پیام‌رسانی درباره جنگ

طغیان جمهوری‌خواهان علیه ترامپ در آستانه انتخابات | سی‌ان‌ان: رأی‌دهندگان با اختلاف دو به یک، از نحوه مدیریت جنگ ایران ناراضی هستند | آیا فاصله گرفتن از ترامپ نتیجه خواهد داد؟

سرویس: اخبار سیاسی کدخبر: ۸۰۷۸۰۳
اقتصادنیوز: سی‌ان‌ان نوشت: جمهوری‌خواهانِ در معرض خطر، در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای، به‌طور فزاینده‌ای علیه ترامپ طغیان می‌کنند.
طغیان جمهوری‌خواهان علیه ترامپ در آستانه انتخابات | سی‌ان‌ان: رأی‌دهندگان با اختلاف دو به یک، از نحوه مدیریت جنگ ایران ناراضی هستند | آیا فاصله گرفتن از ترامپ نتیجه خواهد داد؟

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از شفقنا، دو جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان از ایالت آیووا، این هفته برای نخستین بار به محدود کردن اختیارات رئیس‌جمهور دونالد ترامپ در جنگ با ایران رأی دادند. یک نماینده از جنوب فلوریدا، ماریا الویرا سالازار، با انتشار یک آگهی تبلیغاتی گفت که اقدامات سختگیرانه ترامپ در زمینه مهاجرت «بیش از حد پیش رفته است». همچنین شمار زیادی از جمهوری‌خواهان ایالت‌های کشاورزی، از جمله برخی از نمایندگانی که در رقابت‌های انتخاباتی نزدیک حضور دارند، اخیراً در واکنش به تصمیم ترامپ برای توقف موقت تعرفه‌های گوشت گاو وارداتی شورش کردند.

در سراسر نقشه انتخاباتی انتخابات میان‌دوره‌ای، جمهوری‌خواهان در حالی که برای حفظ اکثریت خود در کنگره تلاش می‌کنند، راه‌هایی پیدا می‌کنند تا خود را از رئیس‌جمهوری نامحبوب متمایز کنند.

این وضعیت نشان می‌دهد که با گسترش حملات انتخاباتی دموکرات‌ها به ایالت‌هایی که به‌شدت جمهوری‌خواه هستند، مانند کانزاس، تگزاس و فلوریدا، فضای سیاسی برای جمهوری‌خواهان تا چه اندازه پرمخاطره شده است. اما این وضعیت همچنین نشان‌دهنده تغییری نسبت به سال‌های اخیر است؛ زیرا ترامپ ــ که به رفتار تلافی‌جویانه علیه منتقدان در حزب خودش شهرت دارد ــ و تشکیلات سیاسی او، نمایندگانی را که از او فاصله گرفته‌اند هدف قرار نداده‌اند.

یک فعال سیاسی جمهوری‌خواه که نخواست نامش فاش شود به سی‌ان‌ان گفت: قطعاً این ترامپی متفاوت از آن چیزی است که در دولت اول دیدیم؛ آن زمان برایش مهم نبود که روابطش با جمهوری‌خواهان هم‌حزبش را خراب کند. فکر می‌کنم او متوجه شده که باید پیروز شود و برای این کار باید انعطاف بیشتری به اعضای حزبمان بدهد.

یکی از فعالان سیاسی جمهوری‌خواه گفت هیچ «دستورالعملی» صادر نشده که بر اساس آن نمایندگان اجازه داشته باشند با ترامپ اختلاف نظر داشته باشند و نگرش کاخ سفید را این‌گونه خلاصه کرد: هر کاری را که لازم است انجام دهید.

کاخ سفید برای اظهارنظر در این باره، خبرنگاران را به کمیته ملی جمهوری‌خواهان ارجاع داد. ناتالی بالداساره، سخنگوی کمیته ملی جمهوری‌خواهان، در بیانیه‌ای گفت جمهوری‌خواهان «متحد هستند و در یک جهت پارو می‌زنند»، اما در عین حال واقعیت سیاسی کنونی را نیز پذیرفت.

«در نهایت، آنچه برای ما اهمیت دارد پیروزی است و این نامزدها باید کارزارهای انتخاباتی لازم را برای تحقق این هدف پیش ببرند.»

پس از آنکه نمایندگان جمهوری‌خواه آیووا، زک نان و ماریانِت میلر-میکس، روز سه‌شنبه به محدود کردن اختیارات جنگی ترامپ رأی دادند، بیانیه‌هایی منتشر کردند که در آنها نامی از ترامپ برده نشده بود، اما درباره این درگیری با صراحت صحبت کردند.

