سنتکام: از کشتی‌های تجاری در تنگه هرمز، پشتیبانی می‌کنیم

شوک ترامپ به تنگه هرمز با «پروژه آزادی» | مقام ایرانی: ایران به هر تلاش برای تغییر «شرایط موجود» در تنگه هرمز پاسخ قاطع می‌دهد | رابرت پیت: برای تشدید بزرگ درگیری آماده باشید | المطیری: شاید تله سیاسی باشد

سرویس: اخبار سیاسی کدخبر: ۷۸۳۸۸۳
اقتصادنیوز: یک تحلیلگر سیاسی گفت: "اسکورت" کشتی‌ها در هرمز که ترامپ اعلام کرده است، یادآور حادثه معروف خلیج تونکین در سال ۱۹۶۴ است‌.
شوک ترامپ به تنگه هرمز با «پروژه آزادی» | مقام ایرانی: ایران به هر تلاش برای تغییر «شرایط موجود» در تنگه هرمز پاسخ قاطع می‌دهد | رابرت پیت: برای تشدید بزرگ درگیری آماده باشید | المطیری: شاید تله سیاسی باشد

به گزارش اقتصادنیوز، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا ساعاتی پیش در پستی که در تروث سوشال منتشر کرد، از اجرای عملیات «پروژه آزادی» در تنگه هرمز خبر داد و مدعی شد؛‌ «کشورهایی از سراسر جهان، که تقریباً هیچ‌کدام در درگیری‌های خاورمیانه که به‌وضوح و با شدت در جریان است دخالتی ندارند، از ایالات متحده درخواست کرده‌اند که به آن‌ها کمک کنیم تا کشتی‌هایشان را که در تنگه هرمز گیر افتاده‌اند آزاد کنیم؛ در حالی که این کشورها هیچ نقشی در این ماجرا ندارند و صرفاً طرف‌های بی‌طرف و بی‌گناه هستند. به‌خاطر منافع ایران، خاورمیانه و ایالات متحده، به این کشورها اعلام کرده‌ایم که کشتی‌هایشان را به‌طور ایمن از این آبراه‌های محدود خارج خواهیم کرد تا بتوانند آزادانه به فعالیت‌های تجاری خود ادامه دهند. تأکید می‌کنم که این کشتی‌ها متعلق به کشورهایی هستند که هیچ ارتباطی با رویدادهای جاری در خاورمیانه ندارند.»

بنا بر گزارش انتخاب، یک مقام ارشد ایرانی به دراپ‌سایت نیوز گفت که ایران هرگونه تلاش برای تغییر «شرایط موجود» در تنگه هرمز را رد کرده و پاسخ قاطع خواهد داد.

وی افزود: اقدام ترامپ عمدتاً با هدف تحریک ایران به برداشتن گام اولیه به سمت رویارویی است تا بدین وسیله بهانه‌ای برای تشدید تنش ایجاد کند و بتواند اقدامات نظامی بیشتر را در پاسخ به یک اقدام ایرانی توجیه کند. موضع قطعی ما این است که هر کشتی تجاری که بدون هماهنگی قبلی اقدام به عبور از مسیرهای محدود تعیین‌شده کند، بلافاصله توسط نیروهای ایرانی متوقف خواهد شد. 

خبر مرتبط
اولین واکنش مکرون به طرح ترامپ برای اسکورت کشتی‌ها در تنگه هرمز

اقتصادنیوز: ترامپ با اشاره به کاهش ذخایر غذایی در برخی کشتی‌ها تاکید کرد که عبور آنها از تنگه هرمز برای حفظ سلامت خدمه ضروری است.

مقام ایرانی ادامه داد: اگر کشتی‌های نظامی آمریکا واکنش نشان دهند، چنین اقداماتی با پاسخی فوری و متقابل از سوی ایران مواجه خواهد شد. کشتی‌های نظامی آمریکا از منطقه کریدور فاصله زیادی دارند. اگر کشتی‌های تجاری اقدام به حرکت کنند، مدت‌ها پیش از رسیدن به هر کشتی آمریکایی، مورد درگیری قرار خواهند گرفت. ترامپ عملاً آنها را به ابزار چانه‌زنی در بازی سیاسی خود تبدیل کرده است.

برای تشدید بزرگ درگیری آماده باشید

همچنین رابرت پیپ، استاد علوم سیاسی دانشگاه شیکاگو گفت: "اسکورت" کشتی‌ها در هرمز که ترامپ اعلام کرده است، یادآور حادثه معروف خلیج تونکین در سال ۱۹۶۴ است‌.

وی افزود: یک بهانه‌سازی برای اینکه ایالات متحده حضور نظامی خود در جنگ ویتنام را به طور گسترده افزایش دهد. برای تشدید بزرگ درگیری آماده باشید.

