تحلیلگر ارشد بانک «اچ‌اس‌بی‌سی» پیش‌بینی کرد

تابستانی سخت در انتظار دو اقتصاد برتر دنیا

سرویس: اخبار کدخبر: ۱۱۷۸۴۷
فرد نومان، رئیس بخش پژوهش‌های اقتصاد آسیا در بانک «اچ‌اس‌بی‌سی» با حضور در شبکه تلویزیونی «بلومبرگ» به تحلیل و بررسی رشد اقتصادی در آمریکا، نرخ بهره و احتمال اتخاذ سیاست‌های مالی در چین پرداخت.
تابستانی سخت در انتظار دو اقتصاد برتر دنیا

به گزارش اقتصادنیوز، «فرد نومان» در رابطه با تاثیر رشد اقتصادی چین و هم‌چنین بهبود اوضاع آمریکا در اقتصاد جهانی گفت: همه توقع دارند و پیش‌بینی می‌کنند که رشد اقتصادی در تابستان افزایش یابد، اما اگر به آمار و ارقام نگاهی بیندازیم، چه در آمریکا و چه در چین، متوجه می‌شویم که هیچ شتاب و رشدی مشهود نیست. از طرفی اروپا نیز در کشمکش اقتصادی به ‌سر می‌برد. در نتیجه فکر نمی‌کنم این پیش‌بینی‌ها بر اساس داده‌های قدرتمندی باشد.

وی در خصوص نرخ رشد در آمریکا طی سه ماهه اول 2015 اظهار کرد: می‌دانیم که بعد از بحران جهانی اقتصادی، ضعیف‌ترین رشد اقتصادی آمریکا در سه ماهه اول سال جاری اتفاق افتاد و البته تا این امروز هم پیشرفت چندانی در سه ماهه دوم مشاهده نکرده‌ایم.

نومان درباره تأثیرات رشد کم اقتصادی در تصمیم‌گیری بانک مرکزی آمریکا برای افزایش نرخ بهره افزود: احتمال اینکه افزایش قبل از ماه سپتامبر اتفاق بیفتد، کم است اما چنانچه تصمیم بر افزایش نرخ بهره شد، به خاطر اقتصاد قدرتمند نیست؛ بلکه دلایل دیگری از جمله ثبات مالی خواهد داشت.

وی ادامه داد: امروزه تقاضای اروپا به اندازه دوره قبل از رکود اقتصادی نیست و البته کل دنیا با مشکل ضعف تجارت دست به گریبان است. در گذشته سرعت رشد تجارت دو برابر نرخ رشد تولید ناخالص داخلی جهانی بود، در حالی که امروزه سرعت این دو مولفه یک به یک است. و البته وابستگی شدید آسیا به صادرات نیز روی کندکردن این روند مؤثر بوده‌است تا حدی که شاید حتی دلار پرقدرت‌تر نیز نتواند کمکی به آن کند.

رئیس بخش پژوهش‌های اقتصاد آسیا در بانک «اچ‌اس‌بی‌سی» تأکید کرد: همواره بانک‌های مرکزی را تحت فشار قرار می‌دهند تا در صدد رفع این گونه مشکلات اقتصادی برآیند، اما این، راه حلی بلند‌مدت نیست. بهترین اتفاقی که در حال حاضر می‌تواند بیفتد این است که بانک مرکزی ژاپن، بانک مرکزی اروپا و بانک مرکزی آمریکا در یک زمان نرخ بهره را به اندازه‌ای واحد افزایش دهند.

فرد نومان با تأکید بر اینکه افزایش نرخ بهره از سوی بانک مرکزی ژاپن می‌تواند به اقتصاد متزلزل و بی‌ثبات کشور کمک کند، گفت:‌ ین ژاپن نیز اخیراً نوسانات زیادی نداشته و تغییراتش بسیار کم بوده‌‌‌است.

توصیه‌های نومان در خصوص اقتصاد چین، اتخاذ سیاست‌های مالی جدید، تشویق بانک‌ها به خرید اوراق قرضه و تضمین بدهی‌های دولت محلی و ترغیب بانک‌ها به بیشتر هزینه‌کردن روی زیرساخت‌ها است.

پربازدیدترین‌ها
آخرین اخبار
لوتوس پارسیان - O