واکنش نیروی کار ایرانی به استخدام پاکبان با حقوق 25 میلیون تومان و بیمه

به گزارش اقتصادنیوز، پرویز سروری، نایبرئیس شورای شهر تهران، در واکنش به اخراج بیش از ۴۸۰۰ نیروی مهاجر افغان شاغل در بخش خدمات شهری و پاکبانی، به اقتصادنیوز گفت: «این موضوع فشار مالی و مدیریتی سنگینی به شهرداری وارد کرده است.»
سروری با اشاره به اینکه کارگران افغان بهطور مستقیم کارمند شهرداری نبودند و توسط پیمانکاران جذب شده بودند، افزود: «اگرچه استفاده از نیروی کار غیرقانونی تخلف پیمانکاران است، اما حذف یکباره چنین حجمی از نیروها، مشکلات جدی برای نظافت و خدمات شهری ایجاد کرده است.»
معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران به اقتصادنیوز گفت: مهاجران غیر قانونی برای پاکبانی استخدام نشده بودند، پیش از این هم قراردادهای ما با پیمانکاران الزام به استخدام نیروی ایرانی داشت، اما در گذشته کمبود نیروی ایرانی و شرایط سخت کاری باعث شده بود پیمانکارها از نیروی اتباع استفاده کنند.
او توضیح داد: «مهمترین مأموریت شهرداری نظافت و پاکیزگی شهر است؛ اینکه زبالهها به موقع جمعآوری شود و چهره شهر تمیز بماند. حالا با این کمبود، ما با خلأ جدی مواجه شدهایم.»
سروری در ادامه یادآور شد که مشکل مشابه در بخش ساختمان هم وجود دارد و کمبود نیروی کار مهاجر باعث خلأ جدی شده است.
او گفت: «شهرداری ناچار شده مستقیماً برای جذب نیرو فراخوان دهد، هرچند استقبال کارگران ایرانی از این شغل تاکنون بسیار محدود بوده است.»
به گفته سروری، دستمزد پیشنهادی برای جذب نیروهای ایرانی حدود ۲۰ تا ۲۵ میلیون تومان به همراه بیمه است؛ رقمی که تقریباً دو برابر پرداختی به کارگران افغان بوده و باید از بودجه شهرداری تأمین شود.
ارسال نظر