تغییر موضع ترامپ درباره جنگ روسیه و اوکراین/ کی یف توانایی پس گرفتن تمام خاک خود را دارد

سرویس: اخبار سایر رسانه‌ها کدخبر: ۷۴۴۲۲۹
اقتصادنیوز: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا گفت: روسیه در جنگ اوکراین چهره متمایزی از خود به نمایش نگذاشت بلکه باعث شد که بیشتر شبیه یک ببر کاغذی به نظر برسد.
تغییر موضع ترامپ درباره جنگ روسیه و اوکراین/ کی یف توانایی پس گرفتن تمام خاک خود را دارد

 

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، از تارنمای گلوبال نیوز، ترامپ در رسانه اجتماعی خود موسوم به تروث سوشال، نوشت: فکر می‌کنم اوکراین با حمایت اتحادیه اروپا، با گذشت زمان، با صبور بودن و حمایت مالی اروپا و به ویژه حمایت سازمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در موقعیتی است که می‌تواند بجنگند و تمام خاک خود تا مرزهای بین‌المللی را از روسیه پس بگیرد و حتی از مرزها هم فراتر برود.

وی همچنین با اشاره به اینکه مسکو به مدت سه سال و نیم بدون هدف در میدانی جنگیده است که یک قدرت نظامی واقعی برای پیروزی در آن فقط به یک هفته زمان نیاز داشت، تاکید کرد: روسیه در جنگ اوکراین چهره متمایزی از خود به نمایش نگذاشت بلکه باعث شد که بیشتر شبیه یک ببر کاغذی به نظر برسد.

رئیس جمهور آمریکا در ادامه با بیان اینکه جنگ در اوکراین به اقتصاد روسیه آسیب زده است، افزود: مردم روسیه با دیدن صف‌های طولانی بنزین و مشکلات اقتصادی دیگر ناشی از اقتصاد جنگی متوجه خواهند شد که بیشتر پول‌شان خرج جنگیدن با اوکراین می‌شود در حالی که مردم اوکراین روحیه بزرگی دارند و به طور پیوسته در حال بهتر شدن هستند.

ترامپ همچنین ضمن تاکید بر اینکه ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و مسکو در مشکلات اقتصادی بزرگی گرفتار شده‌اند، اظهار کرد: من برای هر دو کشور آرزوی موفقیت می‌کنم اما به تأمین سلاح برای ناتو ادامه خواهیم داد تا آنها هر کاری خواستند با آن انجام دهند.

به گزارش ایرنا، رئیس جمهور آمریکا پیشتر در سخنانی در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد و در دیدار با ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین گفت که کشورهای عضو ناتو باید در صورت ورود هواپیماهای روسی به حریم هوایی‌ خود، آنها را سرنگون کنند.

وی در پاسخ به پرسشی درباره واکنش ناتو به تجاوزهای روسیه گفت: «بله، من معتقدم که باید این کار انجام شود.»

با این حال، ترامپ در ادامه تأکید کرد که تصمیم درباره مشارکت مستقیم ایالات متحده در چنین اقداماتی به شرایط بستگی دارد اما اضافه کرد: «شما می‌دانید ما در قبال ناتو بسیار قدرتمند هستیم.»

رئیس‌جمهور آمریکا همچنین ابراز امیدواری کرد که ویکتور اوربان نخست‌وزیر مجارستان، موضع خود را در قبال خرید نفت از روسیه تغییر دهد.

ترامپ همچنین در واکنش به حادثه پهپادی در کپنهاگ پایتخت دانمارک گفت که فعلاً برای اظهار نظر در این باره آماده نیست و منتظر اطلاعات بیشتر است.

وی در ادامه به افزایش هزینه‌های دفاعی اعضای ناتو تا پنج درصد از تولید ناخالص داخلی اشاره و تأکید کرد که این بودجه اکنون صرف خرید تسلیحات از ایالات متحده می‌شود.

رئیس جمهور آمریکا همچنین از مردم اوکراین به‌ خاطر شجاعتشان در جنگ قدردانی کرد و یادآور شد که جنگ بیش از آنچه پیش‌بینی می‌شد به طول انجامیده، اما اوکراین همچنان در حال مقاومت است.

در هفته‌های اخیر، نقض‌های مکرر حریم هوایی اعضای ناتو از سوی روسیه موجب افزایش تنش‌ها شده است.

جمعه گذشته سه جنگنده میگ-۳ روسیه وارد حریم هوایی استونی در خلیج فنلاند شدند. پیش‌تر نیز چندین پهپاد و جنگنده روسی وارد حریم هوایی لهستان شده بودند که با واکنش فوری جنگنده‌های متعلق به ناتو روبرو شد.

کشورهای اروپایی در نشست اضطراری و پرتنش شورای امنیت سازمان ملل در روز دوشنبه هشدار دادند که در صورت تکرار چنین تجاوزاتی، هرگونه جنگنده یا پهپاد روسی را در آسمان خود سرنگون خواهند کرد.

 

ارسال نظر

پربازدیدترین‌ها
کارگزاری مفید