نایب رئیس اتاق ایران در گفت وگو با اقتصادنیوز پاسخ داد:

ظهور بابک زنجانی ها از کجا آب می خورد؟

سرویس: اخبار کدخبر: ۱۰۷۸۸۱
نایب رئیس اتاق ایران گفت: اصولاً در دولتی که به اصول حکمرانی صحیح اهمیت بیشتری می دهد معمولاً فرصت های فساد کمتر ایجاد می شود و افرادی مانند بابک زنجانی نمی توانند ظهور کنند.
ظهور بابک زنجانی ها از کجا آب می خورد؟

پدرام سلطانی در گفت‌و‌گو با «اقتصادنیوز» در رابطه با تغییرات در حوزه نفت و پتروشیمی در دولت یازدهم با بیان اینکه طبیعتاً آقای زنگنه مجرب‌ترین و توانمند‌ترین وزیر نفتی بوده که این صنعت بعداز انقلاب به خودش دیده است، گفت: حضور آقای زنگنه اعتمادبه نفس را به وزارت نفت و همچنین به مدیران و کارشناسانش برگردانده است. با حضور آقای زنگنه برنامه‌ریزی در وزارت نفت خیلی مهم‌تر شده است و بر همین اساس در یک حرکت شاید نسبتاً کوتاه مدت، توانستیم میزان فروش نفت کشور را، مقداری ترمیم کنیم. 

سلطانی افزود: در مدتی که از روی کار آمدن دولت یازدهم می‌گذرد، توانسته‌ایم میعانات گازی‌ را ترمیم کنیم، تولید نفت را افزایش بدهیم، تحرکات جدیدی در فازهای گازی پارس جنوبی اتفاق بیفتد، صادرات در میعانات گازی و پتروشیمی رشد قابل توجهی داشته باشد و خیلی اتفاقات خوب دیگر بیفتد. 

نایب رئیس اتاق ایران خاطر نشان کرد: بندی در بودجه قرار گرفته که ۱۰۰ میلیارد دلار از محل صرفه‌جویی در مصرف انرژی پروژه‌ای ایجاد و برای بخش خصوصی تعریف شود که در حال حاضر وزارت نفت مرتب دارد پروژه‌هایش را به شورای اقتصاد می‌آورد. 

سلطانی در همین رابطه بیان کرد: از جمله این پروژه‌ها می‌توان از پروژه گازرسانی به سیستان و بلوچستان، پروژه فاینانس گازهای باقی مانده پارس جنوبی، پروژه گازسوز کردن ۱۷ هزار اتوبوس و خروج اتوبوس‌های فرسوده و پروژه اصلاح الگوی مصرف انرژی منازل مسکونی اشاره کرد. 

وی در رابطه با مزیت این پروژه‌ها افزود: خوبی این پروژه‌ها این است که بدون اینکه وزارت نفت یا دولت بخواهند بودجه‌ای بگذارند یا سرمایه‌گذاری کنند یک فرصت جدیدی برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی به وجود می‌آید. 
 
سلطانی خاطر نشان کرد: این نوع از پروژه‌ها خیلی به بخش خصوصی کمک می‌کند، چرا که در حوزه نفت به خصوص در این شرایط به نسبه رکود اقتصادی می‌تواند فرصت‌های سرمایه گذاری خوبی را جستجو کند. 

نایب رئیس اتاق ایران در بخش دیگر صحبت‌های خود در رابطه با ورود کاسبان تحریم و افرادی چون بابک زنجانی به پروژ‌ه‌های نفتی گفت: هر اتفاقی که خارج از روند متعارف اقتصاد به وجود بیاید یک فضای مشوشی را ایجاد می‌کند و یک تعدادی هستند که اصولاً در فضای مشوش بیشتر می‌توانند تنفس کنند. 

وی افزود: هر چقدر شرایط اقتصادی ثبات بیشتری داشته باشد این فرصت اصولاً برای هر دو طرف کمتر می‌شود و کسانی که در دولت سوء‌استفاده می‌کنند و به عبارتی رفتارهای فسادجویانه اداری دارند و کسانی که در آن طرف میز از این فرصت‌ها می‌خواهند استفاده کنند با زد و بند‌ها و به هر حال با ارتباطاتی که برقرار می‌کنند باعث می‌َشوند فرصت‌ها کمتر شود. 

سلطانی با بیان اینکه مهم‌ترین عامل کاهش این اتفاقات برگشت ثبات به اقتصاد کشور و رفع تحریم‌ها است، گفت: رفع تحریم‌ها شرایط کشور را به یک شرایط معمول بر می‌گرداند و دیگر لازم نیست که ما برای نقل و انتقال پولمان آن‌قدر زحمت بکشیم یا برای خرید کالاهای مورد نیازمان اینقدر مسیرهای تو در تو و پیچ در پیچ را طی کنیم. 

وی همچنین خاطر نشان کرد: اصولاً در دولتی که به اصول حکمرانی صحیح اهمیت بیشتری می‌دهد معمولاً از این فرصت‌ها برای فساد کمتر ایجاد می‌شود و افرادی مانند بابک زنجانی نمی‌توانند در اقتصاد ایران ظهور کنند.

پربازدیدترین‌ها
آخرین اخبار
لوتوس پارسیان - O