پزشکیان: جنگ به نفع هیچ‌کس نیست/ چرا باید مردم ما هر روز که از خواب بیدار می‌شوند قدرت خریدشان کاهش پیدا کند؟ / همین گاز، برق و انرژی که داریم مصرف می‌کنیم، تناسبی با منابع ما ندارد

سرویس: اخبار سیاسی کدخبر: ۷۹۲۴۳۲
اقتصادنیوز:پزشکیان گفت: تصور اینکه ما پنج یا شش سال در تورم‌های ۴۰، ۵۰ یا ۶۰ درصدی بمانیم برای من به عنوان فردی که در این کشور زندگی می‌کند بسیار سخت است.
پزشکیان:  جنگ به نفع هیچ‌کس نیست/ چرا باید مردم ما هر روز که از خواب بیدار می‌شوند قدرت خریدشان کاهش پیدا کند؟ / همین گاز، برق و انرژی که داریم مصرف می‌کنیم، تناسبی با منابع ما ندارد

به گزارش اقتصادنیوز، مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور، در سخنرانی خود با گرامیداشت یاد شهدا، مقام معظم رهبری و شهدای جنگ اخیر و با اشاره به ایام محرم گفت: به یاد شهدا، حضرت، مقام معظم رهبری و همه شهدایی که در این جنگ ناجوانمردانه تحمیلی جان خود را از دست دادند، خدمت شما عزیزان سلام عرض می‌کنم. ماه محرم در حقیقت الگوی همه انسان‌های آزاد و حق‌طلب است و باید آن را چراغ راه خود قرار دهیم.

وی افزود: امام حسین(ع) پیش از واقعه کربلا پیام روشنی داشت که مسیر باید بر اساس حق، عدالت و عمل به کتاب الهی باشد. دغدغه ما در دولت نیز عدالت و اجرای همین اصول است، اما این کتاب امروز در دنیای ما به معنای دانش، تجربه و علمی است که بشر به آن دست یافته است.

پزشکیان ادامه داد: تصور اینکه ما پنج یا شش سال در تورم‌های ۴۰، ۵۰ یا ۶۰ درصدی بمانیم برای من به عنوان فردی که در این کشور زندگی می‌کند بسیار سخت است. شما اساتید و کارشناسان این حوزه جمع شده‌اید تا راهی برای خروج از این وضعیت پیدا کنیم. در این دنیا نه یک راه، بلکه صدها راه برای خروج از این وضعیت وجود دارد.

وی گفت: چرا باید مردم ما هر روز که از خواب بیدار می‌شوند قدرت خریدشان کاهش پیدا کند؟ شما سیاست‌گذار و تامین‌کننده امنیت اعتباری مردم هستید. مردم پول خود را در اختیار نظام قرار می‌دهند اما هنگام بازگشت، ارزش آن کاهش یافته است. باید ببینیم چه اتفاقی افتاده و چه باید بکنیم که این روند اصلاح شود.

رئیس‌جمهور با اشاره به ریشه مشکلات اقتصادی اظهار کرد: چیزی که حتی برای منِ غیرکارشناس هم روشن است، عدم تناسب میان منابع و مصارف است. ما باید این را درست بفهمیم. اگر منابع و مصارف متناسب نباشد، هر تصمیمی به بحران تبدیل می‌شود.

وی افزود: همین گاز، برق و انرژی که داریم مصرف می‌کنیم، تناسبی با منابع ما ندارد. ما قانون نوشته‌ایم، به روستاها توسعه داده‌ایم و زیرساخت‌ها را گسترش داده‌ایم، اما توجه نکرده‌ایم که آیا منابع پاسخگو هستند یا نه. نتیجه این می‌شود که دچار ناترازی می‌شویم.

