ضررهای اقتصادی گرما به اروپا

کلافگی اروپایی‌ها از افزایش کم‌سابقه دمای هوا

سرویس: اخبار کدخبر: ۱۲۱۴۰۱
افزایش کم‌سابقه دمای هوا در غرب اروپا، تابستان قاره سبز را با شرایط ویژه‌ای همراه کرده است؛ تابستانی که گرمای آن مردم را خانه‌نشین می‌کند و مسئولان را از ضررهای اقتصادی ناشی از آن کلافه.
کلافگی اروپایی‌ها از افزایش کم‌سابقه دمای هوا
الهام زهره‌وند:

موج گرما در غرب قاره اروپا رو به افزایش است. این گرما که از هفته گذشته به شکلی یک‌باره آغاز شده است، حاصل حرکت توده هوای گرمی است که از شمال آفریقا به‌سوی اروپا حرکت کرده و همچنان ادامه دارد.

دمای هوا روز دوشنبه هفته گذشته در شهر کوردوبا در جنوب اسپانیا تا 47 درجه و در شهر سویا تا 43 درجه سانتیگراد افزایش یافت. این موج گرما روز چهارشنبه نیز دمای هوای لندن را به بیش از 36 درجه سانتیگراد و دمای هوای ژنو را به 38 درجه سانتیگراد رساند. در شرایطی که هفته پیش از آن دمای هوا در هر کدام از این شهرها بین 8 تا 11 درجه سانتیگراد پایین‌تر بود.

در ادامه گرمای هوا در روزهای آینده دمای هوا در کشورهای اسپانیا، پرتغال، ایتالیا، بلژیک، هلند، سوئیس و بریتانیا به بیش از 40 درجه سانتیگراد و در کشورهایی همچون سوئد، دانمارک، نروژ و فنلاند نیز تا 30 درجه سانتیگراد افزایش خواهد یافت. این اتفاق در سال‌های اخیر با چنین فراگیری بین کشورهای غرب، جنوب و شمال اروپا کم‌سابقه بوده است.

در حال حاضر بخش عمده‌ای از کشورهای غرب اروپا وارد مرحله هشدار شده‌اند. در این باره، روز گذشته سازمان ملل متحد نیز درباره خطرات حاصل از آن به‌ویژه برای کودکان و افراد مسن هشدار داد. در پی هشدار برای گرما در منطقه غرب اروپا با توجه به برنامه‌ریزی‌های شهرداری‌ها، بسیاری از برنامه‌های از پیش تعیین شده در حوزه‌های مختلف ورزشی و فرهنگی و کارناوال‌های مرسوم تابستانی لغو شده‌اند و این به معنی حذف بخشی از درآمدهای پیش‌بینی‌شده در این فصل از سال است.

همچنین بالا رفتن بیش از حد دما باعث تغییراتی در برنامه حرکت وسایل نقلیه عمومی شده است. به عنوان مثال می‌توان به کاهش سرعت قطارها به دلیل تغییر شکل ریل‌های آهن در فرانسه اشاره کرد، زیرا سرعت همیشگی می‌تواند باعث خروج قطار از ریل شود و با این تصمیم از وقوع حوادث احتمالی جلوگیری می‌شود. سرعت کم قطارها باعث بی‌نظمی در سکوهای قطار شده است. تاخیرهای پی‌درپی و بدون اعلام این روزهای قطارها در فرانسه مسافران را سردرگم کرده و آنها را دیرتر به سر کارهایشان می‌رساند. ضمن آنکه با توجه به وصل بودن شبکه ریلی فرانسه به اروپا و وجود هرج‌ومرج در سکوهای ایستگاه‌های این کشور تا حدودی نیز به کل شبکه ریلی اروپا آسیب وارد شده است. آرام شدن حرکت قطارها همچنین باعث کاهش تعداد سفرهای قطارها شده است. با توجه به فصل تابستان و نزدیک شدن به زمان اوج سفرهای این فصل در اروپا، برخی به دلیل بی‌نظمی موجود در حرکت قطارها از سفر منصرف شده و مسئولان راه‌آهن کشورهای غرب اروپا نگران پایین آمدن درآمد خود هستند.

و این تمام مشکلات نیست. در منطقه بروتاین فرانسه موج گرما و تاثیر آن بر کابل‌های برق فشار قوی، منجر به قطع برق شد و به این ترتیب ساکنان بیش از یک میلیون خانه چهارشنبه‌شب هفته گذشته را در تاریکی گذراندند. به گزارش رسانه‌های فرانسوی این امر منجر به بروز تصادف به دلیل از کار افتادن چراغ‌های راهنمایی و یا آسیب دیدن وسایل برقی در منازل شد و خسارت‌های مالی به همراه آورد.

در پی این موج گرما استخرها، رودخانه‌ها و سواحل اروپایی مملو از جمعیت است و در برخی مناطق به دلیل ازدحام جمعیت محدودیت‌هایی برای استفاده از ساحل اعمال شده است. این روزها در شهرهای غرب اروپا ورود ناگهانی عابرها به حوض‌های میادین شهر امری عادی شده است.

