اقتصادنیوز گزارش می‌دهد:

اصفهان در چالش کمبود اقامتگاه برای گردشگران

سرویس: اخبار کدخبر: ۱۲۵۹۳۳
معاون گردشگری اداره کل گردشگری اصفهان می‌گوید: متاسفانه در حال حاضر زیرساخت‌های گردشگری برای حضور گردشگران انبوه آماده نیست و این صحبت فقط در هتل خلاصه نمی‌شود، بلکه ما در همه زمینه‌های زیرساخت گردشگری با مشکل مواجه هستیم.
علیرضا پویانسب:

چندی نیست که از توافق ایران و کشورهای 1+5 می‌گذرد و هنوز قلمی روی کاغذ از جانب هیچ یک از طرفین برای امضا این توافق نچرخیده است، اما در آستانه این توافق و پس از به دست آمدن آن گردشگری از اولین موضوعات و مباحثی بود که به نقل محافل تبدیل شد، چرا که کارشناسان معتقد بودند تحریم‌ها یکی از گره‌های کور این صنعت در ایران بود، اما اکنون و پس از طی مراحل توافق صنعت گردشگری ایران در آستانه رشدی سریع با رفع تحریم‌های اقتصادی قرار دارد و حالا تعداد بیشتری از مردم کشورهای غربی بی‌صبرانه در انتظار بازدید از ایران هستند و در داخل کشور و خصوصاً در شهرهای گردشگرپذیری همچون اصفهان طرح‌هایی نیز برای توسعه گردشگری‌، هتل و امکانات توریستی در دست اجراست.

اما به نظر می‌رسد هنوز زیرساخت‌های کشور و شهر اصفهان برای حضور سیل جمعیت گردشگر آماده نیست و این خود یک هشدار بزرگ است، ولی بی‌شک کمبود اقامت‌گاه که از آن در اصفهان به عنوان پاشنه آشیل صنعت گردشگری این استان مهم در بحث گردشگری یاد می‌شود می‌تواند ضربه‌ای وارد کند و آنچه تاکنون برای آن تلاش شده از میان ببرد.

به گزارش اقتصادنیوز، در همین خصوص معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی اصفهان می‌گوید: متاسفانه در حال حاضر زیرساخت‌های گردشگری برای حضور گردشگران انبوه آماده نیست و این صحبت فقط در هتل خلاصه نمی‌شود، بلکه ما در همه زمینه‌های زیرساخت گردشگری با مشکل مواجه هستیم چرا که در مبحث گردشگری 18 تا 24 دستگاه درگیر هستند که هم از ارگان‌های دولتی و هم بخش خصوصی تشکیل می‌شوند.

محسن یارمحمدیان به بحث اقامت در شهر گردشگرپذیر اصفهان پرداخته و می‌افزاید: اقامت از بحث‌های مهم بخش گردشگری است و با نهایت تاسف باید گفت به شدت در این موضوع با کمبود مواجه هستیم مخصوصاً کمبود هتل‌های چهار و پنج ستاره، برای مثال در شهر اصفهان که یکی از مراکز اصلی گردشگرپذیر است فقط یک هتل پنج ستاره وجود دارد این موضوع نشان می‌دهد اصفهان در بحث هتل بسیار ضعیف عمل کرده در حالی که همین شهر برند گردشگری ایران محسوب می‌شود.

او در ادامه به راهکارهای کوتاه‌مدت و بلندمدت بحث اقامت در اصفهان اشاره کرده و می‌گوید: ساخت هتل پنج ستاره که راهکار بلندمدت محسوب می‌شود در خوش‌بینانه‌ترین حالت پنج سال دیگر به نتیجه می‌رسد، اما راهکارهای کوتاه‌مدت از یک هزار خانه تاریخی موجود در شهر اصفهان شروع می‌شود و قرار شده است هر تعدادی از این خانه‌ها که در دست میراث فرهنگی است به شکل ضربتی برای تبدیل شدن به اقامتگاه آماده شود و مابقی نیز توسط شهرداری و استانداری به همین شکل آماده شود و در مدار قرار گیرد. چرا که خوشبختانه گردشگران خارجی بسیار به چنین اقامتگاه‌هایی علاقه نشان داده‌اند.

یارمحمدیان از طرح دیگری در این زمینه خبر داده و می‌افزاید: در یک جلسه با هتل‌داران اصفهان پیشنهاد داده‌ایم که هر هتل در کنار خودش باید چند مجتمع آپارتمانی لوکس داشته باشد که همانند هتل کارکرد خواهند داشت و این طرح نیز با استقبال هتل‌داران اصفهانی مواجه شده است.

او طرح اجاره خانه‌های لوکس به گردشگران را از دیگر طرح‌های کوتاه‌مدت عنوان کرده و ادامه می‌دهد: شبیه طرحی که برای مسافران نوروزی انجام می‌شود افرادی که خانه‌های لوکس یا واحدهایی برای اجاره به گردشگران دارند می‌توانند پیش‌قدم شوند، اما فقط در خصوص این طرح هنوز متولی مشخص نیست که هتل‌داران باید در این زمینه وارد شوند یا مشاورین املاک عمل کنند یا اینکه اصلاً این طرح توسط اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری اجرایی شود.

