تمدید مذاکرات هسته ای و سرنوشت نامعلوم شراکت با خودروسازان خارجی

غول های جاده مخصوص در برزخ

سرویس: اخبار کدخبر: ۱۰۷۳۰۵
در شرایطی که خودروسازان ایرانی منتظر بودند با مختومه شدن پرونده هسته ای ایران در سوم آذر ماه، شراکتی جدید را خارجی ها آغاز کنند، مذاکرات میان ایران و کشورهای 1+5 دوباره تمدید شد تا آنها (خودروسازان) باز هم در شرایطی برزخ وار قرار بگیرند.
غول های جاده مخصوص در برزخ

به گزارش اقتصادنیوز، خودروسازان ایرانی که طی سال های اخیر و به دلیل تحریم های بین المللی، یک به یک شرکای خارجی خود را از دست دادند و کلی از این بابت متضرر شدند، از زمستان سال گذشته و پس از توافق ژنو، مذاکرات شان برای ازسرگیری روابط با خودروسازان دنیا را آغاز کردند و اتفاقا به نتایج مثبتی نیز رسیدند.
به عنوان مثال، ایران خودرویی ها مذاکره با پژو را در پیش گرفتند و حتی آن طور که مدیرعامل این شرکت عنوان کرد، پیشرفتی 95 درصدی نیز در مذاکرات حاصل شد و طرفین فقط در انتظار رسیدن پیان صلح از "وین" بودند، که البته این اتفاق رخ نداد.
از سوی دیگر سایپایی ها هم با شرکای قدیمی خود مانند کیا و نیسان، مذاکراتی را انجام دادند تا اگر توافق لازم میان ایران و گروه 1+5 شکل گرفت، همکاری ها از سر گرفته شده و حتی توسعه یابند. نه فقط نیسان و کیا و پژو و رنو، بلکه برخی دیگر از خودروسازان خارجی نیز به سوم آذر دل خوش کرده بودند تا توافقی جامع بر سر پرونده هسته ای ایران شکل بگیرد و مقدمات حضور آنها در صنعت و بازار خودرو کشور مهیا شود.
با این حال، ایران و گروه 1+5 نتوانستند در سوم آذر به توافق جامعی دست پیدا کنند و حالا هم خودروسازان ایرانی و هم خارجی ها باید حداقل چهار و حداکثر هشت ماه دیگر منتظر بمانند تا اگر توافقی جامع شکل گرفت، همکاری های مشترک شان را آغاز کنند.در این مورد، برخی مسوولان وزارت صنعت معتقدند مقدماتی برای انعقاد قراردادهای جدید بین خودروسازان ایرانی و خارجی فراهم شده بود که نهایی شدن آنها منوط به مذاکرات 5+1 بود.
آنها می گویند، روند مذاکرات و تمدید آن حاکی از این است که باید منتظر باشیم تا در شرایط بعدی، بهبود و توافقات لازم صورت گیرد و در آینده، شرایط مناسب برای همکاری با خودروسازان خارجی فراهم خواهد شد.

پربازدیدترین‌ها
آخرین اخبار
لوتوس پارسیان - O