نعمت‌زاده در گفت‌وگو با اقتصادنیوز خبر داد

اشباع انبارها از کالاهای اساسی/ رشد قاچاق پوشاک دست‌دوم

سرویس: اخبار کدخبر: ۱۱۶۹۸۱
وزیر صنعت، معدن و تجارت می‌گوید: امروز موجودی انبارها از کالاهای اساسی بسیار بیش از گذشته شده و به حالت اشباع درآمده‌است، آرامش به بازار بازگشته و مردم نسبت به تهیه کالاها حریص نیستند.
اشباع انبارها از کالاهای اساسی/ رشد قاچاق پوشاک دست‌دوم

محمدرضا نعمت‌زاده وزیر صنعت،معدن و تجارت در گفت‌وگو با اقتصادنیوز با بیان اینکه یک بخش صنعت، تجارت است، گفت: در مدت اخیر آرامشی به بازار بازگشته که در اثر آن مردم دیگر حریص و دنبال تامین کالا نیستند. امروز انبارها و موجودی‌های ما به مراتب بیش از گذشته است چه در مورد کالاهای اساسی و چه در سایر کالاها.

وی ادامه داد: گاهی تولیدکنندگان نگرانند و می‌گویند موجودی‌مان به خاطر مسائل رکود یا مشکلات صادرات و مشکلات نقدینگی بالا رفته، ولی به نظر من این اتفاق خوبی است. ما باید کاری کنیم که اصل و محور مشتری باشد نه اینکه مشتری در صف باشد و هر کالایی را که صنعت‌گر تولید کرد، مجبور شود بخرد.

نعمت‌زاده با اشاره به این که مصرف‌کننده باید حق انتخاب داشته باشد، تصریح کرد: ما باید کاری کنیم که مصرف‌کننده آزادنه هر آنچه که می‌خواهد با کیفیت بالا، قیمت مناسب و برند معتبر را انتخاب کند. این اتفاق وقتی رخ می‌دهد که شما بازارتان اشباع باشد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر این که نباید تامین کالا به گونه‌ای باشد که مردم برای تهیه آن در صف باشند،اظهار کرد: به طور مثال من معتقد هستم باید آن‌قدر اتومبیل تولید کنیم که خریدار حق انتخاب داشته باشد و حق داشته باشد اگر مشکلی هست اعتراض کند. این موضوع به نفع تولید هم است.

وی افزود: تولید به دنبال مشتری است و اگر مشتری راضی باشد تولید را حمایت می‌کند. در ثانی ما در برخی از کالاها کمبود داریم و باید تولید را افزایش دهیم. این همه واردات به صورت رسمی یا قاچاق به همین دلیل است.

نعمت‌زاده با تاکید بر این که متاسفانه کالاهای مصرفی عمدتاً قاچاق است، بیان کرد: برآورد می‌شود دو تا چهار میلیارد دلار قاچاق به کشور می‌شود. می‌گویند پوشاک و محصولات نساجی به صورت قاچاق وارد کشور می‌شود. سود بازرگانی پوشاک 200 درصد است دیگر ما بیش از این که نمی‌توانیم با این روش جلوی قاچاق را بگیریم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه اگرچه مبارزه با قاچاق وظیفه ما نیست ولی اگر ما تولید را، مرغوب و به مقدار زیاد داشته باشیم این خودش کمک می‌کند تا قاچاق کمتر شود، بیان کرد: البته قاچاق مسائل خاص خود را دارد که بالاخره مسوولان دارند کار می‌کنند. ما هم واقعاً فعالانه در کنارشان هستیم تا برای آن راهکار پیدا کنیم.

وی با اشاره به واردات لباس‌های دست دوم به کشور، اظهار کرد: پوشاک دست‌دوم هم وارد کشور می‌شود که غیرقانونی است در خیابان‌های بعضی شهر‌های بزرگ مانند در تهران شب‌ها چراغ می‌گذارند و این لباس ها می‌فروشند.

نعمت‌زاده در پایان با تاکید بر این که جز با کاهش قیمت‌ها و تعدیل آنها و افزایش تولید، جلوگیری از قاچاق ممکن نیست، گفت: ما توصیه می‌کنیم مصرف‌کنندگان عزیزمان هرچقدر می‌توانند محصولات داخلی را مصرف‌ کنند تا ما هم بتوانیم تولید را بالا ببریم.

ارسال نظر

پربازدیدترین‌ها
کارگزاری مفید