یحیی آل‌اسحاق به اقتصادنیوز پاسخ داد:

چگونه تورم کالاهای صادراتی منفی شد؟

سرویس: اخبار کدخبر: ۱۲۰۲۴۹
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت: منفی شدن تورم در بخش کالاهای صادراتی حوزه نفت و پتروشیمی به دلیل کاهش قیمت نفت است.
چگونه تورم کالاهای صادراتی منفی شد؟

یحیی آل‌اسحاق در گفت‌وگو با اقتصادنیوز درباره منفی شدن تورم کالاهای صادراتی عنوان کرد: اگر منظور از کاهش تورم کالاهای صادراتی کاهش قیمت تمام شده تولید یک کالا باشد، به این معنی است که در حوزه رقابتی بهتر از گذشته عمل می‌شود. در این شرایط کالاهای تولید شده با هدف صادرات توان بیشتری برای حضور در بازارهای رقابتی دارند.

 وی ادامه داد: کاهش تورم کالاهای صادراتی به معنی ایجاد جهت‌گیری مثبت برای حضور در بازارهای صادراتی است. علاوه بر این موضوع فاصله واردات و صادرات کشور کاهش یافته و این موضوع نیز بیانگر این است که نوع و ترکیب کالاهای صادراتی و وارداتی در توازن به سر می‌برد.

 آل‌اسحاق با بیان این که کاهش تورم در کالاهای صادراتی حوزه نفت و پتروشیمی به دلیل کاهش قیمت نفت است، اظهار کرد: البته این نکته را نیز باید مد نظر قرار داد که عمده کالاهای صادراتی ما محصولات نفتی و پتروشیمی است. با این حال نمی‌توان مدعی شد که تورم در کالاهای صادراتی بخش کشاورزی و صنعتی کم شده است. ما شاهد هستیم قیمت محصولات کشاورزی در داخل هم گران‌تر شده، پس نمی‌توان اعلام کرد صادرات آن نیز کاهش یافته است.

وی در پایان گفت: اما به طور کلی کاهش تورم کالاهای صادراتی به معنی کاهش قیمت تمام شده این محصولات است.

 به گزارش اقتصادنیوز، آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد که تورم کالاهای صادراتی در سال جاری منفی بوده است. بر این اساس در دو ماه ابتدایی امسال میانگین قیمت کالاهای صادراتی با کاهش 12.7 درصدی نسبت به دو ماه ابتدایی سال گذشته مواجه شده است. طبق گزارش بانک مرکزی از قیمت کالاهای صادراتی، در اردیبهشت ماه سال جاری میانگین قیمت کالاهای صادراتی در مقایسه با ماه مشابه سال گذشته کاهش 13 درصدی را تجربه کرده است. این آمارها نشان می‌دهد که تورم سالانه کالاهای صادراتی در 12 ماه منتهی به اردیبهشت ماه منفی 1.4 درصد بوده است.

ارسال نظر

لوتوس پارسیان