منحنی نرخ بازدهی در 23 اسفندماه 1400

کاهش دسته‌جمعی نرخ سود در سررسیدها کوتاه‌مدت

سرویس: هواشناسی اقتصاد کدخبر: ۴۸۳۱۷۴
اقتصادنیوز: حجم معاملات اوراق بدهی دولت در روز دوشنبه 23 اسفند 1400 رونی کاهشی داشت.
کاهش دسته‌جمعی نرخ سود در سررسیدها کوتاه‌مدت

به گزارش اقتصادنیوز در این روز حجم معاملات خرد اوراق بدهی دولتی در بازار ثانویه نسبت به آخرین روز معاملاتی با 39 درصد کاهش به 491 میلیارد تومان رسید. این معاملات روی 30 نماد اخزا و 10 نماد اراد انجام شد. 

بررسی منحنی بازده استخراج شده از نمادهای اخزا نشان می‌دهد که نرخ‌های بازده در سررسیدهای کوتاه مدت نزولی بودند. نرخ اوراق با سررسید یک سال با 5 دهم درصد کاهش به 22.91 درصد رسید. نرخ اوراق با سررسید دو و سه سال نیز با یک دهم درصد افزایش و یک دهم درصد کاهش به ترتیب به 23.36 و 23.61 درصد رسید. نرخ بازده اتی در سال دوم نیز با 5 دهم درصد افزایش به 23.83 درصد رسید.

در این روز منحنی نرخ بازدهی اوراق آتی در سررسید‌های 400 روز به 23.5درصد، در سررسید 600 روز به 23.9درصد و درسررسید 800 روز به 24 رسید.

منحنی بازدهی اوراق بدهی دولتی چیست؟

نرخ بازده نقدی و آتی

در بازار اوراق بدهی دولتی، نرخ‌های بازده اوراق در سررسیدهای زمانی مختلف از طریق عرضه و تقاضا کشف می‌شود. نرخ کشف‌شده بر اساس این سازوکار متوسط بازده نقدی نگهداری اوراق تا سررسید را نشان می‌دهد. همچنین از تفاوت نرخ‌های بازده نقدی در سررسیدهای مختلف، می‌توان برای استخراج بازده آتی مورد انتظار سرمایه‌گذاران استفاده کرد.

5

پربازدیدترین‌ها
آخرین اخبار
لوتوس پارسیان - O