اقتصادنیوز در گفت‌وگویی بررسی کرد:

چرا قلع مثبت‌ترین فلز پایه یک ماه اخیر بوده است؟/پیش‌بینی روند قیمتی این فلز

سرویس: اخبار کدخبر: ۱۲۳۵۰۷
در حالی که در یک ماه گذشته بیشتر روزها قیمت انواع فلزات پایه روند نزولی داشتند اما فلز قلع روند صعودی را طی کرده است. علت چیست و پیش‌بینی می‌شوند در آینده چه اتفاق‌هایی برای این فلز رخ دهد؟

به گزارش اقتصادنیوز، بررسی‌ها نشان می‌دهد که فلزات پایه در چند وقت اخیر روند رو به نزولی را طی کرده‌اند. در میان این فلزات فقط قلع است که در یک ماه گذشته بیشتر روزهای ماه گذشته را با روند صعودی پشت سر گذاشته است.

در همین راستا، فرشید سلطان‌زاده، مدیرعامل فلزات و مواد در مورد آینده فلز قلع به اقتصادنیوز گفت: در یک ماه گذشته بیشتر روزها فلزات پایه روند نزولی داشتند و فقط فلز قلع است که روند صعودی به خود گرفته است.

او ادامه داد: درسال 2010 که تولید قلع چیزی حدود 33 هزار تن درسال بود قیمت‌ها تقریباً به 17 هزار دلار رسیده بود و این در حالی است که در یک ماه گذشته سال 2015 قیمت‌ها حتی تا نزدیک 14 هزار دلار هم نیز رسیده است.

سلطان‌زاده در مورد افزایش قیمت قلع افزود: دلیل افزایش قیمت قلع در بحث عرضه آن است که اتفاقاتی افتاده که باعث شده ریسک تامین قلع یک مقداری بالا برود و خریدارها مجبور شدند که ریسک کنند و سطح تولیدشان را به قیمت‌های بالاتری بخرند.

او در ادامه گفت: بازار قلع را اگر بخواهیم با بقیه فلزات پایه مقایسه کنیم به فلز سرب و روی نزدیکتر است و تفاوت قلع با بقیه فلزات پایه از نظر گستردگی طیف عرضه و مصرف آن است.

سلطان زاده در ادامه اشاره کرد: موارد مورد استفاده قلع این است که بیشتر در لعیم‌کاری استفاده می‌شود و در بحث عرضه‌ هم چیزی حدود 80 درصد آن را کشورهای آسیایی تولید می‌کنند که یکی از این کشورها اندونزی است.

او افزود: کشور اندونزی جدیداً یک سیاستی را دنبال کرد و محدودیت‌های گمرکی یا بحث عوارض را به یک شکلی تغییر دادند که مواد معدنی‌شان ‌صادر نشود و بهتر است که در داخل کشور خودشان مصرف شود که بیشتر سودده است.

سلطان‌زاده در مورد افزایش قیمت قلع در یک ماه اخیر تصریح کرد: فلز قلع در دنیا زیاد وسیع نیست، چیزی حدود 400 هزار تن در سال است. کشور اندونزی خواسته است مجوزهایی با محموله‌های صادراتی داشته باشند. اخذ این مجوزها زمان‌بر بوده و مصرف‌کننده‌ها یک مقداری ترس داشتند که محموله‌های‌ آنها طبق آن قراردادهایی که با کشور اندونزی بسته‌اند به دست‌شان نرسد و خیلی سریع‌ آن مقداری از قلع که در بازار است را خریداری و انبار کردند و به همین لحاظ قمیت قلع در چند وقت اخیر به سمت مثبت حرکت کرد. ولی باز پیش‌بینی می‌شود که ثبات دربازار حاکم شود و در وضعیت صادرات دوباره قیمت‌ها به حدود 15 هزار دلار و شاید هم یک مقدار کمتر برگردد.

او در مورد تاثیر افزایش قیمت جهانی قلع در بازار ایران اشاره‌ای هم گفت: افزایش قیمت فلز قلع مسلماً در بازار ایران هم تاثیرگذار است و باعث افزایش قیمت قلع در بازار ایران می‌شود. 

وی درباره آینده قیمت قلع نیز یادآور شد شد: به هر شکل درست است که قلع مصرف خاص و محدودی دارد اما اگر در بازار ثبات حاکم شود شاهد کاهش قیمت نیز خواهیم بود.

پربازدیدترین‌ها
لوتوس پارسیان - O