مدیرعامل «یوروپاسیفیکا» پاسخ داد

احتمال ازسرگیری سیاست تسهیل پولی ژاپن چقدر است؟

سرویس: اخبار کدخبر: ۱۲۰۷۸۳
نائومی فینک، مدیر عامل شرکت مشاوره «یوروپاسیفیکا» طی مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی «سی‌ان‌بی‌سی» احتمال ازسرگیری سیاست‌های تسهیل پولی بانک مرکزی ژاپن را منتفی ندانست، اما پیش‌بینی کرد که چنین اتفاقی در ماه جولای رخ نخواهد داد.
احتمال ازسرگیری سیاست تسهیل پولی ژاپن چقدر است؟

به گزارش اقتصادنیوز، نائومی فینک در گفت‌وگو با تلویزیون «سی‌ان‌بی‌سی» در تحلیل اظهارات رئیس بانک مرکزی ژاپن در نشست اخیر این بانک، گفت: من فکر می‌کنم منظور هاروهیکو کورودا بر پایه نرخ ارز مؤثر واقعی تنظیم شده بود و نه صرفاً ارزش برابری دلار به ین که توسط بازار تعیین شده است.

فینک با تأکید بر اینکه ین ضعیف، به عنوان نشانگر حال و هوای اقتصاد کمک زیادی به وضعیت اقتصاد ژاپن کرده است، افزود: از طرف دیگر، در پی سیاست انبساط پولی در ژاپن، فضای اعتماد نیز به وجود آمده که به نفع بانک مرکزی این کشور است. هرچند باید بگویم انبساط پولی یک روش ضروری اما نامناسب برای درمان مشکلات رشد اقتصادی ژاپن در دهه اخیر است.

وی در رابطه با احتمال تسهیل کمی مجدد در ماه جولای گفت:‌ نمی‌توان احتمال ازسرگیری سیاست تسهیل کمی را کاملاً مردود دانست، اما به عقیده من اگر چاره‌ای داشته باشند، از چنین اقدامی در ماه جولای اجتناب می‌کنند و دلایلش را نه تنها در جلسه اخیر بانک مرکزی ژاپن، بلکه در بازار اوراق نیز می‌توان مشاهده کرد.

فینک افزود: ترس کمی در فضا وجود دارد، مبنی بر اینکه بازار اوراق دولتی ژاپن ممکن است نقدینگی‌اش را از دست بدهد و بانک مرکزی هم به همین ترتیب؛ و در نتیجه بازار ضعیف و ضعیف‌تر شود. فکر می‌کنم بانک مرکزی ژاپن واقعا نخواهد قدرت آتشش را از دست بدهد، مگر اینکه مجبور شود.

مدیرعامل «یوروپاسیفیکا» تصریح کرد: اگر تورم افزایش نیابد،‌ چاره‌ای برای بانک مرکزی ژاپن نیست؛ اما به عقیده من از چنین اقدامی نهایت ضربه را می‌خورد.

فینک در رابطه با ارزش برابر دلار-ین نیز خاطرنشان کرد: به عقیده من وقتی کورودا گفت که تضعیف بیشتر در نرخ واقعی مؤثر ین بلامانع است، منظورش این بوده که اگر به دنبال انبساط پولی در ژاپن باشیم، می‌توانیم اعتماد بیشتری به دارایی‌ها در بازار ژاپن داشته باشیم.

نائومی فینک با تأکید بر اینکه احتمال افزایش نرخ اسمی دلار-ین وجود دارد، به خصوص در صورتی که فدرال رزرو تصمیم بگیرد زودتر از بانک مرکزی ژاپن، جریان نقدینگی را متوقف کند؛ احتمال ضعیف‌تر شدن ین از سطح کنونی را بعید دانست.

ارسال نظر

پربازدیدترین‌ها
لوتوس پارسیان - O