با اشاره به پیروزی حزب محافظه‌کار در انتخابات انگلیس

پل کروگمن: وسواس دولت‌ها درباره کسری بودجه دردسرساز می‌شود

سرویس: اخبار کدخبر: ۱۱۷۷۰۰
«پل کروگمن» اقتصاددان مطرح آمریکایی و برنده جایزه نوبل سال 2008 می‌گوید: دولت‌هایی که دائما نسبت به کاهش کسری بودجه خود دغدغه و وسواس فکری دارند، خود سبب مشکلات بلندمدت اقتصادی می‌شوند.
پل کروگمن: وسواس دولت‌ها درباره کسری بودجه دردسرساز می‌شود

به گزارش اقتصادنیوز، «پل کروگمن»، نوبلیست اقتصاد و نویسنده مشهور آمریکایی معتقد است: وسواس فکری دولتها نسبت به کسری بودجه، سبب بروز مشکلات بلند مدت اقتصادی شده و تکرارکننده دیدگاه‌های قدیمی درباره ریاضت اقتصادی است.

به گزارش بلومبرگ، کروگمن این دیدگاه خود را در برنامه‌ای که در محل دانشگاه «آکسفورد» انگلیس برگزار شد و درست یک‌هفته پس از پیروزی شگفت‌آور «دیوید کامرون» در انتخابات عمومی انگلیس با شعار «کاهش جدی بودجه دولت» بیان کرد.

به اعتقاد وی، دولت‌هایی که دغدغه سلامت مالی دارند، خودشان تبدیل به مشکل بزرگتری می‌شوند. این برنده جایزه نوبل اقتصاد می‌گوید: گرفتن درس‌های اشتباه از رویدادهای اخیر می‌تواند در سال‌های پیش‌رو به یک مشکل بسیار بدتر تبدیل شود.

کروگمن یکی از منتقدان همیشگی سیاست‌های ریاضتی بوده که یکی از آنها سیاست کاهش بودجه‌ای دیوید کامرون از سال 2010 یعنی دور اول نخست‌وزیری وی است. حال، با انتخاب دوباره دیوید کامرون و روی کارآمدن حزب محافظه‌کار در انگلیس، این دیدگاه کروگمن، بازهم در کانون توجه همگان قرارگرفت.

او بزرگترین چالش اقتصادی انگلیس تحت رهبری دیوید کامرون را این حقیقت می‌داند که دولت انگلیس هم تبلیغات و داستان تخیلی خود را باور کرده و این توهم را پیدا کرده که موفقیت سیاسی‌اش مستلزم موفقیت در سیاست‌هایی است که دنبال می‌کند. اما درواقع، دولت کامرون تنها یک فرصت دوباره پیدا کرده تا اشتباهات گذشته‌اش را تکرار و مال خود کند.

دیوید کروگمن، همچنین با اشاره به وضعیت بازار کار در انگلیس گفت: اقتصاد انگلیس به سختی قابل تفسیر است. مثلا، در رابطه میان تولید و اشتغال، موارد عجیبی به چشم می‌خورد. به گفته کروگمن، در بسیاری جنبه‌ها اقتصاد انگلیس نشانه‌هایی از یک اقتصاد راکد بروز می‌دهد. بنا به دلایلی، اقتصاد انگلیس شاهد یک فاجعه واقعی و بی‌سابقه است که سبب توقف رشد تولید شده و این برای بریتانیا غیرعادی و منحصربه‌فرد است.

پربازدیدترین‌ها
آخرین اخبار
لوتوس پارسیان - O