اما این صحبت‌ها در میان برخی از کارشناسان صنعت گردشگری صحبت‌هایی شتاب‌زده عنوان می‌شود، چرا که آنها اعتقاد دارند برای جذب یک گردشگر باید نیازسنجی‌هایی صورت گرفته باشد و بعد نسبت به ساخت اقامت‌گاه اقدام شود.

به گزارش اقتصادنیوز، در همین باره مجری تدوین موضوعی سند گردشگری کلان‌شهر اصفهان اظهار می‌کند: از سه سال پیش تاکنون مقامات استانی، گردشگری را محور توسعه برای اصفهان در نظر گرفته‌اند، اما برای توسعه، الزامات اولیه نیازمند است، از جمله یکسری زیرساخت‌های اساسی مثل امنیت، آموزش حمل و نقل و صنایعی که گردشگری به آنها وابسته است.

محمد زاهدی با بیان اینکه زیرساخت‌های حمل و نقل، اقامت، آموزش و امنیت موضوعاتی هستند حساس که همواره نگرانی برای حضور در صنعت گردشگری را زیاد می‌کنند، می‌افزاید: ما در کشور ایران سیستم حمل و نقل ریلی و هوایی فرسوده داریم و به واسطه جاده‌های نا‌ایمن با مشکلاتی در این زمینه مواجه هستیم، همچنین در بحث میزان امکانات اقامتی مطلوب محدود بوده و تنوع کم و بعضاً امکاناتی فرسوده داریم و این قطعاً با نیازهای یک شهر که خود را برای صنعت گردشگری آماده می‌کند و می‌خواهد گام‌های پیشرفته‌ای در این زمینه بردارد مناسب نیست.

او نیروی انسانی را بسیار مهم و از نکات کلیدی کشور در بحث گردشگری می‌داند و تصریح می‌کند: تربیت نیروی انسانی، شدنی است و این مسئله از نقاط قوت کشور ایران در بحث گردشگری محسوب می‌شود.

مجری تدوین موضوعی سند گردشگری کلان‌شهر اصفهان ادامه می‌دهد: متاسفانه در ایران ما فاقد یک برنامه توسعه گردشگری هستیم و هیچ برنامه‌ای هم در این زمینه مصوب نشده است. حرکت‌های موفق در توسعه گردشگری برنامه‌ریزی شده‌اند ولی آنها قطعاً نه ضربتی بوده و نه عجولانه مصوب شده‌اند. ما باید بدانیم اولاً از کجا گردشگر می‌خواهیم داشته باشیم ثانیاً گردشگر ما به چه اقامتگاه‌هایی علاقه دارد و سپس به دنبال کارهایی از جمله ورود خانه‌های قدیمی به جمع مراکز اقامتی خود باشیم.

زاهدی اضافه می‌کند: در حال حاضر در حال تدوین سند گردشگری شهر اصفهان برای شهرداری هستیم که برخی از صحبت‌های مطرح شده در خصوص گردشگری و ایجاد اقامتگاه به صورت ضربتی خیلی موجه به نظر نمی‌رسد چرا که هر گردشگر با توجه به شرایط خود اقامتگاه مطلوب و خاصی را می‌طلبد و جا دادن تور ورودی به هتل یک ستاره و مهمان‌پذیر اصلاً امکان‌پذیر نیست بنابراین وقتی صحبت از ورود گردشگر با تور به اصفهان می‌شود شما باید اقامتگاه مناسب داشته باشید که متاسفانه در اصفهان با محدودیت هتل چهار و پنج ستاره مواجه هستیم.

او تاکید می‌کند: مهم‌ترین موضوع در بخش گردشگری پس از تحریم این است که شتاب‌زده تصمیم نگیریم، آرام و حساب‌شده گام برداریم تا در رقابت شکست نخوریم، ما باید با واقعیت‌ها کنار بیاییم، باید بدانیم که در کشوری زندگی می‌کنیم که تراز گردشگر منفی داریم یعنی تعدادی که وارد کشور می‌شوند و مبلغی خرج می‌کنند، نسبت به تعدادی که از کشور برای تفریح خارج می‌شوند و پولی که خرج می‌کنند بسیار کمتر است.

حالا نکته مهم و اساسی چنین به نظر می‌رسد که اصفهان به عنوان یک شهر با برند گردشگری برای ایران باید هم با راهکارهای کوتاه‌مدت کمبود اقامت‌گاهی خود را حل کند و هم آرام و حساب شده گام بردارد چرا که قطعاً شتاب‌زده عمل کردن و با عجله تصمیم گرفتن نه تنها کار را پیش نخواهد برد، بلکه قطعاً خود گره‌های کورتری را بر این صنعت در اصفهان اضافه می‌کند.

پربازدیدترین‌ها
آخرین اخبار
لوتوس پارسیان - O