قائم مقام خانه کشاورز در گفت وگو با اقتصادنیوز:

در بحران آب هم می توانیم محصول ارزان تولید کنیم

سرویس: اخبار کدخبر: ۱۰۴۶۵۸
از نگاه قائم مقام خانه کشاورز با مدیریت آب و افزایش بهره وری محصولات کشاورزی، نه تنها قیمت محصولات کشاورزی افزایش نمی یابد، بلکه هزینه تولید کاهش می یابد.
در بحران آب هم می توانیم محصول ارزان تولید کنیم

به گزارش اقتصاد نیوز، یکی از اثرات احتمالی بحران آب در کشور افزایش قیمت محصولات کشاورزی است. موضوعی که از دید عنایت‌الله بیابانی با مدیریت صحیح آب و افزایش بهره‌وری تولید آن را کنترل کرد.

این کارشناس ارشد کشاورزی در گفت‌وگو با اقتصادنیوز اظهار کرد: اگر در ایران ما براساس قیمت جهانی آب، محصولات خود را تولید کنیم؛ یعنی اگر بهره‌وری را افزایش و مدیریت آب را ارتقاء دهیم؛ با مشکل افزایش قیمت‌ها مواجه نمی‌شویم.

وی توضیح داد: درحال حاضر در بسیاری نقاط کشور که ما نیازی به کشت به روش غرقابی نداریم؛ هنوز کشت غرقابی پابرجاست. در واقع در بسیاری از نقاط کشور کشاورزان برای کشت محصولات خود بیش از حد مجازی از آب استفاده می‌کنند.

قائم مقام خانه کشاورز تاکید کرد: در نقاطی که ما نیازی به کشت به روش غرقابی نداریم؛ بیش از 50 تا 60 درصد آب در بسیاری از اراضی و باغ‌های کشور هدر می‌رود.

وی ادامه داد: روش آبیاری غرقابی گذشته از اینکه منابع آب را هدر می‌دهد؛ منجر به از بین رفتن املاح خاک می‌شود. سپس کشاورزان برای تقویت خاک به انواع کودشیمیایی متوسل می‌شوند تا محصول بیشتری تولید کنند. البته آنها گاهی محصول بیشتر تولید می‌کنند اما محصولات آنها خالی از املاح و مواد مغذی است. از طرفی با استفاده بیش از اندازه از کود و سم منابع آب زیرزمینی را نیز آلوده می‌کنند.

این کارشناس ارشد بخش کشاورزی با بیان اینکه در مزارعی که تولیدکنندگان با کشت قطره‌چکانی محصولات خود را تولید می‌کنند، کمتر به منابع پایه صدمه می‌زنند، افزود: ما با مدیریت آب و افزایش بهره‌وری و افزایش تولید نه‌تنها می‌توانیم مانع افزایش قیمت محصولات کشاورزی شویم، بلکه می‌توانیم هزینه تولید و قیمت آن را کاهش دهیم.

جای خالی تحقیقات
بیابانی معتقد است: اگر امروز کشاورزان ما به تولید سنتی ادامه می‌دهند به دلیل اینکه تحقیقات ما لاک و مهر شده در کتابخانه‌ها است یا تحقیقات ما با وضعیت موجود همخوانی ندارد. در واقع شرایط موجود ناشی از استفاده نکردن از دانش و تکنولوژی روز است.

وی افزود: اگر امروز 95 درصد آب در بخش کشاورزی مصرف می‌شود، به این دلیل است که هیچ وقت ترویج و تکنولوژی روز به‌صورت مستمر وارد این بخش نشده است.

این کارشناس ارشد بخش کشاورزی تاکید کرد: اگر از آب و خاک استفاده بهینه شود و مراحل داشت، کاشت و برداشت علمی شود؛ بهره‌وری افزایش و هزینه تولید کاهش می‌یابد.

ارسال نظر

پربازدیدترین‌ها
کارگزاری مفید