تایید آسیب شدید حملات ایران به پایگاه‌های آمریکایی/ سی‌ان‌ان: بخش عمده پایگاه‌ها در خاورمیانه غیرقابل استفاده شده‌اند

سرویس: اخبار سیاسی کدخبر: ۷۸۳۵۹۱
اقتصادنیوز: رسانه آمریکایی در گزارشی تحقیقی اعلام کرد، یکی از اهداف اصلی ایران هواپیماهای گران‌قیمت آمریکایی بوده است؛ از جمله هواپیمای «بوئینگ E-۳ سنتری» که نقش مهمی در نظارت و کنترل هوایی آمریکا در منطقه خلیج فارس ایفا می‌کرد.
تایید آسیب شدید حملات ایران به پایگاه‌های آمریکایی/ سی‌ان‌ان: بخش عمده پایگاه‌ها در خاورمیانه غیرقابل استفاده شده‌اند

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، شبکه آمریکایی «سی‌ان‌ان» در گزارشی تحقیقی به بررسی پیامدهای حملات موشکی و پهپادی ایران علیه پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه پرداخته و اذعان کرده است که این حملات خسارات گسترده‌ای به زیرساخت‌های نظامی واشنگتن وارد کرده است.

در ابتدای این گزارش، تصاویری از پایگاه «کمپ بوهرینگ» آمریکا در کویت نمایش داده می‌شود؛ جایی که پیش‌تر محل برگزاری برنامه‌های تفریحی و تجمع نظامیان آمریکایی بود. اما سی‌ان‌ان می‌گوید این پایگاه اکنون به شهری تقریباً خالی و به‌شدت آسیب‌دیده در دل بیابان تبدیل شده است.

بر اساس این گزارش، ایران در جریان هفته‌ها حملات موشکی و پهپادی، مجموعه‌ای از پایگاه‌های آمریکا در منطقه را هدف قرار داده؛ حملاتی که هم‌زمان با بمباران‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران انجام شده است.

سی‌ان‌ان اعلام کرد بررسی‌های این شبکه نشان می‌دهد دست‌کم ۱۶ تأسیسات و پایگاه نظامی آمریکا در هشت کشور هدف قرار گرفته‌اند؛ رقمی که بخش عمده حضور نظامی آمریکا در منطقه را شامل می‌شود.

این گزارش به نقل از یک منبع آمریکایی آشنا با وضعیت پایگاه‌ها می‌گوید: «چنین چیزی تاکنون در پایگاه‌های آمریکا دیده نشده بود. این حملات، سریع، دقیق و مبتنی بر فناوری پیشرفته بودند.»

به نوشته این رسانه، یکی از اهداف اصلی ایران هواپیماهای گران‌قیمت آمریکایی بوده است؛ از جمله هواپیمای «بوئینگ E-۳ سنتری» که نقش مهمی در نظارت و کنترل هوایی آمریکا در منطقه خلیج فارس ایفا می‌کرد. سی‌ان‌ان می‌گوید این هواپیما دیگر تولید نمی‌شود و ارزش آن با قیمت‌های امروز به حدود نیم میلیارد دلار می‌رسد.

این گزارش همچنین به تخریب تجهیزات ارتباطی حساس اشاره می‌کند؛ از جمله «رادوم‌ها» که پوشش‌های محافظ دیش‌های ماهواره‌ای هستند و در انتقال داده‌ها نقش حیاتی دارند. طبق این گزارش، ایران در یکی از پایگاه‌ها همه رادوم‌ها به‌جز یکی را ظرف کمتر از یک ماه نابود کرده است.

سی‌ان‌ان تأکید می‌کند که سامانه‌های راداری نیز از جمله اهداف مهم حملات ایران بوده‌اند؛ سامانه‌هایی که بسیار پیشرفته، گران‌قیمت و جایگزینی آن‌ها دشوار است و نقش کلیدی در پدافند هوایی آمریکا دارند.

یک منبع دیگر آمریکایی که به‌عنوان دستیار کنگره و آشنا با ارزیابی خسارات معرفی شده، به این شبکه گفته است: «سامانه‌های راداری ما گران‌ترین و محدودترین منابع ما در منطقه هستند.»

این گزارش می‌گوید: حملات ایران باعث شده متحدان آمریکا در منطقه با یک معضل راهبردی مواجه شوند؛ از یک‌سو قدرت‌نمایی ایران ممکن است وابستگی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس به آمریکا را بیشتر کند، اما از سوی دیگر پایگاه‌های آمریکا که پیش‌تر به‌عنوان دژهای مستحکم شناخته می‌شدند، اکنون به اهدافی آسیب‌پذیر تبدیل شده‌اند.

یک منبع سعودی نیز به سی‌ان‌ان گفته است جنگ اخیر به عربستان نشان داده که اتحاد با آمریکا «نه انحصاری است و نه نفوذناپذیر.»

این شبکه همچنین به حمله به پایگاه «العدید» در قطر اشاره می‌کند؛ مرکزی که به‌عنوان مقر فرماندهی و کنترل عملیات هوایی آمریکا در ۲۱ کشور عمل می‌کند. طبق این گزارش، این پایگاه ۲ بار هدف حمله قرار گرفته و به اذعان یک منبع آمریکایی، خسارات قابل‌توجهی دیده است.

در پایان این گزارش آمده است که با آشکار شدن ابعاد خسارات، اکنون این پرسش مطرح شده که آیا حضور نظامی آمریکا در منطقه که زمانی سپر حفاظتی واشنگتن محسوب می‌شد، اکنون به نقطه ضعف اصلی آن تبدیل شده است یا نه.

این شبکه همچنین به نقل از منابع خود گزارش داد که بخش عمده نیروهای آمریکایی مواضع خود در خاورمیانه را تخلیه کرده‌اند و بسیاری از آن‌ها اکنون از هتل‌ها و آپارتمان‌ها در کشورهای عربی منطقه فعالیت می‌کنند.

 

 

 

پربازدیدترین‌ها
لوتوس پارسیان - O