این اتفاق چه آسیب‌هایی برای اقتصاد دارد؟

وقتی با کمک‌های مردمی اختلاس می‌کنند!

سرویس: اخبار کدخبر: ۱۱۳۱۰۴
از نهادهای ارائه‌دهنده خدمات اجتماعی انتظاری جز ارائه خدمات نمی‌رود اما زمانی که اخبار مربوط به اختلاس و فساد مالی این نهادها منتشر می‌شود، از نگاه خیلی از کارشناسان بر سرمایه اجتماعی افراد تاثیر می‌گذارد و میزان اعتماد مردم به این نهادها را کاهش می‌دهد.
وقتی با کمک‌های مردمی اختلاس می‌کنند!
مرضیه محمودی:

فساد مالی در بنیاد شهید عاملی بود که سبب شد موضوع تحقیق و تفحص از این بنیاد دو سال پیش مطرح شود. داستان از جایی آغاز شد که فساد هزار و 700 میلیارد ریالی در «بنیاد شهید» و انتقال آن به خارج از کشور موجب برخی اعتراضات مردمی شد و مساله تحقیق و تفحص از این بنیاد به امصای نمایندگان رسید. اگرچه روند رسیدگی به این پرونده به دلایلی بسیار طولانی شد اما در نهایت اخبار حاکی از آن بود که آبان ماه امسال گزارش این نهاد آماده و در صحن مجلس قرائت خواهد شد. حدود دو ماه از آبان ماه گذشته و این گزارش روی میز هیات رئیسه مجلس در انتظار نوبت قرائت است.

روز 11 اسفندماه سال جاری هم مدیر کل کمیته امداد همدان از اختلاس یک میلیارد و 200 میلیون تومانی در کمیته امداد تویسرکان خبر داد. گزارشی که نشان می‌داد یکی از کارمندان این نهاد خدماتی با همکاری دو کارمند دیگر، وام‌های خودکفایی که به نام مددجویان از محل منابع امدادی می‌گرفت را به حساب خود واریز می‌کرد. این خبر در حالی منتشر شد که چند روز قبل‌تر از آن سرپرست کمیته امداد گفته بود این نهاد به دلیل کسری بودجه نمی‌تواند عیدی و حقوق اسفند مستمری‌بگیران خود را پرداخت کند.

انتشار خبر اختلاس در کمیته امداد در حالی عنوان شد که رئیس این سازمان از دستگیری متخلفان و بازگشت منابع به این نهاد خبر داده و در مورد پرونده بنیاد شهید هم اخباری مبنی بر بازگشت اموال این سازمان اعلام شده بود. از آن جمله امیر خجسته، رئیس کمیته تفحص تاکید کرده بود: «بخشی از اموال بنیاد شهید در قالب اموال میلیاردی در حال بازگشت به سازمان است و بنا داریم تا پیش از فرستادن گزارش به قوه قضائیه، این مسیر به‌خوبی طی شده و تا جای ممکن بخشی از اموال بازگردانده شود.»

افراد درگیر با این پرونده‌ها هم تا جای ممکن تلاش می‌کنند اخبار چندانی از روند رسیدگي، جزئیات یا اسامی درگیر در پرونده‌ها را ارائه ندهند. دلیل آن هم واضح است. مردم انتظار ندارند نهادهای خدماتی که برخی مانند کمیته امداد با افراد محروم و کم درآمد جامعه در تماسند یا نهادی مانند بنیاد شهید که با خانواده‌های ایثارگران و حقوق آنان مواجه‌اند، از قانون تخطی کنند. در حقیقت آنچه در این میان مهم است جدای از منفی بودن پدیده اختلاس و فساد مالی، تاثیر روانی این گونه اقدامات در نهادهایی است که به اقشار خاصی از جامعه خدمات اجتماعی ارائه می‌دهند.

به گزارش اقتصادنیوز، به همین دلیل است که اخبار این پرونده‌ها کمتر رسانه‌ای و سعی می‌شود تا حد ممکن جزئیات آن منتشر نشود. مانند مورد بررسی پرونده تحقیق و تفحص از بنیاد شهید که تا به اینجای کار هیچ‌کدام از نمایندگان مرتبط با کمیته تفحص از بنیاد شهید درخصوص اختلاس‌ها صحبتی به میان نیاورده‌اند و فقط به این بسنده کردند که حجم اختلاس‌ها آنقدر زیاد است که به دلیل آثار منفی‌ای که بر جامعه می‌گذارد از بیان آن در حال حاضر پرهیز دارند.

موضوع اختلاس در این نهادها علاوه بر تبعات اقتصادی، تبعات اجتماعی دارد و شاید یکی از مهمترین تبعات آن تاثیرات منفی بر افرادی است که کمک‌های مالی به نهادهای خداماتی می‌دهند.

پربازدیدترین‌ها
آخرین اخبار
لوتوس پارسیان - O