رشد هفتگی نفت زیر سایه اختلالات تولید در نیجریه و کانادا/ نفت آمریکا 46 دلار

سرویس: اخبار کدخبر: ۱۴۳۶۵۸
با سقوط دلار و توقف تولید نفت در نیجریه، قیمت نفت در معاملات پایان هفته به رشد سه روزه خود خاتمه داد، اما رشدی هفتگی را به ثبت رساند.
رشد هفتگی نفت زیر سایه اختلالات تولید در نیجریه و کانادا/ نفت آمریکا 46 دلار
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از رویترز، با افزایش انتظارات در خصوص بالارفتن نرخ بهره توسط فدرال‌رزرو، دلار به بالاترین سطح دو هفته اخیر خود رسید. بالارفتن ارزش دلار موجب افزایش قیمت کالاهای قیمت‌گذاری شده با دلار (مثل نفت) شده و واردات سوخت را برای کشورهای استفاده کننده از ارزهای دیگر گران کرده و موجب کم‌شدن تقاضا می‌شود.
 
کارستن فریتچ، تحلیلگر کالای کامرزبانک اعلام کرد: «من این افت آخر هفته را به برداشت سود رشد سه‌روزه قبل از آغاز تعطیلات آخر هفته نسبت می‌دهم.» بسیاری از کشورهای اروپایی نظیر آلمان و فرانسه، روز دوشنبه تعطیل هستند. 

بر اساس این گزارش هر بشکه نفت برنت، با رشدی 5.5 درصدی نسبت به هفته گذشته، 47 دلار و 70 سنت معامله شد. این در حالی است که قیمت هر بشکه نفت آمریکا با 3.3 افزایش در مقایسه به آخرین جایگاه خود در هفته گذشته 46 دلار و 22 سنت معامله شد.
 
 اگزون‌موبیل روز جمعه اعلام کرد که بعد از آسیب‌دیدگی دکل حفاری و خطوط‌لوله و کاهش کسری از تولید، صادرات نفت خام کوا-ایبو نیجریه به حالت فورس‌ماجور در آمده است. وزیر دارایی نیجریه اعلام کرد تولید نفت این کشور از 2.2 میلیون بشکه به 1.65 میلیون بشکه در روز کاهش پیدا کرده است.
اولیویر جاکوب تحلیلگر نفتی پتروماتریکس اعلام کرد: «ما انتظار داریم که اختلالات عرضه در نیجریه در این هفته ادامه پیدا کند؛ اما سرعت مشکلات جدید در تولید نفت این کشور فراتر از انتظارات ما بوده است. بعید به نظر می‌رسد تولید نفت نیجریه بالای یک میلیون بشکه در روز باقی بماند.»
 
افت تولید در نیجریه در حالی رخ می‌دهد که آتش‌سوزی‌های اخیر در کاناد نیز باعث شده بود تا شرکت‌های نفت کانادایی با اعلام وضعیت فورس‌ماجور برخی از واحدهای تولید خود را تعطیل کنند.
 
علی رغم قطع تولید اخیر، بازار نفت خام جهانی همچنان با عرضه مازاد مواجه شده به طوری که بزرگترین تولیدکنندگان نفت دنیا در ماه آوریل 188 هزار بشکه در روز بیشتر از ماه مارس محصول داشته‌اند.

اوپک در ماه آوریل 32.44 میلیون بشکه در روز نفت تولید کرده که بیشترین میزان از سال 2008 بوده است. قرار است اعضای اوپک در دوم ژوئن نشستی در وین داشته باشند. روسیه که بزرگترین تولیدکننده غیراوپک به شمار‌ می‌آید، اعلام کرده که احتمالا در این نشست شرکت نخواهد کرد.
پربازدیدترین‌ها
آخرین اخبار
لوتوس پارسیان - O