کشف 3 میلیارد تن ذخیره معدنی در شرق کشور
بهروز برنا در مراسم افتتاحيه سى و سومين گردهمايى ملى علومزمين اظهار کرد: اکتشاف معادن به عنوان يکى از جاذبههاى مهم براى رهايى از اقتصاد تک محصولى وابسته به نفت محسوب مىشود.
او ضمن اشاره به سابقه ديرينه و تاريخى اکتشاف معادن در ايران گفت: بيش از 1200 معدن شدادى در کشور وجود دارد که اين امر نشان از توجه و علاقه گذشتگان ما به موضوع معدن دارد.
به گفته اين مقام مسوول بيش از 15 سال است که اکتشافات نوين در سازمان زمينشناسى و اکتشافاتمعدنى کشور برژايه 8 لايه اطلاعاتى در حال انجام است.
برنا از تکميل 462 ورقه يکصدهزارم ژئوشيمى، بازنگرى بيش از 70 برگه و بهرهمندى از 43 برگه براى شناسايى پتانسيل طلا در کشور به همت کارشناسان سازمان زمينشناسى و اکتشافاتمعدنى کشور خبر داد.
معاون اکتشاف سازمان زمينشناسى و اکتشافاتمعدنى کشور خاطرنشان کرد: شناسايى ذخاير معدنى جديد در 10 محدوده و معرفى مناطق اميدبخش معدنى به کمک مطالعات ژئوفيزيک هوايى توسط سازمان زمينشناسى و اکتشافاتمعدنى کشور انجام شده است.
او توجه به عناصر نادر خاکى، ليتيوم و فلزات استراتژيک با کاربرد اساسى در صنايع معدنى را به عنوان ديگر رويکردهاى سازمان زمينشناسى و اکتشافاتمعدنى کشور در بخش معاونت اکتشاف عنوان کرد.
به گفته برنا اگر ضربآهنگ اکتشاف در سازمان زمينشناسى و اکتشافاتمعدنى کشور سرعت بگيرد بخش خصوصى نيز موفقتر عمل خواهد کرد.
برنا ضمن اشاره به ريسکپذير بودن بخش اکتشاف معادن در کشور و ضرورت حمايت دولت از انجام اکتشافات در کشور تصريح کرد: سازمان زمينشناسى و اکتشافاتمعدنى کشور بايد در اين بخش پيرو باشد و مراحل بعدى را به بخش خصوصى واگذار کند.
معاون اکتشاف سازمان زمينشناسى و اکتشافاتمعدنى کشور از منطقه سنگان به عنوان عسلويه معدنى کشور ياد کرد و ضمن اشاره به تفاهمنامه سه جانبهاى که چندى پيش ميان اين سازمان، ايميدرو و معاونت معدنى وزارت صنعت، معدن و تجارت به امضا رسيد، خاطرنشان کرد: مطالعات اکتشافى بر پايه بررسىهاى ژئوفيزيک هوايى در بلوک سنگان در محدودهاى بالغ بر 12 هزار کيلومتر مربع در حال انجام است و اين منطقه داراى بيش از 3 ميليارد تن ذخيره است.
به گفته وى حدود 70درصد پيشرفت کار در منطقه سنگان به چشم مىخورد و تاکنون 388 کيلومتر مربع محدوده معدنى در اين بلوک تعيين شده که 2/3 اين محدوده را در بر مىگيرد و عناصرى از جمله آهن، سرب و روى، طلا و مس طى 7هزار و 500 متر حفارى و حفر 18 گمانه عميق شناسايى شده است.
اين مقام مسوول واگذارى هفت محدوده طلا با 22 تن ذخيره قطعى، اخذ گواهى کشف براى پنج محدوده با بيش از هشت تن ذخيره، اخذ گواهى کشف براى ذخاير نيترات و آنتيموان و واگذارى محدودههاى يددار را به عنوان دستاوردهاى معاونت اکتشاف سازمان زمينشناسى و اکتشافاتمعدنى کشور طى 18 ماه اخير ياد کرد.
برنا انجام شش هزار متر حفارى در فاز اول براى هفت محدوده معدنى را به عنوان برنامههاى پيشروى معاونت اکتشاف سازمان زمينشناسى و اکتشافاتمعدنى کشور مطرح کرد و گفت: ما به بخش خصوصى اعتقاد و اعتماد داريم و در صورتيکه شرايط و ابزار مناسبى در زمينه اکتشاف معادن در اختيار داشته باشيم سازمان زمينشناسى و اکتشافاتمعدنى کشور نيز توسعه کشور نقش بسزايى خواهد داشت.
منبع: روابط عمومی سازمان زمین شناسی