اقتصادنیوز در گفت‌وگوهایی بررسی کرد:

پاسخ بخش خصوصی به یک خواسته مسعود نیلی/مطالبات بخش خصوصی از دولت در دوران پساتحریم چیست؟

سرویس: اخبار کدخبر: ۱۲۶۲۸۱
برخی از فعالان بخش خصوصی مهم‌ترین مطالبات خود را از دولت در دوران پساتحریم بیان کردند.
پاسخ بخش خصوصی به یک خواسته مسعود نیلی/مطالبات بخش خصوصی از دولت در دوران پساتحریم چیست؟
ندا کمرئی:

اخیرا در میزگردی که با حضور چهار کارشناس اقتصادی کشور در ویژه‌نامه شماره 145 تجارت فردا منتشر شد موضوع مطالبات بخش خصوص از دولت در دوران پساتحریم مطرح شد.

در این میزگرد که با حضور مسعود نیلی، موسی غنی‌نژاد، محمدمهدی بهکیش و غلامعلی فرجادی برگزار شد، غنی‌نژاد عنوان کرده بود: «به نظرم بخش خصوصی باید مطالبات را از سیاست‌گذار و قانون‌گذار صریح‌تر طلب کند. به عنوان مثال بهتر است، به طور مشخص بگویند در دوران پساتحریم چه کمکی می‌توانند به اقتصاد کشور کنند و دولت چه موانعی را می‌تواند از پیش پای آنان بردارد.»

 مسعود نیلی، مشاور ارشد اقتصادی رئیس جمهوری هم در این‌باره این گونه طرح مسئله کرد: «یکی از سوالات اساسی این‌ است که مطالبات بخش خصوصی از دولت در دوران پساتحریم چیست؟ آیا باز بخش خصوصی سکوت خواهد کرد و وزیر را به میدان می فرستند تا برای پیشبرد صنایع بزرگ دولتی امتیاز بگیرد؟»

اکنون سوال این‌است که واقعا مطالبات بخش خصوصی از دولت در دوران پساتحریم چیست؟

 به گزارش اقتصادنیوز، اخیرا فعالان اقتصادی براي معاون اول رئيس جمهور نامه‌ای فرستاده و پيشنهادهای اقتصادی خود برای دوران پسا تحريم را مطرح كردند.

در این نامه 36 بندی مواردی از جمله اجرای مواد ۲ و ۳ قانون بهبود مستمر فضای کسب‌وکار، حمایت از سرمایه‌گذاران داخلی همزمان و هم‌تراز با استقبال از سرمایه‌گذاران خارجی، حمایت دولت از حضور بخش خصوصی در مذاکره با هیات‌های خارجی به جای شرکت‌های شبه ‌دولتی، حمایت از اقتصاد بخش خصوصی دانش‌بنیان، متعهد کردن سرمایه‌گذاران خارجی به تولید کالاهای صادراتی به جای تولید برای بازار داخلی، راه‌اندازی کارت‌های اعتباری برای تسهیل خرید کالاهای ساخت داخل، لغو تمامی دستورالعمل‌های غیرقانونی دریافت مالیات و عوارض از صادرات، تسری معافیت مالیات بر ارزش افزوده به زنجیره تولید کالا به گونه‌ای که پرداخت مالیات برارزش افزوده فقط به تولیدکننده تحمیل نشود و چند مورد دیگر آمده‌ است.

دولت به بخش خصوصی اعتماد کند
محمدرضا بهرامن، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی در گفت‌وگو با اقتصادنیوز در پاسخ به این سوال که مطالبات بخش خصوصی از دولت در دوران پساتحریم چیست؟ اظهار کرد: به مطالبات بخش خصوصی از دولت به دو شکل می‌توان نگاه کرد، اول خواسته‌‌های عام در راستای رفع نیاز‌های صنفی و دوم این‌که چه اصول و چارچوب‌هایی باید دنبال کرد.

وی ادامه داد: امروز دولت باید بخش خصوصی را باور کند و بر پایه خودباوری نظرات بخش خصوصی را در برنامه‌ها و سیاست‌گذاری‌ها دخالت دهد.

بهرامن با بیان این‌که کشور در تصمیم‌گیری‌های خود در سطوح پایین با چالش‌های جدی مواجه است، تصریح کرد: این تصمیمات می‌تواند با کمک بخش خصوصی حل و برطرف شود.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی با تاکید بر این‌که بزرگ‌ترین مطالبه امروز بخش خصوصی از دولت در پساتحریم باور به بخش خصوصی و اعتماد به آن است، گفت: دولت باید در تصیم‌گیری‌های خود از نظرات تشکل‌ها که نمایندگان بخش خصوصی هستند استفاده کند.

وی با بیان این‌که ریل توسعه برای حرکت قوی، نیازمند آحاد جامعه است، اظهار کرد: بهترین مشاور برای دولت بخش خصوصی است و با کمک آنها می‌تواند به توسعه و رشد حرکت کند.

قانون بهبود مستمر فضای کسب‌وکار اجرایی شود
فاطمه مقیمی، دیگر عضو اتاق بازرگانی در گفت‌وگو با اقتصادنیوز با بیان اینکه بهترین مطالبه، تسهیل شرایط برای حضور بخش خصوصی در اقتصاد است، بیان کرد: در این راستا باید قانون بهبود مستمر فضای کسب‌وکار و رفع موانع تولید سریعا اجرایی شود.

وی افزود: اجرای این قوانین به عنوال تسهیل‌کننده می‌تواند اصلی‌ترین مطالبات بخش خصوصی از دولت در پساتحریم باشد.

مقیمی با اشاره به این‌که کلیه قوانین باید برای شروع و ادامه کار بخش خصوصی فراهم شود، گفت: همچنین یکی از مطالبات بخش خصوصی پرداخت بدهی دولت به بخش خصوصی است. دولت باید بدهی بخش خصوصی در ازای انجام پروژه‌ها را سریعا پرداخت کند.

پربازدیدترین‌ها
آخرین اخبار
لوتوس پارسیان - O