گام بعدی بانک مرکزی ژاپن چه باید باشد؟

احتمال بازنگری در نرخ تورم هدف ژاپن

سرویس: اخبار کدخبر: ۱۲۸۲۵۴
پاتریک بنت، استراتژیست بانک بازرگانی سلطنتی کانادا (Canadian Imperial Bank of Commerce) در گفت‌وگو با تلویزیون «بلومبرگ» به بررسی تصمیمات بانک مرکزی ژاپن، مداخله در بازار و تورم مورد نظر آن‌ها پرداخت.
احتمال بازنگری در نرخ تورم هدف ژاپن

به گزارش اقتصادنیوز، بانک مرکزی ژاپن امروز (چهارشنبه) سیاست‌ پولی فعلی در کشور را تثبیت کرد و از توسعه برنامه محرک خودداری کرد. درحالی که صادرات این کشور در حال سقوط است و کاهش شدید قیمت نفت، پیش‌بینی تورم دو درصدی کشور در سال آینده را به خطر انداخته است.

پاتریک بنت در این رابطه به تلویزوین «بلومبرگ» گفت:‌ اگر به پیغام امروز بانک مرکزی ژاپن گوش کنیم، می‌فهمیم پیغام از جانب بانکی نیست که بخواهد سیاست های تسهیلی پیش بگیرید؛ و این نکته را هم نباید فراموش کرد که ما قبل از این دو برنامه تسهیل کمی در ژاپن داشته‌ایم.

بنت افزود: برخی معتقدند که اقدام بانک مرکزی ژاپن با واقعیت اقتصادی کشور در تضاد است. رشد اقتصادی ضعیف است، اما برخی ارقام دیگر چندان هم بد نبود، برای مثال وام‌دهی بانک‌ها و بازار کار قوی بوده و برخی موارد دیگر. همچنین وضعیت اشتغال در بهترین حالت از دهه 90 قرار دارد.

به گفته بنت بانک ژاپن باید هدف تورمی‌اش را تغییر دهد و بیشتر به سمت بانک‌های مرکزی دیگر جهان متمایل شود. هدف تورم در بانک‌های مرکزی جهان بین 1 تا 3 درصد متفاوت است.

او ضمن تأکید بر اینکه تغییر هدف تورم بسیار بد است، اظهار کرد: اما واقعیت این است و باید عملگرا باشیم. بانک مرکزی ژاپن باید بگوید آن زمان که هدف تورم دو درصدی را در نظر می‌گرفتیم، فکر نمی‌کردیم قیمت نفت و انرژی یا بازار کالایی تا این حد کاهش یابد.

مجری «بلومبرگ» از بنت پرسید، که اگر مداخله در بازار ادامه پیدا می‌کرد، یعنی با وجود ین ضعیف قیمت‌ها را بالا می‌بردند، درحالی‌که رشد درآمد به آنجا نرسیده، به مخارج مصرف‌کننده آسیب نمی‌رسد؟

بنت در پاسخ تصریح کرد: دو دیدگاه در این رابطه وجود دارد، عده‌ای معتقد هستند که تسهیل کمی موجب کاهش تورم می‌شود زیرا مردم به پول ارزان دسترسی دارند و شرکت‌هایی که به خاطر بهره بانکی بالا باید ورشکسته شوند، می‌توانند به کار ادامه دهند. بنابراین نمی‌توان اقدام درست را قاطعانه تشخیص داد.

او تأکید کرد که اگرچه ین ضعیف شده، اما صادرات جهانی به کل ضعیف است و حتی اگر ارزش برابری ین بالا برود، حجم صادرات جهان کماکان پایین می‌ماند.

پربازدیدترین‌ها
آخرین اخبار
لوتوس پارسیان - O