پزشکیان ادامه داد: رشد بدون توجه به تناسب منابع و مصارف یعنی نارضایتی، بی‌نظمی و به هم خوردن قاعده اقتصادی. وقتی گاز نداریم اما توسعه ایجاد می‌کنیم، فردا مجبور می‌شویم همان گاز را از مردم بگیریم. چه کسی گفته وقتی منابع نداریم باید این‌گونه توسعه بدهیم؟

وی گفت: ما باید توسعه‌ای را که ایجاد کرده‌ایم با منابع خود هماهنگ کنیم. همین مسئله درباره دانشگاه‌ها نیز وجود دارد. چه کسی گفته این حجم توسعه دانشگاهی باید انجام شود بدون اینکه ببینیم چه خروجی دارد؟

رئیس‌جمهور با اشاره به وضعیت آموزش عالی گفت: ما افتخار می‌کنیم دانشگاه زیاد داریم، اما باید بپرسیم این دانشگاه‌ها چه تولیدی دارند، با چه کیفیتی کار می‌کنند و چه نیازی از کشور را حل می‌کنند. اگر استاد، تجهیزات و کیفیت آموزش نباشد، صرف توسعه کمی نتیجه‌ای ندارد.

وی افزود: در دوره‌ای برای آموزش به کشورهای مختلف رفتیم. در دانشگاه‌ها بحث این بود که پول چگونه جمع شود، چگونه تخصیص یابد، در کجا سرمایه‌گذاری شود و با چه کیفیتی هزینه شود. این تصمیم‌ها در دست ماست.

پزشکیان با اشاره به نظام بانکی گفت: زمانی که پزشک بودم برای گرفتن وام به بانک مراجعه کردم. گفتند چقدر می‌خواهی؟ گفتم ۱۰۰ میلیون. گفتند بنویس برای چه می‌خواهی. گفتم نمی‌خواهم مطب بزنم یا دستگاه بخرم. گفتند مهم نیست، بنویس، ما درستش می‌کنیم و پول را می‌دهیم.

وی ادامه داد: من این کار را نکردم، اما واقعیت این است که این روند در کشور وجود داشته است. افراد پول می‌گرفتند اما در جای دیگری هزینه می‌کردند. دستگاه وارد می‌شد اما خرید واقعی انجام نمی‌شد و بعد ما دنبال بازگشت پول می‌گشتیم.

رئیس‌جمهور گفت: چه کسی باید این را کنترل کند جز شما و ما؟ ما منابع را تخصیص می‌دهیم اما نظارت کافی نداریم. امروز بسیاری از مردم به سمت خرید طلا و ارز می‌روند چون ارزش پول خود را از دست رفته می‌بینند.

وی افزود: در کشورهای دیگر اگر پول برای تولید داده می‌شود، دستگاه واقعی و باکیفیت وارد می‌شود و تولید شکل می‌گیرد، اما در اینجا گاهی پول به هدف واقعی نمی‌رسد.

پزشکیان یکی از عوامل مهم تورم را خلق پول بی‌ضابطه دانست و گفت: یکی از عوامل تورم همین بی‌نظمی در خلق پول و تخصیص منابع است. ما باید این روند را کنترل کنیم.

وی افزود: از روز اول در دولت تاکید کردم پرداخت‌ها باید بر اساس عملکرد باشد. اگر کسی کار می‌کند باید نتیجه کارش دیده شود و اگر کار نمی‌کند نباید همان حقوق را بگیرد. این هم علمی است، هم عادلانه.

 رئیس‌جمهور گفت: ما باید نگاه خود را به توسعه تغییر دهیم. اگر در فولاد، سیمان یا مونتاژ سرمایه‌گذاری کنیم، همان را تولید خواهیم کرد. اما اگر در دانش، فناوری، هوش مصنوعی و خلاقیت سرمایه‌گذاری کنیم، آینده متفاوتی خواهیم داشت.

وی ادامه داد: هر جا سرمایه‌گذاری کنیم همان را رشد می‌دهیم. باید بین آموزش، نیروی انسانی و نیازهای آینده کشور تناسب ایجاد شود.

