رضا جعفرزاده گفت: پس از گذشت بيش از ۱۸ ماه از سانحه هواپيمای آنتونف ۱۴۰ و صرف هزاران نفر ساعت كار كارشناسی توسط تيم بررسی سانحه، كار بررسی سانحه هواپيمای مذكور به پايان رسيد و نقص فنی نتيجه نهايی سانحه پرواز مسير تهران- طبس علت اصلی سقوط هواپيما شناخته شد.
وی خاطر نشان كرد: با توجه به كارايی هواپيما و بررسیهای تخصصی صورت گرفته روی تمامی احتمالات و نظريات، اشكال در سيستم كنترل الكترونيكی موتور هواپيما عامل محوری و موثر در سانحه بوده و اشكال در اين سيستم نه تنها موجب نارسايی در هشدار به موقع به خلبان شده بلكه خود عامل مهمی برای از دست رفتن موتور هواپيما شده است.
جعفرزاده گفت: سازمان هواپيمايي كشوری برای رسيدن به نتايج دقيق و رفع تمامی احتمالات مطرح شده و رسيدن به نتايج صحيح از تمامی ظرفيتهای ممكن استفاده و در طول بررسیها از كارشناسان روسی و اكراينی و شركت طراح و سازنده موتور هواپيما نيز بهره گرفته است.
وی در ادامه اذعان كرد بررسیها باتوجه به مستندات موجود از جمله اطلاعات استخراج شده از FDR و CVR (جعبه سياه) و لاشه هواپيما حاصل و از سه عامل سانحه ساز ماشين (هواپيما)، محيط (وضعيت جوی) و انسان عامل اول يعنی نقص فنی علت اصلی سانحه اعلام شد.
اين هواپيما با ۴۸ سرنشين در مرداد ماه ۹۳ در ساعت ۹:۲۲ به وقت محلی در حوالی فرودگاه مهرآباد تهران دچار سانحه شد و ۲ خلبان و ۴ كادر پروازی و ۳۴ مسافر آن جان باختند.
منبع: مهر