به گزارش اقتصادنیوز، کاهش رتبه اعتباری ژاپن، شکست دیگری برای سیاستهای اقتصادی آبه محسوب می شود درست روز قبل از آغاز کمپین های انتخاباتی وی اتفاق افتاد.
احتمالا تمرکز آبه بر اقتصاد در کمپین انتخاباتی اخیر، کاری که وی قصد انجام آن را داشت، حالا چندان آسان و برای جلب نظر رای دهندگان مفید نباشد. مودی رتبه اقتصادی سومین اقتصاد بزرگ جهان را با یک واحد کاهش به A1 رساند.
حالا ژاپن، حداقل از نظر این موسسه ، از نظر اعتباری در سطح کشورهائی مانند عمان ، اسرائیل ، برمودا و جمهوری چک قرار دارد. این اولین کاهش رتبه اعتباری است که ژاپن بعد از روی کار آمدن آبه با آن مواجه شده است.
علت اصلی این کاهش رتبه ، عدم اطمینان کارشناسان این موسسه درمورد موفقیت آبه در تحریک رشد و سامان دادن به کسری بودجه بالائی است که دولت با آن مواجه است.
بانک مرکزی ژاپن در حال خرید حجم بسیار بالائی از اوراق قرضه دولتی است ، آنهم در حالی که دولت ژاپن همین حالا هم بالاترین بدهی عمومی را در بین کشورهای جهان دارد.
بلافاصله بعد از بیانیه موسسه مودی ، ارزش ین کاهش یافت هر 119.14 ین با یک دلار معامله شد ، البته اندکی بعد این کاهش ارزش تا حدی جبران شد و نرخ برابری به سطح 118.49 ین به ازای هر دلار رسید .