اقتصادنیوز آمار رشد اقتصادی 94 را بررسی می‌کند

کدام زیربخش‌ها بیشترین تاثیر را در نرخ رشد منفی صنعت داشت؟ +نمودار

سرویس: اخبار کدخبر: ۱۴۴۱۹۰
نرخ رشد تولید ناخالص داخلی در بخش صنعت در چهار فصل متوالی سال 94 منفی بوده است. با بررسی جزئیات آمارها، به نظر می‌رسد منفی بودن نرخ رشد اقتصادی بخش ساختمان بیشترین تاثیر را بر منفی شدن نرخ رشد این بخش گذاشته است.

به گزارش اقتصادنیوز نرخ رشد اقتصادی سال 94 بدون احتساب بخش نفت معادل 0.9 درصد و با احتساب این بخش یک درصد گزارش شده است، اما نرخ رشد بخش صنعت 2.2- درصد است. زیربخش ساختمان در چهار فصل مذکور نرخ رشد منفی داشته و بیشترین تاثیر را در منفی شدن نرخ رشد تولید ناخالص بخش صنعت داشته. در مقابل نرخ رشد در زیربخش معدن و استخراج نفت و گاز مثبت بوده و بیشترین تاثیر مثبت را بر نرخ رشد صنعت داشته است.

نرخ رشد تولید ناخالص داخلی زیربخش ساختمان در چهار فصل بهار، تابستان، پاییز و زمستان به ترتیب 13.5-، 13.3- ، 21.7- و 16.5- درصد بوده است. بدترین نرخ رشد اقتصادی مربوط به فصل پاییز بوده است.

نرخ رشد تولید ناخالص زیربخش صنعت هم چندان مساعد نبوده است. نرخ رشد زیربخش صنعت در چهار فصل بهار، تابستان، پاییز و زمستان به ترتیب 2.4-، 0.5-، 0.1- و 1.6 درصد بوده است.

در مقابل نرخ رشد تولید ناخالص زیربخش معدن به نسبت از دیگر حوزه‌ها بهتر بوده است. نرخ رشد این زیربخش در چهار فصل بهار، تابستان، پاییز و زمستان به ترتیب 2.4، 1.8، 7.3- و 9.9 درصد بوده است. نکته قابل توجه جهش یکباره نرخ رشد این زیربخش از منفی 7.3 پاییز 94 به مثبت 9.9 درصد در زمستان سال 94 است.

نرخ رشد تولید ناخالص داخلی زیربخش استخراج نفت و گاز هم در چهار فصل این سال مثبت بوده است. نرخ رشد این زیربخش در چهار فصل بهار، تابستان، پاییز و زمستان به ترتیب 3.6، 3.4، 0.9- و 16.5 درصد بوده است. جهش نرخ رشد زیربخش استخراج نفت و گاز در زمستان هم قابل توجه است که به نظر می‌رسد عمدتا تحت تاثیر لغو تحریم‌های اقتصادی در دی‌ماه پارسال به ثبت رسیده باشد.

پربازدیدترین‌ها
آخرین اخبار
لوتوس پارسیان - O