ابراز رضایت اتحادیه اروپا از مذاکرات ایران و 1+5 در مونترو

سرویس: اخبار کدخبر: ۱۱۲۶۷۴
اتحادیه اروپا پس از پایان دور تازه مذاکرات هسته‌ای معاونان وزرای خارجه ایران و گروه 1+5، گفت‌وگوهای صورت‌گرفته در شهر مونترو سوئیس را «مفید و سازنده» توصیف کرده و از بروز برخی پیشرفت‌ها در مذاکرات خبر داده است.
ابراز رضایت اتحادیه اروپا از مذاکرات ایران و 1+5 در مونترو

اتحادیه اروپا پنج‌شنبه شب پس از پایان دور تازه مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه موسوم به 1+5، این گفت‌وگوها را «مفید و سازنده» توصیف و عنوان کرد که طرفین توانستند در برخی حوزه‌ها به فهم بهتری دست یابند.

در بیانیه اتحادیه اروپا در مورد دیدارهای هفته‌ای که گذشته، آمده است: «پیش از این نشست، بین روزهای 2 تا 4 مارس، دیدارهای دوجانبه متعددی با حضور هلگا اشمیت مدیر سیاسی اتحادیه اروپا، میان اعضای E3/EU+3 و ایران صورت گرفت.»

این بیانیه می‌افزاید: «دیدارها سازنده و مفید بود. برخی پیشرفت‌ها صورت گرفت و در برخی موضوعات فهم بهتری به دست آمد. E3/EU+3 و ایران به کار بر روی شکاف‌های باقی‌مانده ادامه داده و خیلی زود بار دیگر دیدار می‌کنند.»

تازه‌ترین دور از مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5، متشکل از 5 عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل به علاوه آلمان، این هفته با دیدارهای دوجانبه مدیران سیاسی ایران و آمریکا در شهر مونترو آغاز شد، با دیدارهای دوجانبه وزرای خارجه دو کشور ادامه یافت. نهایتا روز پنج‌شنبه مدیران سیاسی ایران و 6 کشور برای جمع‌بندی نتایج مذاکرات صورت‌گرفته در این هفته، دیدار کردند.

بر اساس دومین تمدید توافق موقت، ایران و 1+5 تا پایان ژوئن (نهم تیر ماه سال آینده) برای رسیدن به توافق نهایی زمان دارند، اما طرف غربی می‌گوید می‌خواهد تا پایان ماه مارس (اوایل فروردین)، یک تفاهم سیاسی در مورد کلیات به دست آید.

ظریف: راه زیادی باقی مانده
همچنین محمد جوادظریف، وزیر امور خارجه ایران در پایان این دور از رایزنی‌ها در مصاحبه با ان‌بی‌سی با اشاره به نشست‌های فشرده در مونترو گفت: این نشانه‌ای مبنی بر آن است که ما بسیار جدی هستیم و ما می‌خواهیم به نتیجه برسیم.

وی گفت: شماری از موضوعات هم فنی و هم سیاسی باقی مانده که ما باید آنها را حل کنیم. ما پیشرفت‌های خوبی حاصل کرده‌ایم، اما راه زیادی باقی مانده است.

ظریف افزود: تا زمانیکه بر روی همه مسائل توافق صورت نگیرد، توافقی صورت نگرفته است. این یک پازل است و تمامی قطعات این پازل باید در کنار یکدیگر قرار گیرد تا ما بتوانیم تصویری از آنچه که پیش روی ما قرار دارد را در اختیار داشته باشیم. اما من فکر می‌کنم که بزرگترین مانع، تصمیم سیاسی است که باید اتخاذ شود به این مفهوم که ما باید بین فشار یا توافق انتخاب کنیم و به نظر می‌رسد که فشار زیادی به ویژه در آمریکا از جهات مختلف وارد می‌شود که توافقی با ایران صورت نگیرد و اخیراً نیز شاهد این مسئله بودیم.

منبع: خبرگزاری فارس

پربازدیدترین‌ها
آخرین اخبار
لوتوس پارسیان - O