میلر-میکس گفت: من به ماندن سربازانمان در یک جنگ بی‌پایان رأی نخواهم داد؛ جنگی که باعث می‌شود مردم آیووا هزینه بیش از حدی در جایگاه‌های سوخت بپردازند.

آنها در میان هفت جمهوری‌خواهی بودند که به قطعنامه محدود کردن اختیارات جنگی رأی دادند؛ این بیشترین تعداد جمهوری‌خواهانی بود که تاکنون به چنین قطعنامه‌ای رأی داده‌اند.

ترامپ تاکنون علناً درباره نان یا میلر-میکس چیزی نگفته است.

میلر-میکس پیش از رأی‌گیری به سی‌ان‌ان گفت: فکر می‌کنم وقتی آدم از روی اصول عمل می‌کند، رئیس‌جمهور قطعاً این موضوع را درک خواهد کرد.

ترامپ روز جمعه در واکنش به سالازار گفت که همچنان از انتخاب مجدد او حمایت می‌کند، اما با انتقاداتی که مطرح کرده، مخالف است.

ترامپ گفت: او در مورد مرز کمی نرم شده است ــ این را می‌فهمم، این را می‌فهمم ــ اما من اتفاقاً با این دیدگاه موافق نیستم.

با این حال، همه جمهوری‌خواهان حاضر در رقابت‌های حساس انتخاباتی، فاصله گرفتن از رئیس‌جمهور را راهبردی عملی نمی‌دانند.

دریک وان اوردن، نماینده جمهوری‌خواه ویسکانسین، به سی‌ان‌ان گفت: رئیس‌جمهور ترامپ فردی است که مستقل فکر می‌کند. و چیزی که واقعاً عمیقاً مرا ناراحت می‌کند این است که بسیاری از همکارانم، به دلایل سیاسی، دارند تلاش می‌کنند خودشان را از رئیس‌جمهور فاصله دهند؛ که به نظر من کار احمقانه‌ای است.

تلاش برای ایجاد فاصله

حتی پیش از جدایی‌های قابل‌توجه جمهوری‌خواهان در این هفته، بسیاری از جمهوری‌خواهان در رقابت‌های انتخاباتی در حوزه‌های حساس تلاش کرده بودند میان خود و رئیس‌جمهور فاصله‌ای ایجاد کنند. در حالی که ترامپ موضوع توانایی مردم برای تأمین هزینه‌های زندگی را یک «حقه» خوانده است، آنها مستقیماً درباره کاهش هزینه‌ها صحبت می‌کنند. برخی از آنها نیز در برابر تشدید جنگ تجاری او با کانادا موضع گرفته‌اند. آنها همچنین مسائل محلی بیشتری پیدا کرده‌اند که از طریق آنها می‌توانند خود را مستقل از رئیس‌جمهور نشان دهند.

در جریان مناظره‌ای اخیر، خوان سیسکومانی، نماینده جمهوری‌خواه آریزونا، رأی خود در اوایل سال جاری برای بی‌اثر کردن وتوی ترامپ درباره یک لایحه مربوط به زیرساخت‌های آب را برجسته کرد.

سیسکومانی گفت: برای انجام چنین کاری، کمی شجاعت لازم است.

نان در اوایل همین ماه گفت که در یک نشست خصوصی با جیمیسون گریر، نماینده تجاری ایالات متحده، صراحتاً از برخی تصمیم‌های دولت در این زمینه انتقاد کرده است و حتی افزود که این نگرانی‌ها را مستقیماً با ترامپ نیز در یک ضیافت شام که در کاخ سفید برای جمهوری‌خواهان حوزه‌های انتخاباتی حساس برگزار شده بود، مطرح کرده است.

نمونه‌ای به‌خصوص گویا در حوزه انتخابیه بیست‌وسوم کنگره در تگزاس رخ داده است؛ جایی که نامزد جمهوری‌خواه، براندون هررا، ماه‌ها پیش شروع به مخالفت با طرح‌های دولت برای ساخت دیوار مرزی در پارک ملی بیگ بند کرد. او با مقام‌های دولت دیدار کرد، یک نشست عمومی محلی درباره ساخت این دیوار برگزار کرد و در تجمعی علیه این طرح در ساختمان کنگره ایالتی تگزاس شرکت کرد؛ جایی که اعلام کرد «هیچ‌کس» خواهان آن نیست.

دولت ماه گذشته این پروژه را متوقف کرد. یکی از دستیاران ستاد انتخاباتی هررا، دولت را به دلیل آنکه «به‌جای اینکه سرسختانه مخالفت کند، به‌طور مستمر پذیرای [این دیدگاه‌ها] بوده است»، مورد تمجید قرار داد.