پزشکیان با اشاره به ضرورت اجماع کارشناسی گفت: از شما اساتید و کارشناسان می‌خواهم برای خروج از وضعیت فعلی به جمع‌بندی مشترک برسید. اختلاف نظر طبیعی است، اما باید به نسخه‌های روشن و اجرایی برسیم.

وی با اشاره به جنگ و پیامدهای آن گفت: جنگ به نفع هیچ‌کس نیست. تحقیقات جهانی نشان می‌دهد جنگ باعث کاهش رشد اقتصادی و افزایش فقر و بیکاری می‌شود. این به معنای ترس از جنگ نیست، زیرا نیروهای مسلح ما نشان داده‌اند در برابر تجاوز با قدرت می‌ایستند.

رئیس‌جمهور افزود: ادامه وضعیت نه جنگ و نه صلح برای جامعه خطرناک است و تعلل در حل مسائل اقتصادی شرایط را سخت‌تر می‌کند.

وی با بیان دغدغه‌های اجتماعی گفت: من نمی‌توانم نسبت به وضعیت مردم بی‌تفاوت باشم. زنانی که برای نان شب مشکل دارند، جوانانی که آینده روشنی ندارند، همه این‌ها مسئولیت ماست. آینده باید ساخته شود و می‌توانیم آن را بسازیم.

پزشکیان گفت: تورم یعنی فشار بر محرومان، بازنشستگان، بیکاران و اقشار ضعیف. این روند قابل ادامه نیست.

وی خطاب به مسئولان اقتصادی گفت: شما باید از خلق پول جلوگیری کنید و ما هم باید خودمان را کنترل کنیم. نباید با منابعی که نداریم وعده بدهیم. پول باید از تولید، علم، خلاقیت و کار ایجاد شود نه از خلق پول.

رئیس‌جمهور با اشاره به سیاست‌های ارزی دولت گفت: تصمیمات ارزی دولت و بانک مرکزی در شرایط سخت کمک کرد کشور با کمبود کالاهای اساسی مواجه نشود. اگر آن مدیریت نبود، در شرایط جنگی دچار کمبود می‌شدیم.

وی افزود: در آن دوره با هماهنگی بانک مرکزی و دولت، مدیریت انجام شد و کالاهای اساسی در بازار موجود بود.

پزشکیان درباره مذاکرات نیز گفت: هدف ما از مذاکرات ایجاد فرصت اقتصادی، باز شدن مسیر تجارت و استفاده بهتر از منابع کشور است. ما بارها گفته‌ایم به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نیستیم، اما از حق استفاده صلح‌آمیز از فناوری هسته‌ای و غنی‌سازی نمی‌گذریم.

وی ادامه داد: بخش مهمی از تحولات امروز نتیجه تلاش نیروهای مسلح، سپاه، ارتش و هوافضاست که قدرت کشور را تثبیت کرده‌اند.

رئیس‌جمهور در پایان با تاکید بر وحدت ملی گفت: دشمن به دنبال ایجاد اختلاف در داخل کشور است. هر سخنی که به تفرقه منجر شود در راستای اهداف دشمن است. وحدت، شرط اصلی پیشرفت کشور است.

وی افزود: اگر وحدت داشته باشیم کشور ساخته می‌شود و اگر وحدت از بین برود، خودمان به خودمان آسیب می‌زنیم. امروز زمان حساس است و باید با همدلی و همکاری مسیر توسعه کشور را ادامه دهیم.

پزشکیان ادامه داد: ما وعده افزایش رقم کالابرگ را داده بودیم. مبلغ کالابرگ براساس تورم باید اصلاح شود.

او هم چنین ادامه داد: ما با وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی دعوا می کنیم تا این رقم را افزایش دهند.

پزشکیان گفت: بگوییم رشد ما ۱۰ درصد است اما مردم کماکان فقیر باشند به کار من نمی‌آید. من رشد ۵ درصدی توامان با رفاه مردم را ترجیح می‌دهم.

 

 

پربازدیدترین‌ها
لوتوس پارسیان - O