رمزگشایی از سکوت نتانیاهو/ آیا بی بی از ترامپ سرپیچی می‌کند و در برابر او خواهد ایستاد؟

سرویس: اخبار سیاسی کدخبر: ۷۹۱۷۳۹
اقتصادنیوز:یک خبرنگار مطرح صهیونیستی و منتقد سرسخت نخست وزیر رژیم صهیونسیتی در گزارشی با اذعان به شکست واشنگتن و تل‌آویو در جنگ با ایران، نوشت: بنیامین نتانیاهو به‌رغم تمام‌ تقلا و دست‌وپازدن‌هایش، در نهایت به این نتیجه رسید که هیچ‌چیز نمی‌تواند مانع امضای توافق دونالد ترامپ با ایران شود.
رمزگشایی از سکوت نتانیاهو/ آیا بی بی از ترامپ سرپیچی می‌کند و در برابر او خواهد ایستاد؟

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، «بن کاسپین» در مطلبی در المانیتور نوشته است:

توافق آمریکا و ایران، به موجی از انتقادها از جانب حامیان بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر (رژیم)اسرائیل، علیه ترامپ دامن زده است؛ کسی که تا همین اواخر از او به‌عنوان متحد سیاسی و سرمایه راهبردی تل‌آویو یاد می‌شد.

حامیان نتانیاهو در شبکه‌های اجتماعی به ترامپ و مشاورانش بر سر توافق با تهران، حمله کردند. «یینون ماگال»، مجری راست‌گرای شبکه ۱۴ اسرائیل، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که «ترامپ بازنده از آب درآمد»؛ او همچنین استیو ویتکاف و جرد کوشنر، فرستادگان رئیس جمهوری آمریکا را «آن دو یهودی که با پول هنگفت تطمیع شدند و برادران خود در اسرائیل را فروختند» توصیف و برای اشاره به جی‌دی ونس، معاون ترامپ نیز از کلمه توهین‌آمیز «پست» استفاده کرد.

سکوت نتانیاهو

گرچه نتانیاهو تاکنون به‌طور علنی درباره این توافق اظهارنظر نکرده است، اما یسرائیل کاتس، وزیر جنگ کابینه وی، مدعی شد که او و نتانیاهو مصمم هستند که نیروهای اسرائیلی را در منطقه به اصطلاح حائل جنوب لبنان حفظ کنند تا از حملات حزب‌الله به شهرک‌های شمال اراضی اشغالی جلوگیری شود.

با این حال، منابع سیاسی در تل‌آویو مدعی هستند که «خلاف گمانه‌زنی‌های گسترده، حمله اسرائیل به مواضع حزب‌الله در جنوب بیروت در روز یکشنبه با هدف برهم زدن توافق با ایران انجام نشده بود»!

به گفته یکی از نزدیکان نتانیاهو که به شرط حفظ هویت با المانیتور گفت‌وگو کرده، «نتانیاهو می‌دانست که کار تمام شده است. وقتی که ترامپ تماس گرفت، با او بحث نکرد. دیگر دلیلی نمی‌دید که بخواهد نظرش را عوض و او را متقاعد کند.»

وی تاکید کرد: ترامپ همیشه بر پایه منافع خودش عمل می‌کند. نتانیاهو موفق شده بود که او را قانع کند که حمله به ایران شبیه تلاش آمریکا برای سرنگونی حکومت ونزوئلا خواهد بود؛ اینکه پیروزی کامل امکان‌پذیر است، حکومت تهران سقوط خواهد کرد و ترامپ به عنوان برنده نهایی از این ماجرا خارج می‌شود. وقتی این اتفاق نیفتاد، ترامپ ناگهان علیه نتانیاهو موضع گرفت و ضد او شد.

ترامپ در ادامه انتقادهای اخیر خود از نتانیاهو، دیروز هم به نیویورک تایمز گفت که «نتانیاهو آدم بسیار سختی است» و اینکه «او باید بابت کاری که برایش انجام دادیم، بسیار قدردان ما باشد؛ چون اگر ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا می‌کرد، اسرائیل حتی دو ساعت هم دوام نمی‌آورد.»

گزینه‌های نتانیاهو رفته‌رفته تحلیل می‌روند

تل‌آویو بمباران روز یکشنبه بیروت را پاسخی حساب‌شده به چند پهپاد انتحاری حزب‌الله جلوه داد که روزهای جمعه و شنبه به سمت شهرک‌نشینان اراضی اشغالی پرتاب شده بودند.

منبع نزدیک به نتانیاهو دراین‌باره توضیح داد که «نتانیاهو چاره‌ای نداشت. او باید تصمیم می‌گرفت که از کدام گزینه بیشتر می‌ترسد؛ از دست دادن ترامپ یا از دست دادن پایگاه سیاسی خود در صورت ناکامی در پاسخ به حملات حزب‌الله.»

به گفته وی، «نتانیاهو امیدوار بود که این حمله به درگیری و تشدید تنش گسترده‌تری منجر نشود. اوضاع نسبتا بد پیش نرفت. ترامپ کمی پشت تلفن به او پرخاش کرد و به او دشنام داد، اما خیلی وخیم نبود. نتانیاهو به چنین رفتارهایی عادت کرده است.»

