبر حزب مردم جمهوری‌خواه، دولت باغچلی، رهبر جنبش ملی‌گرا و صلاح‌الدین دمیرتاش، رهبر حزب دموکراتیک خلق که رهبران احزاب اپوزیسیون ترکیه محسوب می‌شوند نیز کودتا را محکوم کرده‌اند.

بوریس جانسون، وزیر خارجه جدید انگلیس نیز در توییتر ضمن ابراز نگرانی شدید نسبت به وقایع ترکیه گفت که سفارت انگلیس اوضاع ترکیه را از نزدیک دنبال می‌کند و انگلیسی‌ها برای هرگونه رفت و آمد خود باید با سفارت در تماس باشند.

ژان مارک آیرو، وزیر خارجه فرانسه نیز صبح امروز در بیانیه‌ای خواهان کنار گذاشتن خشونت در ترکیه و احتراه به نظام دموکراسی در این کشور شد.

منبع: ایسنا

پربازدیدترین‌ها
آخرین اخبار
لوتوس پارسیان - O