ناصر ایمانی در گفتوگو با اقتصادنیوز تحلیل کرد

پالایش سیاسی اصولگرایان با هدف نزدیکی به دولت/ آیا 95 سال تشکیل ائتلاف‌های تازه است؟

سرویس: اخبار کدخبر: ۱۴۰۴۲۳
شکست سنگین اصولگرایان در انتخابات مجلس دهم -دست‌کم در تهران- این تحلیل را در میان ناظران سیاسی ایجاد کرده که این گروه سیاسی به زودی دست به بازسازی نیروهای خود خواهد زد. اما پالایش یادشده به چه شکلی صورت خواهد گرفت؟
پالایش سیاسی اصولگرایان با هدف نزدیکی به دولت/ آیا 95 سال تشکیل ائتلاف‌های تازه است؟

ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا در گفت‌وگو با اقتصادنیوز با اشاره به عملکرد سیاسی اصولگرایان در سال‌های اخیر گفت: اصولگرایان دو سال پیش، دولت را از دست دادند و در اواخر سال 1394 هم نتوانستند موفقیت چشمگیری را در انتخابات مجلس به دست بیاورند.

به اعتقاد او، شکست اصولگرایان در مجلس را می‌توان از دو ناحیه مورد مطالعه قرار داد. دو ناحیه‌ای که هر دو باعث تضعیف این جریان می‌شود. اول اینکه با وجود ورود افراد اصولگرایی که تقریباً نیمی از مجلس آینده را تشکیل می‌دهند، قرار داشتن این طیف در اکثریت مجلس تا حدودی کاهش پیدا کرد؛ نکته دومی هم که اصولگرایان را تضعیف خواهد کرد این است که در جریان این انتخابات، چهره‌های سرشناس این طیف که اصطلاحاً ژنرال‌های اصولگرا نامیده می‌شوند، فرصت حضور در مجلس را نیافتند و به شدت کاهش پیدا کردند.

ایمانی اضافه کرد: با این شرایط به احتمال بسیار زیاد، در مجلس بعدی شاهد یک فراکسیون اصولگرایان کوچک‌تر با تعداد کمتری از چهره‌ها خواهیم بود؛ اتفاقی که من آن را تبدیل ‌شدن اصولگرایان به یک اقلیت تفسیر می‌کنم؛ اقلیتی که ممکن است نیمی از کرسی‌های مجلس را داشته باشند، اما به لحاظ نیروهای موثر، فراکسیون‌شان، یک فراکسیون اقلیت خواهد بود.

این تحلیلگر سیاسی ادامه داد: این اتفاقات، ناخودآگاه ذهن‌ها را به سمت دورانی می‌برد که اصلاح‌طلبان دولت و مجلس را در اختیار داشتند و اصولگرایان در هیچ کدام از این دو بخش مهم حاکمیتی تاثیرگذار نبودند. با این شرایط به این نتیجه می‌رسیم که اصولگرایان در سال آینده و سال بعد از آن و تا زمان انتخابات ریاست‌جمهوری در اقلیت خواهند بود.

به گفته او، به نظر می‌رسد که اصولگرایان در سال 95، تلاش می‌کنند تا در شرایطی که خارج از این دو نهاد مهم قدرت هستند، دست به سازمان‌دهی خود بزنند و برنامه‌ریزی‌های لازم را برای آینده انجام دهند؛ به نظر می‌رسد که آنها در این مدت بیشتر از هر چیز به دنبال حضور قدرتمند در انتخابات ریاست‌جمهوری آینده خواهند بود. اتفاقی که قطعاً لازمه‌اش بررسی دلیل اتفاقی است که در انتخابات مجلس شورای اسلامی افتاد و در جریان آن، اصولگرایان کرسی‌های تهران را از دست دادند.

ایمانی با بیان اینکه حتماً در سال پیش رو، طیف‌های مختلف اصولگرایی با یکدیگر همراه‌تر می‌شوند تا برنامه‌ریزی بهتری نسبت به گذشته داشته باشند، ابراز عقیده کرد: در سال 95 بدون شک اختلاف بین دولت آقای روحانی و اصولگرایان کاهش پیدا می‌کند و در مقابل شاهد افزایش اختلاف بین اصلاح‌طلبان و دولت خواهیم بود؛ چرا که در طول این دو سال، آقای روحانی تمام تلاش‌شان را به کار گرفتند تا با اصولگرایان مخالفت کنند اما از آنجا که در مجلس بعدی، اصولگرایان شاخصی حضور ندارند و دولت آقای روحانی هم عملاً دولت اصلاح‌طلبان نیست، دولت با درخواست‌هایی از سوی اصلاح‌طلبان مواجه می‌شود که توانایی اجرایش را ندارد و همین امر، اختلاف بین آنها را آغاز خواهد کرد.

از نظر این فعال سیاسی اصولگرا، «بدون شک، در سال آینده ماه عسل اصلاح‌طلبان و آقای روحانی تمام خواهد شد و آنجاست که مطالبات اصلاح‌طلبان از یک طرف و عدم خواست یا عدم امکان اجرای این مطالبات از سوی دولت از طرف دیگر باعث خواهد شد که اختلافات جدی میان اصلاح‌طلبان و دولت به وجود آید و در مقابل شاهد کاهش این اختلافات میان دولت و اصولگرایان باشیم. اتفاقی که قطعاً عدم حضور چهره‌های رادیکال اصولگرا که در مجلس فعلی، مزاحم کار دولت بودند هم به آن کمک خواهد کرد. چهره‌هایی که به طور یقین در سال آینده از صحنه سیاست ایران حذف خواهند شد چرا که حتی در میان اصولگرایان هم جایگاهی ندارند و اساساً اصولگرایان با این چهره‌های رادیکال همخوانی و همراهی نخواهند کرد.»

پربازدیدترین‌ها
آخرین اخبار
لوتوس پارسیان - O