با این حال، به نوشته المانیتور، «مقامات امنیتی اسرائیل نسبت به پیامدهای این توافق برای رویارویی با حزب‌الله و ایران که همچنان آشکارا تل‌آویو را تهدید می‌کند، نگران هستند.»

یک منبع امنیتی که نخواست نامش فاش شود، به المانیتور گفت: آیا آزادی عمل ما در لبنان هم محدود خواهد شد؟ آیا ترامپ ارتش اسرائیل را مجبور می‌کند از جنوب لبنان خارج شود؟ مهم‌تر از همه، چقدر طول می‌کشد تا ایران به یک قدرت منطقه‌ای تحت حمایت آمریکا تبدیل شود که بتواند آزادانه نفت بفروشد، تنگه هرمز را کنترل و همسایگانش را تهدید کند؟

وی اضافه کرد: ایران از این جنگ درس‌هایی خواهد آموخت و پس از رفع تحریم‌ها نیروی هوایی مدرنی خواهد ساخت. دفعه بعد که مجبور شویم برای بقای خود، وارد جنگی وجودی با ایران شویم، ایرانی کاملا متفاوت در انتظار ما خواهد بود. برتری هوایی ما دیگر امری بدیهی و مسلم نخواهد بود. ترامپ که قرار بود منجی امنیت اسرائیل باشد، حالا به مردی تبدیل شده که ما را رها کرده است.

نتانیاهو اکنون با یک دوراهی بزرگ سیاسی مواجه است. با توجه به اینکه انتخابات (در اراضی اشغالی) قرار است در ماه اکتبر برگزار شود، شکست در آن می‌تواند او را در پرونده‌های کهنه فساد در معرض محکومیت احتمالی و حتی زندان قرار دهد.

منبع نزدیک به نتانیاهو ادامه داد که «نتانیاهو این را به‌خوبی می‌داند و به همین دلیل، به‌رغم مخالفت ترامپ، تصمیم گرفت دو بار ضاحیه را هدف قرار دهد. اکنون که باید بین ترامپ و پایگاه سیاسی خود یکی را انتخاب کند، بیشتر به سمت حامیانش متمایل شده است، زیرا همین افراد نتیجه انتخابات را تعیین خواهند کرد.»

آیا نتانیاهو از ترامپ سرپیچی می‌کند و در برابر او خواهد ایستاد؟

آیا نتانیاهو علیه ترامپ موضع‌گیری خواهد کرد؟ آیا با او هم همان رفتاری را خواهد کرد که اغلب با روسای جمهور دموکرات آمریکا، از بیل کلینتون گرفته تا باراک اوباما و جو بایدن، داشت؟

به گفته یک منبع ارشد ائتلاف حاکم در اراضی اشغالی، این احتمال اندک است. او به المانیتور گفته است که «نتانیاهو شخصا ترامپ را به دشمن تبدیل نخواهد کرد؛ این کار را به اطرافیانش واگذار می‌کند. همین حالا هم حامیان و رسانه‌های نزدیک به او دقیقا همین کار را می‌کنند. نتانیاهو به انتقادهای غیرمستقیم و حساب‌شده بسنده خواهد کرد. او می‌داند ترامپ غیرقابل پیش‌بینی است و دوست ندارد به چالش کشیده شود. اما در پشت پرده، این روایت که ترامپ اسرائیل را تنها گذاشت و این ترامپ بود که ماموریت را نیمه‌کاره رها کرد را ترویج خواهد داد.»

همین چند ماه پیش، در ژوئن ۲۰۲۵ و بار دیگر در فوریه ۲۰۲۶، واشنگتن و تل‌آویو عملیات‌های نظامی مشترکی علیه ایران انجام می‌دادند و جنگنده‌ها را در ماموریت‌های هماهنگ به پرواز درمی‌آوردند. یک مقام ارشد امنیتی تل‌آویو گفته است که «انگار هیچ‌کدام از آن اتفاقات هرگز نیفتاده است. آمریکایی‌ها تصور می‌کردند که وارد یک مسابقه دوی ۱۰۰ متر شده‌اند، اما وقتی فهمیدند که پای یک ماراتن در میان است، برگشتند و صحنه را خالی کردند.»

به باور وی، «مسئولیت این وضعیت بیش از آنکه متوجه فرماندهان نظامی باشد، بر عهده رهبران سیاسی است. ما با سنتکام(فرماندهی مرکزی نیروهای تروریستی آمریکا در منطقه) همکاری منحصربه‌فردی داریم. پرسش اصلی این است که آیا از همان ابتدا نباید می‌فهمیدیم که این ماجراجویی چگونه پایان خواهد یافت و اینکه از آغاز چنین عملیات عظیمی، بدون داشتن طرحی روشن برای بعد از آن، نباید از آن اجتناب می‌کردیم؟»

 

 

 

 

پربازدیدترین‌ها
لوتوس پارسیان - O