در گفت‌وگو با اقتصادنیوز عنوان شد:

پیش‌بینی آینده چگونگی همکاری‌های نفتی ایران و ژاپن/ژاپنی‌ها در کدام بخش‌های نفتی ایران سرمایه‌گذاری خواهند کرد؟

سرویس: اخبار کدخبر: ۱۳۷۱۶۰
استاد اقتصاد دانشگاه هاى کیو و توکیو ژاپن معتقد است که سرمایه‌گذاران ژاپنی تمایل بسیاری برای حضور در حوزه‌های بالادستی نفت‌، گاز و پتروشیمی دارند.
پیش‌بینی آینده چگونگی همکاری‌های نفتی ایران و ژاپن/ژاپنی‌ها در کدام بخش‌های نفتی ایران سرمایه‌گذاری خواهند کرد؟

فرهاد تقی‌زاده حصاری در گفت‌وگو با اقتصادنیوز، در خصوص «آینده همکاری نفتی ایران و ژاپن با توجه به سفر اخیر وزیر اقتصاد ایران به این کشور»، عنوان کرد: سفر اخیر وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران به ژاپن موقعیت‌های خوبی را در روابط دو کشور ایجاد کرد.از جمله دیدارهای او با وزرای «اقتصاد، تجارت و صنعت»، «امورخارجه» و «دارایی» ژاپن و همچنین نخست وزیر این کشور و امضای موافقت‌نامه «سرمایه‌گذاری مستقیم ژاپن در ایران( FDI)» كه اولين موافقت نامه اقتصادی در تاریخ روابط دو کشور است، از مهم‌ترين رويدادها و دستاوردهاى اين سفر بود. برهمین اساس می‌توان گفت که به طور قطع در چند ماه آینده شاهد حضور قابل ملاحظه شرکت‌های سرمایه‌گذاری ژاپنی در صنایع مختلف خواهیم بود.

اقتصاددان ایرانی موسسه بانک توسعه آسیایی (ADBI) عنوان کرد:از جمله جذاب‌ترین بخش‌ها برای شرکت‌های سرمایه‌گذاری ژاپنی، صنایع بالادستی نفت، گاز و پتروشیمی و پالایش ایران است. در عین حال باید توجه داشت که به دلیل افت قابل ملاحظه قیمت نفت و گاز، به احتمال زياد پيش‌بينى مى‌شود در حال حاضر علاقه‌مندی چندانی برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های اکتشاف و حفاری وجود نداشته باشد. در عین حال، یکی از بخش‌هایی که در پیش از تحریم‌ها کمتر با ژاپن همکاری داشتیم، بخش ارتقا و نوسازی صنایع پالایشی و پتروشیمی است که طرف ژاپنی اقبال بیشتری برای حضور و سرمایه‌گذاری در این بخش از صنایع نفت، گاز و پتروشیمی ما دارد تا با تعمیر، ارتقا و نوسازی پالایشگاه‌های موجود، سطح کیفی محصولات و بهره‌وری تولید افزایش یابد.

تقی‌زاده تاکید کرد: قطعا با توجه به رکودی که در بازار انرژی وجود دارد، به جای سرمایه‌گذاری چند ميليارد دلاری که برای ساخت یک پالایشگاه جدید لازم است، شرکت‌های خارجی به خصوص شرکت‌های ژاپنی، می‌توانند با هزینه‌های کمتر، در ارتقا و نوسازی پالایشگاه‌های موجود سهیم باشند. در پايان ذكر اين نكته نيز لازم است كه فناوری هاى مهندسی ژاپنی در این حوزه پیشرو هستند.

پربازدیدترین‌ها
آخرین اخبار
لوتوس پارسیان - O