گفتنی است که در آگوست ۱۹۶۴، آمریکا ادعا کرد ناوشکن‌هایش در خلیج تونکین مورد حمله ویتنام شمالی قرار گرفته‌اند (که بعداً مشخص شد حمله دوم کاملاً اشتباه و ساختگی بود). رئیس‌جمهور جانسون از این حادثه بهانه‌ای برای تصویب قطعنامه‌ای در کنگره استفاده کرد که به او اختیار جنگ نامحدود داد، و نتیجه آن تشدید گسترده حضور نظامی آمریکا و ورود رسمی به جنگ ویتنام بود. امروز از این رویداد به عنوان مثال کلاسیک «بهانه‌سازی برای جنگ» یاد می‌شود.

تنگه هرمز و نفتکش

رئیس مرکز مطالعات راهبردی مدار: «پروژه آزادی» در تنگه هرمز توسط ترامپ، دو زاویه دارد

همچنین دکتر صالح المطیری، رئیس مرکز مطالعات راهبردی مدار، در گفتگو با الجزیره عربی، اعلام «پروژه آزادی» در تنگه هرمز توسط دونالد ترامپ، را از دو زاویه راهبردی تحلیل کرده است.

خبر مرتبط
هشدار صریح ایران درباره عملیات نظامی آمریکا در تنگه هرمز: هر نیروی مسلح بیگانه که قصد ورود به تنگه هرمز را داشته باشد مورد تهاجم قرار می گیرد | کاری نکنید که با پشیمانی غیرقابل جبران مواجه شوید

اقتصادنیوز: فرمانده قرارگاه مرکزی حضرت خاتم‌الانبیا(ص) هشدار داد: ما با تمام توان امنیت تنگه هرمز را حفظ و پرقدرت مدیریت می‌کنیم و به تمام کشتی‌های تجاری و نفتکش اعلام می‌کنیم از هرگونه اقدامی برای تردد بدون هماهنگی نیروهای مسلح مستقر در تنگه هرمز خودداری نمایند تا امنیت آنها به خطر نیفتد.

زاویه اول حاکی از وجود «هماهنگی قبلی» بین واشنگتن و تهران است، به‌ویژه که اعلام این عملیات همزمان با تحویل پاسخ آمریکا به پیشنهادات ایران از طریق میانجیگران پاکستانی صورت گرفته است.

اما زاویه دوم، این اقدام را «تله سیاسی» می‌داند، زیرا ترامپ عملیات را با شعار «بشردوستانه» پوشانده تا رد آن برای ایران دشوار باشد، و در صورت بروز هرگونه درگیری، ترامپ نزد کنگره و افکار عمومی توجیه اخلاقی و قانونی برای بازگشت به عرصه نظامی خواهد داشت، آن هم به بهانه حفاظت از یک مأموریت بشردوستانه.

اکسیوس: ناوهای آمریکایی «در مجاورت» خواهند بود تا از اقدام ایران برای ممانعت از عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز، جلوگیری کنند

همچنین اکسیوس مدعی شد: یکی از مقامات گفت که ناوهای آمریکایی «در مجاورت» خواهند بود تا در صورت لزوم از اقدام نیروهای نظامی ایران برای ممانعت از عبور کشتی‌ها از تنگه، جلوگیری کنند.

مقامات گفتند که نیروی دریایی آمریکا اطلاعاتی درباره بهترین مسیرهای دریایی در تنگه، به ویژه مسیرهایی که توسط ایران مین‌گذاری نشده‌اند، در اختیار کشتی‌های تجاری قرار خواهد داد.

سنتکام: از کشتی‌های تجاری که خواهان تردد آزادانه از تنگه هرمز هستند، پشتیبانی می‌کنیم

سنتکام نیز مدعی شد: نیروهای سنتکام از ۴ مه، برای بازگرداندن آزادی کشتیرانی تجاری از طریق تنگه هرمز، از پروژه آزادی پشتیبانی خواهند کرد.

سنتکام ادعا کرد: این مأموریت که به دستور رئیس‌جمهور هدایت می‌شود، از کشتی‌های تجاری که خواهان تردد آزادانه از این کریدور حیاتی تجارت بین‌المللی هستند، پشتیبانی خواهد کرد. چارچوب آزادی دریایی با هدف تلفیق اقدام دیپلماتیک با هماهنگی نظامی طراحی شده است که در طول پروژه آزادی حیاتی خواهد بود.

بر اساس ادعای سنتکام، پشتیبانی نظامی ایالات متحده از پروژه آزادی شامل ناوشکن‌های مجهز به موشک‌های هدایت‌شونده، بیش از ۱۰۰ فروند هواگرد زمینی و دریایی، سکوهای بدون سرنشین چندحوزه و ۱۵,۰۰۰ پرسنل نظامی خواهد بود.

پربازدیدترین‌ها
لوتوس پارسیان - O