رستم قاسمی در گفت وگو با اقتصادنیوز تشریح کرد

پشت پرده تولید بنزین پتروشیمی

سرویس: اخبار کدخبر: ۱۰۲۷۷۱
وزیر سابق نفت ابعاد جدیدی از آلودگی بنزین و روند تولید و توسعه و همچنین مقایسه بنزین پتروشیمی و وارداتی را تشریح کرد.
پشت پرده تولید بنزین پتروشیمی

رستم قاسمی در گفت‌وگو با اقتصادنیوز در پاسخ به این سوال که شما به عنوان وزیر نفت دولت دهم از ابعاد آلودگی بنزین تولید پتروشیمی‌ها اطلاع نداشتید؟ اظهار کرد: در دوره پیش از آغاز تحریم‌ها، روزانه 25 میلیون لیتر بنزین وارد می‌کردیم. پس از این دوره و قبل از تحریم‌های نفتی، تحریم بنزین در زمان وزارت آقای میرکاظمی شروع شد. تحریم بنزین، متفاوت از تحریم دیگر کالاهاست. از دید تحریم‌کنندگان تحریم بنزین می‌توانست ابعاد سیاسی و امنیتی داشته باشد و در حقیقت مهم‌ترین حربه‌ای بود که می‌توانستند علیه ایران استفاده کنند. معتقد بودند اگر بنزین را تحریم کنند، جامعه ایران متشنج خواهد شد. عملاً هم می‌شود. به پمپ بنزین مراجعه کنید، اگر بنزین نباشد، چه می‌کنید؟ بنابراین تحریم را جدی کردند و حتی یک لیتر بنزین هم به ما ندادند.

وزیر سابق نفت گفت: بنزین تولید پتروشیمی را پژوهشکده صنعت نفت به عنوان مهم‌ترین مرجع تایید کننده برنامه‌های توسعه حوزه نفت رسماً تایید کرد. شرکت‌های پتروشیمی هم مرکزی مطالعاتی وپژوهشی دارند که این برنامه را رسماً تایید کرده است.

* بنزین پتروشیمی آلوده نیست

وی در واکنش به این سوال که آیا مصوبات لازم برای تولید بنزین پتروشیمی اخذ شده بود و آیا بدنه وزرات نفت با بدنه اجرایی کشور هماهنگ بود و نتیجه آزمایش‌ها مورد اطمینان دولت بود؟ گفت: خود حوزه نفت ساختار مخصوصی دارد و امور با مصوبه و با شرایط بوروکراتیک خاص خودش انجام می‌پذیرد، کسی هم جرات نمی‌کند که بخواهد تصمیم بگیرد. بنابراین این کار تمامی مصوبات لازم را در زمان خودش داشته است. من هم که آمدم این کار ادامه داشت. چون گزارشی از اینکه بنزین آلوده است نداشتیم. همه هم تایید می کردند. من می‌خواهم برگردم به قبل از استفاده از پتروشیمی‌ها. اساساً وضع بنزین ما تا پیش از آن بدتر هم بوده است. قبل از آن،میزان اکتانی که در بنزین وجود داشت 87 بود. بنزین ما همیشه کلاً تا قبل از توسعه پالایشگاه‌ها زیر 85 بوده است، تا زمانی که پالایشگاه‌ها توسعه یافتند.

* کیفیت بنزین پتروشیمی از وارداتی بهتر است

وزیر سابق نفت گفت: پیشرفت پالایشگاه‌ها از نظر سرعت بسیار بالا بود. تا زمانی که خود من بودم، همه اینها افتتاح شد. بخشی از این بهبود وضعیت به خاطر پالایشگاه اراک است. اما از آن طرف شنیده‌ام بنزینی که وارد شده است، از بنزین پالایشگاه‌های پتروشیمی ما هم کیفیت کمتری دارد . خود دوستان وزارت نفت هم قبول دارند. آن چه که بهتر شده است، به خاطر افتتاح پالایشگاه اراک، تهران، آبادان و لاوان بود. اینها همگی به یورو4 تبدیل شد.

وی افزود: اینها تماماً در سال 91 انجام شد. که فرصت خیلی خوبی بود که این اتفاق افتاد. در این دوران روزانه ۶۰ میلیون لیتر مصرف داشتیم که این اندازه را هم با مجموعه پتروپالایش‌ها تولید می‌کردیم.

پربازدیدترین‌ها
آخرین اخبار
لوتوس پارسیان - O