پیام‌رسانی درباره جنگ

به نظر می‌رسد دولت در قبال نگرانی جمهوری‌خواهان درباره جنگ، به‌ویژه رویکردی همراه‌تر و درک‌کننده‌تر در پیش گرفته است. جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور، در قبال خطرات سیاسی جنگ لحنی سازش‌کارانه‌تر اتخاذ کرده است و اخیراً به قانون‌گذاران جمهوری‌خواه گفته است که آنها باید درباره نارضایتی‌های رأی‌دهندگان، «صادقانه و صریح با آنها صحبت کنند».

معاون رئیس‌جمهور روز سه‌شنبه گفت: حتی اگر در همه مسائل با ما موافق نباشید، حزب مقابل گرفتار دیوانگی است.

این سخنان بازتابی از اظهارات او در سخنرانی هفته گذشته در همایش میان‌دوره‌ای جمهوری‌خواهان در دالاس بود.

ونس اخیراً در کارزار انتخاباتی همراه با سناتور راجر مارشال از کانزاس ظاهر شد؛ کسی که در ایالت به‌شدت جمهوری‌خواه خود در انتخاباتی که به شکلی غیرمنتظره رقابتی شده، حضور دارد. مارشال اخیراً نامه‌ای به دولت نوشت و خواستار کمک برای مقابله با افزایش قیمت گازوئیل شد؛ افزایشی که محصول جنگ است. او این وضعیت را «یک شوک ناگهانی و تا حد زیادی پیش‌بینی‌نشده در هزینه‌ها» توصیف کرد.

تام بارت، نماینده جمهوری‌خواه میشیگان، در اواخر ماه جولای برای سومین بار به محدود کردن اختیارات جنگی ترامپ در قبال ایران رأی داد، اما تنها چهار روز بعد، در جریان تجمعی در حوزه انتخابیه حساس خود در میشیگان، در کنار ترامپ ایستاد، از حمایت رئیس‌جمهور بهره‌مند شد و خود نیز در مقابل، سخنان محبت‌آمیزی درباره ترامپ بر زبان آورد.

نحوه مدیریت جنگ از سوی ترامپ همچنان در سراسر کشور عمیقاً نامحبوب است. نظرسنجی اخیر دانشگاه کوئینیپیاک نشان داد که رأی‌دهندگان با اختلافی بیش از دو به یک، از نحوه مدیریت ترامپ در قبال وضعیت ایران ناراضی هستند.

بارت در میان قانون‌گذاران جمهوری‌خواه، حتی در میان آنهایی که در رقابت‌های دشوار انتخاباتی حضور دارند، یک مورد استثنایی محسوب می‌شود. بیشتر آنها در موضوع جنگ در کنار ترامپ ایستاده‌اند و روی این احتمال حساب کرده‌اند که رأی‌دهندگان درد و فشار اقتصادی را خواهند پذیرفت، به شرط آنکه این جنگ مانع دستیابی ایران به سلاح‌های هسته‌ای شود. تهران بارها تاکید کرده که برنامه هسته‌ای‌اش صلح‌آمیز است و قصدی برای ساخت بمب اتم ندارد.

آیا فاصله گرفتن از ترامپ نتیجه خواهد داد؟

این به آن معنا نیست که ترامپ همیشه کار را برای جمهوری‌خواهان آسان می‌کند. او در هفته‌های اخیر با تغییر نام دریاچه انتاریو به «دریاچه آمریکا» از پیامی که جمهوری‌خواهان ترجیح می‌دهند ارائه دهند، فاصله گرفته است. او همچنین ایده تغییر نام نیومکزیکو به «آمریکای جدید» را مطرح کرد؛ اقدامی که گرگ کانینگهام، یکی از گزینه‌های اصلی جمهوری‌خواهان برای نامزدی کرسی مجلس نمایندگان در آن ایالت، را در موقعیتی ناخوشایند قرار داد. کانینگهام این موضوع را کم‌اهمیت جلوه داد و آن را «شوخی» توصیف کرد—در حالی که دموکرات‌ها به‌شدت از این موضوع بهره‌برداری کردند.

یکی از فعالان جمهوری‌خواه گفت: مسئله این نیست که آنها از نظر سیاسی به ما فشار می‌آورند یا در مورد برخی مسائل از ما وفاداری می‌خواهند؛ آنها فقط کارهایی انجام می‌دهند بدون اینکه در نظر بگیرند این اقدامات چه تأثیری بر حوزه‌های انتخاباتی خاص خواهد داشت.