به گفته سازمان جهانی هواشناسی و سازمان جهانی بهداشت، مقامات موظفند حداکثر هشدارهای لازم درباره دمای بالای هوا را به مردمی که به‌طور بالقوه در خطر قرار دارند، بدهند و اقدامات احتیاطی را برای محافظت از شهروندان به اجرا بگذارند.

یکی از مشکلات که تحمل گرمای زیاد هوا را دشوار می‌کند، نبود دستگاه‌های تهویه در خانه‌های اروپایی است. در این کشورها به دلیل گران بودن برق در کمتر خانه‌ای وسیله‌ای با عنوان کولر وجود دارد و این مهم عده‌ای را که برای فرار از گرما خانه‌نشین شده‌اند نیز آزار می‌دهد. همین موضوع باعث افزایش تردد آمبولانس‌ها در سطح شهرهای غربی اروپا شده است تا افرادی که بیشتر در گروه مسن قرار می‌گیرند و به دلیل گرما دچار مشکل هستند به مراکز درمانی منتقل کنند. به این ترتیب تحمیل هزینه‌های درمانی به سیستم‌های بهداشتی یکی دیگر از نگرانی‌های اروپایی‌ها در شرایط فعلی است.

تنها اما موج گرمای موجود در اروپا به دلیل توده هوای گرم شمال آفریقا نیست. امسال اروپا همچون بسیاری از نقاط دیگر جهان تابستان را گرم‌تر از پیش آغاز کرد. از دیگر دلایل این گرمای شدید، تغییرات آب‌وهوایی در کره زمین در اثر تولید گازهای گلخانه‌ای است.

پس از شرکت‌های بزرگی که در ماه می نشستی برای مبارزه علیه گرم شدن هوا برگزار کردند، نوبت به نمایندگان شهرداری‌ها و اعضای شورای شهرهای مختلف جهان رسیده است تا در لیون فرانسه گردهم بیایند و درباره مشکلات زیست‌محیطی و تغییرات آب‌وهوایی گفتگو کرده و راه‌حل‌های جامعشان را به رهبران کشورهای خود تحمیل کنند.

به گزارش یورونیوز ایو ماتئو، نماینده شهروندان از لیون فرانسه در این کنفرانس شرکت کرده است و درباره محور اصلی گفتگوها می‌گوید: «ما در حال مذاکره برای رسیدن به یک توافق جامع هستیم که راه‌حل‌های عملی مبارزه با گرم شدن زمین در آن گنجانده شده‌اند. توافق به‌زودی به‌دست می آید، شهروندان می‌خواهند آن را به دولتمردان تحمیل کنند. تفاوتی بین شمال و شرق و غرب و جنوب وجود ندارد. همه می‌دانیم که مشکل گرم شدن و تغییرات آب‌وهوایی زمین، جهان‌شمول است. شهروندان خواستار یک توافق جامع هستند، توافقی برای صد سال آینده.»

در این نشست بیش از هشتصد تن از نمایندگان و شهروندان جهان شرکت کرده‌اند و این تنوع به این ترتیب امید را ایجاد می‌کند که تصمیم‌هایی که در این نشست گرفته می‌شود بدون درنظرگرفتن منافع سیاسی و اقتصادی باشد. معضلی که همواره گریبان سیاستمداران را گرفته است این است که شرکت‌های چندملیتی توانسته‌اند منویات خود را به سیاستمداران تحمیل کنند و همواره بین تئوری تا عمل سیاستمداران فاصله زیادی وجود داشته است.

راه‌حل و توافق‌هایی که در لیون مطرح می‌شود بی‌تردید شش ماه دیگر در نشست مهم آب‌وهوا که در پاریس برگزار خواهد شد به سران کشورهای جهان یادآوری می‌شود. شش‌ماه مانده به نشست پاریس، کنفرانس لیون می‌تواند اهمیت بسیار زیادی داشته باشد. شوراهای شهری و شهرداری‌ها در جبهه مقدم مبارزه با گرم شدن زمین قرار دارند و می‌خواهند نظراتشان را به سران کشورها در نشست پاریس تحمیل کنند.

در حال حاضر آنچه قابل توجه و تامل است اینکه هر دو دلیل گرمای شدید این روزهای اروپا که شهروندان این کشورها را کلافه یا خانه‌نشین کرده است، منجر به تحمیل ضررهای اقتصادی به کشورهای غرب اروپا شده است. شاید این آسیب برای صاحبان صنایع که از تولیدکننده‌های اصلی گازهای گلخانه‌ای هستند، ناچیز باشد و به آن توجه نکنند. در ادامه باید دید نشست لیون می‌تواند تابستان‌های چندین سال آینده را مطبوع کند یا هر سال گرمای هوا در جهان رکورد می‌زند.

پربازدیدترین‌ها
آخرین اخبار
لوتوس پارسیان - O