افت ماهانه قیمت نفت با وجود صعود هفتگی/ نفت برنت 34 دلار

سرویس: اخبار کدخبر: ۱۳۶۴۶۷
با رشد قیمت نفت در آخرین روز معاملاتی هفته، قیمت این کالا نسبت به پایین‌ترین سطح 12 سال اخیر خود که در هفته گذشته به ثبت رسید، رشدی 25 درصدی را تجربه کرد. با این حال نفت در ماه گذشته میلادی افتی 9 درصدی را تجربه کرد.
افت ماهانه قیمت نفت با وجود صعود هفتگی/ نفت برنت 34 دلار
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از رویترز، در حالی که بزرگترین صادرکنندگان نفت دنیا در حال توافق برای کاهش تولید به منظور مقابله با یکی از بزرگترین عرضه‌های بیش از تقاضا در تاریخ هستند، آمار رشد تولید ناخالص داخلی آمریکا موجب صعود بازار سهام و تقویت قیمت نفت شد.

پس از اینکه اوپک و روسیه برای اولین بار در 15 سال اخیر برای مقابله با کاهش قیمت شدید نفت قبول به توافق کردند، بازار نفت در هفته گذشته برای چهار جلسه روندی صعودی را پشت‌سر گذاشت.

در طول هفته، هر بشکه نفت برنت با رشدی 7.9 درصدی 34 دلار و 74 معامله شد و قیمت هر بشکه نفت آمریکا با 4.4 درصد افزایش به 33 دلار و 62 سنت رسید. در ماه ژانویه 2016 اما، برنت 6.8 درصد و نفت آمریکا 9.3 درصد کاهش قیمت داشتند.
بعد از اینکه وال‌استریت ژورنال با استناد به مقامات نفتی آمریکا اعلام کرد که این کشور به کاهش تولید فوری اوپک نخواهد پیوست، بهای نفت با اندکی تاثیر منفی مواجه شد.

سرگی لاوروف که معمولا هیچ‌گاه در مورد سیاست‌های نفتی اظهار نظر نمی‌کرد، اعلام کرد که برای بحث در مورد بازارهای نفتی به عمان و امارات خواهد رفت. ونزوئلا که با کمبود نقدینگی مواجه شده نیز وزیر نفت خود را به روسیه اعزام خواهد کرد.

جان کیلداف، تحلیلگر همکار کپیتال LLC در نیویورک اعلام کرد:‌ «ایران و عراق در نظر دارند تا تولیدات خود را تقویت کنند و احتمالا برای کاهش تولید اوپک با عربستان موافقت نخواهند کرد. با این حال عربستان در این خصوص هیچ‌گونه بیانیه رسمی‌ای نداده است.»

تحلیلگران دیگر اعلام کردند قیمت نفت ممکن است به کف رسیده باشد و قادر خواهد بود تا پایان سال و با توجه به کاهش عرضه از سوی اوپک و افزایش تقاضای جهانی به مرز 45 دلار برسد.

میزان تولید نفت آمریکا در ماه نوامبر برای دومین ماه متوالی کاهش یافته و تولیدکنندگان نفت شیل که باعث بیشتر شدن عرضه مازاد شد‌ه‌اند،‌ هزینه‌های سرمایه‌گذاری خود را در سال 2016 بیش از حد انتظار کاهش داده‌اند. با این وجود بر اساس گزارش شرکت خدماتی بیکرهیوز، تعداد دکل‌های نفتی حفاری شده ایالات متحده برای ششمین هفته متوالی سقوط کرد.

فیل فلین، تحلیلگر گروه پرایس‌فیوچر در شیکاگو اعلام کرد: «در حالی که شرکت‌های انرژی و اوپک خبر از کاهش تولید و هزینه می‌دهند، به نظر نفت در حال تشکیل یک کف جدید است. در حال حاضر سوال این است که قیمت نفت تا چه حدی بالا خواهد رفت. نمودارها نشان می‌دهند که قیمت نفت به مرز 40 دلار می‌رسد.»

به عنوان نشانه‌ای از بهبود جو حاکم بر بازار، صندوق‌های تامینی قراردهای صعودی خود را روی نفت آمریکا برای دومین هفته متوالی افزایش دادند.
پربازدیدترین‌ها
آخرین اخبار
لوتوس پارسیان - O