حتی در برهه‌ای از سال که ترامپ آشکارترین نارضایتی خود را از قانون‌گذاران جمهوری‌خواه نشان داده است، در عمل آن را دنبال نکرده است. در ماه فوریه، ترامپ تهدید کرد هر کسی را که علیه او رأی دهد، در انتخابات مقدماتی با یک رقیب روبه‌رو خواهد کرد؛ این تهدید در واکنش به رأیی بود که عملاً می‌توانست تعرفه‌های او علیه کانادا را لغو نماید. این موضع‌گیری علنی ظاهراً بازتاب‌دهنده واقعیت‌های پشت‌پرده نبود. مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان، در آن زمان گفت ترامپ از جمهوری‌خواهانی که برای محدود کردن اختیارات اجرایی او در زمینه تعرفه‌ها رأی داده بودند، «ناراحت نیست» و «او می‌داند چه اتفاقی در حال رخ دادن است».

در آن رأی‌گیری، شش جمهوری‌خواه برخلاف ترامپ رأی دادند و توماس مَسی، نماینده جمهوری‌خواه، که به دلیل اختلاف شخصی طولانی‌مدتش با رئیس‌جمهور چهره‌ای متفاوت در حزب محسوب می‌شود، تنها کسی بود که با یک رقیب در انتخابات مقدماتی مواجه شد.

یک نمونه مهم در مین

تشدید اخیر جنگ تجاری ترامپ با کانادا، به‌ویژه برای سناتور سوزان کالینز دردسرساز بوده است؛ او در ایالتی واقع در مرز شمالی آمریکا برای ششمین دوره نمایندگی خود در سنا تلاش می‌کند؛ ایالتی که ترامپ در سال ۲۰۲۴ با اختلاف هفت درصد در آن شکست خورد.

کالینز با شماری از نامزدهای پیشنهادی ترامپ مخالفت کرده است، از جمله پیت هگست، وزیر جنگ؛ او سال گذشته علیه قانون شاخص و مورد حمایت رئیس‌جمهور رأی داد و همچنین چندین بار برای محدود کردن اختیارات اضطراری‌ای که ترامپ از آنها برای اعمال تعرفه‌ها استفاده کرده، رأی داده است.

اخیراً کالینز موفق شد برای برخی کالاها، از جمله نمک جاده‌ای و سیمان، معافیت از تعرفه‌ها دریافت کند.

تروی جکسون، رقیب دموکرات کالینز، با لحنی طعنه‌آمیز از او تشکر کرد و پرسید: پس تکلیف بقیه کالاها چه می‌شود؟

جان تون، رهبر اکثریت جمهوری‌خواه سنا از ایالت داکوتای جنوبی، این هفته اذعان کرد که نامزدهای انتخاباتی ممکن است در موضوع تجارت با ترامپ اختلاف نظر داشته باشند.

او به خبرنگاران گفت نامزدها «باید … این مسئله را به شکلی مدیریت کنند که برای ایالت‌های خودشان منطقی باشد».

بلِیک کرنن، سخنگوی ستاد انتخاباتی کالینز، در بیانیه‌ای گفت: سناتور کالینز در طول دوران فعالیتش در سنا با پنج رئیس‌جمهور مختلف همکاری کرده و در قبال همه آنها، از جمله رئیس‌جمهور ترامپ، همین رویکرد را داشته است. هرگاه با یک اقدام موافق باشد، از آن حمایت خواهد کرد؛ و هرگاه مخالف باشد، بدون تردید با آن مخالفت می‌کند و برای آنچه به باور او نتیجه درست برای مین و آمریکا است، تلاش می‌کند.

ونس در ماه‌های اخیر دو بار از مین بازدید کرده است و کالینز هر دو بار از حضور در برنامه‌های او خودداری کرده و دلیل آن را تداخل برنامه‌هایش عنوان کرده است.

با این حال، این موضوع مانع ونس نشده است که از این سناتور باسابقه یک ایالت عمدتاً دموکرات و همچنین روحیه مستقل او تمجید کند.

ونس ماه گذشته در شهر بروئر گفت: او گاهی کار من را فقط کمی سخت‌تر می‌کند. اما دلیل اینکه کار را برای من سخت‌تر می‌کند این است که هر روز سر کار می‌آید و مبارزه می‌کند؛ نه برای یک حزب سیاسی و نه برای یک مفهوم انتزاعی. … او برای مردم بزرگ مین مبارزه می‌کند.

 

پربازدیدترین‌ها
آخرین اخبار
لوتوس پارسیان - O