میانجی گری پاکستان، مصر و ترکیه ادامه دارد

توافق تهران و واشنگتن برای پایان جنگ؟ | آکسیوس: ایران و آمریکا به دنبال توافق تا اول اردیبهشت هستند | تیم ترامپ به تبادل پیام با ایران ادامه می‌دهند

سرویس: اخبار سیاسی کدخبر: ۷۸۰۶۴۰
اقتصادنیوز: یک مقام آمریکایی به آکسیوس گفت که تیم مذاکره‌کننده «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا – شامل «جی.دی. ونس» معاون رئیس‌جمهور، «استیو ویتکاف» فرستاده کاخ سفید و «جرد کوشنر» مشاور ارشد – روز سه‌شنبه به برقراری تماس‌ها و تبادل پیش‌نویس‌های پیشنهادات با ایرانیان و میانجی‌ها ادامه داده‌اند.
توافق تهران و واشنگتن برای پایان جنگ؟ | آکسیوس: ایران و آمریکا به دنبال توافق تا اول اردیبهشت هستند | تیم ترامپ به تبادل پیام با ایران ادامه می‌دهند

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از شفقنا، دو مقام آمریکایی به پایگاه خبری «اکسیوس» گفتند که مذاکره‌کنندگان آمریکایی و ایرانی در گفت‌وگوهای روز سه‌شنبه پیشرفت داشته‌اند و به توافقی چارچوبی برای پایان جنگ نزدیک شده‌اند.

آکسیوس نوشت: دو طرف با کمک میانجی‌هایی از پاکستان، مصر و ترکیه در تلاش هستند تا شکاف‌های باقی‌مانده را کاهش دهند و پیش از پایان مهلت آتش‌بس در تاریخ ۲۱ آوریل (اول اردیبهشت) به توافق برسند.

خبر مرتبط
آمریکا پیشنهاد روسیه در مورد ایران را نپذیرفت

اقتصادنیوز: سخنگوی کاخ کرملین گفت ابتکار روسیه برای انتقال اورانیوم غنی‌شده از ایران به روسیه می‌توانست راه‌حل خوبی باشد، اما آمریکا آن را رد کرد.

براساس این گزارش، هیئتی از پاکستان به رهبری «عاصم منیر»، فرمانده ارتش این کشور، امروز (چهارشنبه) وارد تهران شد تا با مقامات ایرانی گفت‌وگو کند.

مقامات آمریکایی و منابع آگاه از روند میانجی‌گری هشدار داده‌اند که با توجه به اختلافات ماهوی میان دو طرف، رسیدن به توافق قطعی نیست.

اکسیوس به نقل از یک مقام پاکستانی نوشت: «باید منتظر بمانیم و ببینیم آیا می‌توانیم به توافق برسیم. ما خوش‌بین هستیم و به همین دلیل تلاش می‌کنیم روی هر دو طرف فشار بیاوریم.»

یک مقام آمریکایی به همین پایگاه خبری گفت که تیم مذاکره‌کننده «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا – شامل «جی.دی. ونس» معاون رئیس‌جمهور، «استیو ویتکاف» فرستاده کاخ سفید و «جرد کوشنر» مشاور ارشد – روز سه‌شنبه به برقراری تماس‌ها و تبادل پیش‌نویس‌های پیشنهادات با ایرانیان و میانجی‌ها ادامه داده‌اند.

این مقام آمریکایی افزود: «آنها از طریق تلفن و کانال‌های غیررسمی با همه کشورها در تماس بوده‌اند و به توافق نزدیک می‌شوند.» همچنین یک مقام ارشد دوم آمریکایی پیشرفت روز سه‌شنبه را تأیید کرد.

یک مقام سوم آمریکایی به اکسیوس گفت: «ما می‌خواهیم به توافق برسیم. برخی از بخش‌های دولت آنها نیز خواهان توافق هستند. اکنون چالش در قانع کردن کل دولت آنها برای موافقت با توافق است.»

مقامات آمریکایی و منابع آگاه از میانجی‌گری اشاره کردند که به احتمال زیاد دور جدیدی از مذاکرات مستقیم رو در رو در روزهای آینده و پیش از پایان آتش‌بس برگزار خواهد شد، اما تاریخ دقیقی تعیین نشده است.

گفتنی است ونس که مذاکرات اولیه را هفته گذشته در پاکستان رهبری کرد، روز سه‌شنبه در رویدادی که توسط سازمان «Turning Point USA» در جورجیا برگزار شد، گفت: «به نظرم کسانی که با آنها مذاکره می‌کنیم، خواهان توافق هستند… از وضعیتی که به آن رسیده‌ایم بسیار راضی هستم.»

یک مقام آمریکایی و یک منبع آگاه از روند میانجی‌گری معتقدند که در صورت دستیابی به توافق چارچوبی، تمدید آتش‌بس برای مذاکره درباره جزئیات یک توافق جامع ضرورت خواهد داشت.

اکسیوس به نقل از یک مقام آمریکایی نوشت: «جزئیات پیچیده است و در دو روز قابل انجام نیست.» یک مقام آمریکایی دیگر نیز گفت: «آمریکا به طور رسمی با تمدید آتش‌بس موافقت نکرده است. در حال حاضر ارتباط مستمری بین آمریکا و ایران برای دستیابی به توافق برقرار است.»

ارسال نظر

پربازدیدترین‌ها
لوتوس پارسیان - O